1. 1

  Was hij niet van die partij die de hoofdredacteur van het partijblad de laan uitstuurde omdat die een stukje had durven plaatsen waarin kritiek op de partij werd geuit?

 2. 3

  Vooral ook die bewering dat bloggers alleen maar kunnen leven op een voedingsbodem van schrijvende journalistiek. Net alsof er geen blogs bestaan in landen waar die rudimentair is en/of aan banden ligt.

 3. 4

  Het is natuurlijk wel waar dat het merendeel van de dingen die bloggers schrijven een reactie of een commentaar is op artikelen uit traditionelere media. Maar er is ook een andere kant: de best gelezen online artikelen in de traditionele media zijn die waarnaar door bloggers wordt gelinkt. “Parasitair” is dus niet het juiste woord, “symbiose” komt meer in de buurt, vermoedelijk tot afschuw van beide partijen…

 4. 5

  Simplistisch beeld. Flink wat bloggers baseren zich op wat ze zien op andere sites. Buitenlandse nieuwssites, andere blogs, enz.

  Is daar nu nog altijd geen statistisch onderzoek rond verricht !?

 5. 6

  Daverend applaus voor Jan ,want de nederlandse blog wereld bestaat uit knip en plak blogs van het laagste allooi in Europa en dat al jarenlang.

  Er zijn geen journalistieke blogs die onafhankelijk op hetzelfde nivo en diversiteit zitten dan een Dagblad.
  Er zijn geen journalisten die fulltime werken voor een onafhankelijk blog en degene die er proberen een bestaan van te maken vertonen schimmels van de gastheer.( sargasso , GS etc ) of zijn dermate gefrustreerd dat van enig objectiveit geen sprake meer is.

  Jan kan dat weten, hij wou het nieuws onafhankelijk volgen vanuit huis net zoals U en ik.
  Dat is een illusie.

 6. 7

  Vanwege dat laagste allooi bent u hier ook dagelijks te vinden, niet waar Hemaworstje? Vanwege dat laagste allooi heeft u hier altijd het hoogste woord en staat u hoog genoteerd in de Reaguurders Top100, niet waar Hemaworstje?

  U heeft een mening over de Europese blogosfeer? Laat me niet lachen Hemaworstje.

  Dit is wel de meest doorzichte trap tegen dit blog in maanden. Doe wat meer uw best want uw geklungel straalt toch een beetje af op ons, of ga ergens anders zitten poepen. Dank u wel.

 7. 8

  Kom maar op met die Duitse en Franse kwaliteitsblogs hemaworstje. Ik ben benieuwd. Heb al wel wat gegoogled op respectievelijk Hemawurstchen en Saucisse fumée d’Hema, om je bijdragen aldaar terug te kunnen vinden. Maar tot nog toe zonder resultaat.

 8. 9

  Ach Carlos en kritiek, dat is als onafhankelijke journalistiek en reclame

  dat wringt.

  Ik surf meer langer en intensiever dan gij Carlos , ik kan daar een mening over geven.
  Jullie hebben ja amper tijd om te posten nietwaar?
  ik zit hier wat 10 minuten per dag van de 11 uur internet tijd , dit is mijn schijthok.
  Sargasso stelt geen zak voor ,als ik dan ook al top reaguurder ben dat zegt meer over je beperkte aantal bezoekers en reageerders.

  ik zit hier omdat ik hier wil zitten en mijn mening te ventileren, mág dat Carlos in jouw dictatoriale toiletaria ?
  ik poep waar en wanneer ik dat wil ik heb geen arrogant propje nodig die me de weg wijst.

  Hier is een kwartje en de toiletborstel,
  Ga aan het werk

 9. 11

  Jammer dat voornoemde worst zich niet verwaardigt om op – oprecht belangstellende – vragen in te gaan, zoals waar in Europa wij dan die hippe, dynamische weblogs kunnen vinden. En zich zo maar het toilet in laat praten door de waard, die zijn gasten niet helemaal vertrouwt.

 10. 12

  Ik wil niemand het toilet op praten (hooguit Wilders kan de pot op, mijn inziens), het probleem met Hemaworstje is dat hij al jaren overal openlijk gaat zitten poepen en onderwijl allerlei leugens en insinuaties rond brult.

 11. 13

  Marijnissen heeft natuurlijk wel een punt, maar om bloggers nu weer over een kam te scheren en parasieten te noemen… Weinig subtiel en genuanceerd van Jan hoor!

