Job Cohen (62) vermist

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

Job Cohen vermist (foto: De Speld)Voormalig burgemeester van Amsterdam Job Cohen wordt al enige maanden vermist. Dat bevestigde een politiewoordvoerder vandaag. De 62-jarige Cohen is op 9 juni voor het laatst door familie en vrienden gesignaleerd. Zijn naaste familieleden en bijna 1,5 miljoen kiezers maken zich ernstige zorgen over de verdwijning van de lijsttrekker van de Partij van de Arbeid, en zijn ten einde raad. “We hopen dat iemand hem na die dag nog gezien heeft, en kan laten weten waar hij is.”

Cohen was tot 9 juni een veelgezien figuur in Amsterdam en Den Haag. Hij had een grote groep vrienden en ging veel de deur uit. Op 10 juni kwam daar echter een abrupt einde aan. Het lijkt erop dat hij nooit zijn opwachting in de Tweede Kamer heeft gemaakt. Een sporenonderzoek in zijn oude ambtswoning aan de Amsterdamse Herengracht leverde volgens bronnen niets op.

Collega’s maken zich ernstige zorgen. Emile Roemer, fractievoorzitter van de SP: “Ik probeer inderdaad al weken contact te zoeken. In eerste instantie stoorde het me dat hij zich niet wilde uitspreken voor een linkse coalitie. Maar inmiddels begin ik me toch wel zorgen te maken: Ik heb al gebeld, sms-jes gestuurd, langs de deur geweest, maar ik hoor niets meer. Ik hoop niet dat er iets ergs is, dan zou ik me toch schuldig voelen.” Anonieme bronnen binnen de partij vermoeden dat Cohen zich heeft teruggetrokken om in de Zwitserse Alpen een intensieve cursus macro-economie te volgen. De politie verzoekt eenieder met tips over de mogelijke verblijfplaats van de PvdA-fractievoorzitter om zich te melden. “Wij hopen gewoon dat alles goed gaat met Job. Het zou fijn zijn als hij iets van zich liet horen”, aldus de gehele linkerkant van het politieke spectrum.

Reacties zijn uitgeschakeld