1. 1

  Fukuyama schreef onlangs over Amerkia en diens plutocratie. De stand van zaken waar de rijken de regering zodanig beïnvloeden dat ze hun eigen rijkdom en invloed kunnen handhaven en beschermen. Vaak ten koste van anderen. En wel op basis van 4 fundamentele manieren: lobbys voor verschuiving van kosten en lasten door regelgeving; lobbys voor minder belastingdruk, opdat de rijken minder betalen; lobbys voor de politieke campagnes; en lobbyen om het lobbyen, om de minste beperkingen te ervaren.

  Ik vraag me af door welke lobbyisten deze vrijmetselaars gebruikt worden of voor welke lobby’s deze werken.

 2. 2

  @Maria, is het nodig om een lobby te voeren, als ik hoor dat de politici ten tijden van de verkiezingen naar de loges trekken?

 3. 3

  @Harrie Hubschrauber
  Betekent dat, dat bestuurders en lobbyisten samen hun netwerk in stand houden?

  Dan vervalt daarmee de theorie dat juist de mensen met laagste inkomens nationalisten worden. Als reden wordt er vaak beweerd dat juist zij geen wereldburgers kunnen zijn en dat ze dan maar voor eigen volk kiezen.
  Dan zijn het vooral de rijken en de bestuurders die lobbys voeren om anti-islamgevoelens te promoten, met de vrijmetselarij als onderdeel van het netwerk, of als misbruikten ten behoeve van anti-islamverspreiding.