 12. 14

  Ik dacht dat dit een saaie thread was … niet dus!

  Ondertussen denk (ook) ik dat er iets scheelt aan het principe van bloggen. Al dat anoniem gedoe zorgt voor een rare mix van feiten, fantasie en poeperij. Ik zie het daarom vooral als vermaak. Een vergelijking met professionele media is mijn inziens dus wat vergezocht. Hiermee wil ik geen afbreuk doen aan de blogs die wel serieuze journalistieke ambities hebben.

  Tips voor serieuze bloggers en blogsters;
  – reveal your true identity. Geef je echte naam, adres en btw-nummer. Een goeie disclaimer is dan wel nodig natuurlijk. ;-)
  – zet boven iedere post, “nieuws” of “opinie”
  – en blijf vooral hoffelijk! Terugpoepen is zinloos … vooral tegen een worstje.

  En nu heb ik plots zin in zo’n dikke vette van de Hema. Jammer dat ik in België woon.

 13. 17

  “tegenwoordig” klinkt een beetje zoals m’n opoe sprak over de jeugd van tegenwoordig. Is het niet tijd terug vertrouwen te krijgen in de mensheid?

  en over die krant; daar staat toch een postadres op en bij opiniestukken de (echte)naam van de schrijver?

  Of is er iets veranderd de laatste 10 jaar? (sindsdien lees ik nl enkel nog blogs)

 14. 22

  Ronald: applaus. U heeft de belachelijkste reactie van 2009 totnogtoe geplaatst.
  Hoe voelde het?
  Was het zwaar?
  Wat ging er door je heen?
  Wat dreef je?
  Mogen we het op het Tshirt van de maand zetten?

 15. 24

  Ja, moet Jan deze ene keer een keer helemaal gelijk geven. Inderdaad Jan, dat viel mij nu ook al een tijdje op…Uitzuigers zijn het, Allemaal. Flansen gauw wat her-en-der gejatte stukkies in mekaar tussen werk en luiers verschonen door…en dan Wij hier maar denken dat daar nog enig redactioneel vernuft aan tentoon gespreid werd! Gèhè, zien wij zo bleek dan? No sir dacht het niet en inderdaad Jan: het zijn kakkerlakken van de ergste soort dat soort bloggers, kunnen zelf niet nadenken nemen geeneens de moeite dingen te checken en dubbelchecken dus ken je nagaan. Ik ken ze namelijk al wat langer als vandaag dus ik snap percies wat jij (Jan) nu eindelijk eens blootlegt.

  Klakkeloos napapegaaien ja, en dan is het nog een gelukje dat er spellingscontrole was anders was het helemáál uien. Anders stropen die teksten je ook nog es als gortepap door de waffel. Bah! Zie nou b.v. eens een Carlos Jan. Dat is de allerergste. Gaat zomaar van ONZE advertentie- en donatiecenten naar Paraguay, nee, niet naar Rio…PARAGUAY. Kiekt daar dan wat fotootjes gauw gauw van een of andere reetkever, tikt dan snel 2 stukjes in het vliegtuig terug zo van: als ik gewoon maar even laat zien dat ik daar geweest ben het zal me worst zijn van hema of er reacties komen en met de Groeten Terug, zoiets. Jawel. Godskolere zeg, ja, zó kan ik ook bloggen nietwaar Jan. Of die die Steeph…dachten jullie hier nou echt dat hij al die kamerstukken gaat zitten doorworstelen in z’n vrije tijd? Jullie hebben een gaatje in t‘heuft! Staat namelijk ALLEMAAL GEWOON OP INTERNET, jazeker. Nooit van google gehoord zeker. Fora zat waar over die kamerstukken gedebatteerd wordt. Dus helemaal eens met Jan.

  O, en dan hadden we nog Crachat.
  Tekent gewoon met doorzichtig papier OUWE tekeningen over.

  En dan hebben ze nog spatjes ook.

  Je zou ze toch een-voor-een de nek omdraaien.

  Hup Jan.

 16. 25

  @Crachàt | 29 January 2009 | 18:44

  Ja u weet het he, de belachelijkste reactie van 2009 verzin je niet zo maar hoor.

  1% inspiratie, 1% transpiratie en 98% alcohol.

  Ik beloof dan ook plechtig om deze voorsprong vast te houden zodat ik aan het eind van 2009 de wisseltrofee voor de belachelijkste reactie van 2009 in ontvangst kan nemen.

  p.s. wie heeft hem van 2008 in bezit?

 17. 28

  Ja Carlos, het hing mij dus net als bij Jan ook al een tijdje als een molensteen om de nek het moest gewoon maar eens gezegd anders blijf je er maar mee lopen nietwaar. En dat is een heel slecht ding, kan je namelijk niet meer zuiver reageren en verzand je in gelul. Had Jan dus ook last van net als ik en dus schrijf je het van je af en dus valt dan ineens die last weg voel je je opeens weer blanco maagdelijk met een schone lei…

  Goed, er zijn belangrijkere dingen, maar je moet daar toch een luisterend oor voor blijven houden, zéker voor de dingen van Jan…goed, en een hernia is niet niks mag je natuurlijk nooit onderschatten…

  *pff, mag ook gewist worden hoor…deze*

 18. 29

  Mensen, we hebben Jan allemaal verkeerd verstaan. Hij zei ‘politici’ in plaats van ‘bloggers’. Lees maar goed:

  “De politici parasiteren op wat de schrijvende journalistiek produceert. Valt dat laatste weg, dan droogt het eerste op.”

 19. 30

  carlos, ik een leugenaar?
  ha, een oprechter mensch dan ik bestaat er niet online.
  Dit in tegenstelling tot Uw huichelachtige objectiviteit..
  tevens is sargasso het enige nederlanse blog waar ik regelmatig of überhaubt reageer.

  Hou op te klagen en zeuren over mij, it won’t work, ban me of negeer me, doe wat 2009.

  Welke posting van Sargasso heeft in 2008 de media gehaald?
  Welk blog nieuws was een beetje nieuwswaardig en staat dat in verhouding tot de 98 % andere gekopiëerde troep uit de krant
  Jahaa , goede journalistiek.
  je kunt geen dag zonder de nederlandse blogs anders mis je nieuws.
  Als je de krant uithebt hoef je de nederlandse blogs niet meer langs te gaan.
  innovated 2.0 kopïeer werk.
  Maar nieuws maken , tja eeeh.
  dat is een vak apart Carlos, nu blijft Sargasso steken op het niveau van een Privé met Ecolabel.

 20. 31

  ..en daarom kom je hier ook zo graag, toch?

  Maar ik zal dit jaar de factsheets van zeven jaar Sargasso maken (hoeveel krantenberichten zijn er op Sargasso posts gebaseerd, hoeveel waanzinnig inspirerend contact was er met beleidsmakers, opinieleiders en politici (discretie voorop uiteraard), hoeveel niet erkende scoops had Sargasso enzovoorts…) om ze daarna om uw dovemans oren te meppen als u weer in al uw dronken razernij uw favoriete hangplek loopt te bevuilen.

  Hemaworstje, je bent een sloper en zult zo nooit iets bereiken.

 21. 32

  @hemaworstje het alle-stemmen-tellen petitie verhaal is twee keer op de radio geweest.
  Een privacy artikel heeft het Fries Dagblad gehaald. Ook zat daar nog een radio optreden aan vast.
  etc…

 22. 33

  Morgen, mijn Hemaworstdag..ik zweer u (spuugt tussen twee vingers) koop ik in m’n lunchtijd twee in plaats van één Hemaworstjes.

  Op die ene (de andere eet ik) ga ik..soort van verbrande vlaggen in de Mahreb idee..ga ik je helemaal KAPOT stampen met wat kreten erbij 2 U sukkel twentse boer, Je zuigt.

  Ik ga het echt doen hoor!, wellicht klik ik met mijn handy and i’ll show U zaterdag.

 23. 34

  “Ik zit hier wat 10 minuten per dag van de 11 uur internet tijd”

  No fucking way hema baby.
  Je zit er (sargasso) m.i. tot de oren in dacht ik te moeten menen, met je 10 minuten. Geeft niks, doet ook geen pijn verder maar even zonder dollen: wáár (beperk het tot nederland) kan je nu over de meest uiteenlopende en belangwekkende zaken in de wereld op een beschaafde en intelligent ter zake doenende (en soms niet) manier en zonder te verzuipen in eindeloos nergens toe leidend gepingpong (doe het nu ook, want lees sargasso eigenlijk meer dan reageren en als ik niks nuttigs of flauwekullerigs te melden heb hou ik me muil verder) je ei kwijt?

  Wat is er nu zo lekker aan dat eeuwig patagonische geouwekankerhoer? Ja, wat? Zeg het. En als je er nu nog een strak plassertje van kreeg…

  Want dan ga ik me beraden om het ook te gaan doen. En dan zijn de rapen gaar kan ik verzekeren.

  Zie het echter wat dat betreft somber in.

  *weer genoeg veren voor sargasso, vroeg te bed..een extra blok op het vuur de hond een extra dekentje de sloten in de kruipolie, haha, IK hoef tenminste geen ijsbloemen van de ramen te bikken…*

 24. 37

  Ah de petitie die het niet heeft gehaald ondanks de taloze spam dit afwegend tegen een
  stop vuurwerkpetitie die je binnen 2 dagen inhaalt op zijn slof en oude voetbalschoen?
  En ach een vermelding in het Friesche dagblad betekent niet meer dan genoemd worden , wil nog niet betekenen dat je als nieuws maker au serieux genomen wordt.

  Carlos ik kom hier niet graag , in tegendeel zelfs.
  Ik hoef hier niets te bereiken, dat is mijn streven ook niet.
  Slopen is niet mijn doel, iemand op zijn tenen trappen en achilles pezen doorsnijden wel.
  Voor complimentjes en applaus moet je niet bij mij zijn.

  Roep jij wit zeg ik zwart.
  Get used to it or get over it..

  Desondanks ben ik hier wel klant dus stevige repliek van een redactie boeit me niet, het gaat erom of de stamgasten mij afremmen,
  je innercrowd / sociaal systeem wat van mij een outcast maakt is disfunctioneel.
  Wellicht dé reden dat ik hier als een getolereerde allochtoon rond kan en mag hangen totdat je vanwege marketingredenen er een streep onder zet.

 25. 40

  Hum. Polletje dan maar ?
  Dat stel ik voor met een vage, liever gezegd nietbestaande herinnering aan de breuk tussen Hemaworstje en Retecool.

  Maar goed. Hij blijft een ouwe rot, behoorlijk depressief, agressief en taai.

 26. 42

  Mooi gevonden van hemawordt en nog leuker dat iedereen er zo heftig op reageert:

  de mate van succes/kwaliteit/impact van de nieuwe media meten aan de hand van de mate waarin ze de oude media weten te halen.

  lol. hij werpt een schitterende paradox op en iedereen gaat erin mee. Ik zou liever weten hoeveel er van en naar Sargasso gelinkt wordt.

 27. 45

  Tip aan Sargasso, GS etc.:
  Neem in je voorwaarden iets op over voorwaarden voor verwijzen naar het blog in de papieren media…
  als content op het blog genoemd wordt in de krant, dan mag dat alleen als ‘gedurende een jaar tenminste 50x (=bv. in een van de katernen op een vaste dag in de week) een gedrukt actueel tellertje wordt afgedrukt’.

  Bijvoorbeeld:
  In de laatste 12 maanden is verwezen naar content op de volgende Nederlandse blogs
  BLOG _____ Aantal maal
  Sargasso _ 4x
  GeenStijl _ 20x
  Hemaworstje.nl _ 1x
  etc.

  ____ en anders: het auteursrecht loslaten.

 28. 47

  @Steeph,

  Die link naar trouw gaat vergezeld met 50 woorden. Maar als het echt zo zou zijn dat ze niet teveel gelinkt willen worden, dan ben ik bang dat er geen hoop meer is voor de dodebomenmedia. Meer links genereert toch meer verkeer en verhoogt de google ranking.

 29. 52

  En dat durf jij te zeggen bismarck ,
  Dé man die het roken in een café wenst te verbieden en de innercrowd signalen van de clientéle aldaar volledig aan de kant schuift ten behoeve van je eigen individuele wensen zogenaamd ten bate voor je gezondheid?
  Onze gezelligheids terrorist zonder achterban?

  Maar goed , staaf je vermoedens in plaats van ze uit te spreken, jouw minpuntje begrijp ik.
  De stand tot nu toe dus:

  Bismarck -1
  Hemaworstje -1.
  Goh we staan gelijk, isn’t it amazing John , the new innovated infrared innercrowd surfer HP 500 does all that work for you !