1. 2

  Asymetrische oorlog is het allang. Want ondanks dat Israelische soldaten meestal hoog en droog in hun fregatten en helicopters zitten, zitten de Israelische burgers minder veilig in hun stadsbussen. Israel zal wel iets dat de PA symboliseert kapotschieten, een aantal liquidaties uitvoeren onder Hamasleden en en passant nog wat woningen platbuldozeren. Die gekidnapte knul hangt allang ondersteboven aan z’n ballen dood te bloeden, want zo zijn ze ook nog wel eens een keer, die Hamassers. De meeste IDF soldaten die ooit in handen van Hamas vielen stierven een lynch- / marteldood. Maar dat mag je van sommigen mensen niet zeggen want Israel houdt vrouwen en kinderen gevangen.

 2. 6

  Ja, dat pikken ze.
  Welk land had je in gedachte? Saudi-Arabia dat via het Jordaanse Aqaba de Negev woestijn binnenvalt om Gaza te ontzetten? Syrie dat kansloos de Golanhoogte opstormt? Egypte dat haar Amerikaanse miljarden steun op het spel zet?

  Nou misschien Iran, dat hiermee denkt kampioen van de Arabische wereld te worden. Maar daarmee wel haar eigen doodvonnis tekent.

  Waarschijnlijk doen de rijke Arabieren het weer via de gironummers van Arabische hulporganisaties en zien we met een vertraging van een paar weken weer de autobussen ontploffen in Israel (en Europa?)

 3. 7

  Sja. Ik vat het niet. Gaza is niet meer bezet, Hamas is aan het roer, veel PA-geld moet ergens nog zijn, Arab morele steun volop en Israel zou nog steeds kat en muis kunnen spelen ?

 4. 8

  Abbas heeft zijn ordetroepen opdracht gegeven de Israeli te zoeken. Dat heeft weer de potentie om een gezellige teringzooi van epische omvang te worden.

  Mooi man, democratie brengen in het MO..

 5. 9

  De Arabische wereld heeft nooit ook maar iets meer gedaan dan lippendienst bewijzen aan de Palestijnse zaak.
  @Carlos: Het feit dat de baardmannen Israelische soldaten martelen geeft de Israeli’s nog niet het recht om Palestijnse vrouwen en kinderen zonder aanklacht vast te houden (en andersom trouwens ook niet). Ik zie alleen niet in waarom wij hier net moeten doen alsof Israel een beschaafd regime is en de rest van het Midden Oosten niet. Israel hoort niet als een bondgenoot behandeld te worden.
  Iran is overigens geen Arabisch land.

 6. 10

  De grootste shithel die we ooit gemaakt hebben.
  Israël.

  We hadden de jongens beter een land gegeven ergens midden in Amerika of midden in Rusland, land genoeg daar. Maar nee we moesten ze zo nodig bijduwen op een kluitje met al 2 godsdiensten.

  Nuja das verleden tijd.
  Wat niet kan is dat er daar nog steeds geen VN troepenmacht staat om te zorgen dat er daar een palestijnse staat kan worden opgericht zonder inmenging van de Israëli’s en vice versa.
  Maar dat kan niet want dan zou je zowaar tegen een paar joodse schenen in Washington kunnen schoppen.

  Een hoop bullshit ginder en allebei de landen verdienen een stevige schop tussen hun benen.
  Maar eigenlijk verdienen wij nog de grootste schop omdat we er niks aan doen.

 7. 12

  De politieke tak van Hamas zit nu ook al in het schuitje waar Abbas al sinds hij gekozen is inzit: totaal machteloos. Geen enkele monouvreerruimte tussen Israel/VS aan de ene kant en de militanten aan de andere kant:
  ‘On the Palestinian side, there has been a major devaluation in Prime Minister Ismail Haniyeh’s standing. Chairman Mahmoud Abbas is no longer depicted as the only weak figure in the PA leadership. Haniyeh also appears devoid of any practical influence over events. He is utterly dependent on operatives of Hamas’ military wing, who get their orders from Khaled Meshal in Damascus. “They discount us and discount Haniyeh,” a close associate of Abbas’ conceded yesterday. When the two met Sunday night, Abbas was astounded by how little Haniyeh was in the know. Both are now in the same boat, with no real clue as to the whereabouts of the soldier. They seem to be relying largely on crumbs of information from the Egyptian mediators.’
  http://www.haaretz.com/hasen/spages/731592.html

 8. 13

  Het maakt kortom eigenlijk al niet eens meer uit of deze regering wordt afgezet, hij is toch al volledig machteloos…

 9. 14

  Voeg daarbij dat Abbas zijn ordetroepen/militia’s en die van Hamas al een paar keer in vuurgevechten zijn verwikkeld, elkaar hebben gegijzeld en dat soort dingetjes.

 10. 15

  kwestie van is wat goed nieuws te brengen van ginder

  vanop vrtnieuws.net


  di 27/06/06 – De Palestijnse president Mahmoud Abbas en de radicale moslimregering van Hamas zijn het eens geworden over een tekst die Israël erkent en daarnaast een Palestijnse staat wil oprichten.

 11. 16

  Hamas, Fatah en andere Palestijnse groepen zouden samen ook een regering van nationale eenheid vormen. Enkel de radicale terreurgroep Jihad zou het akkoord afwijzen.

 12. 17

  Whoah!

  5. versterking van de Palestijnse bevrijdingsorganisatie PLO door de toetreding van Hamas en Islamitische Jihad

 13. 18

  Ik kreeg net trouwens dit persbericht binnen van Gush Shalom:
  “Arrogant speeches and threats endanger captive soldier’ life

  Translation of Gush Shalom press release, June 27, 2006 sent out in Hebrew in the early morning.

  The arrogant and inflammatory speeches of Prime Minster Olmert, with their bald and crude threats, endanger the life of the captive soldier. Ever since there are states and wars, a side whose people had been captured is in the habit of negotiating for their return. Replacing negotiations with endless threats and the concentration of tanks along the Gaza Strip border is a far from refreshing innovation.

  We should remember that in the Gaza Strip, as in other parts of the Palestinian Territories, thousands of families await the return of their loved ones from the Israeli prisons and detention camps – just as fervently as the family of the captive Corporal Gil’ad Shalit prays for his safe return. During Israel’s “disengagement” last year, it was decided to hold on to all prisoners from the Gaza Strip and keep them in captivity. This was a severe mistake, which contributed considerably to the escalation in which we find ourselves, and now might be a good time to rectify that mistake.

  The term “kidnapped soldier”, current in the Israeli media and the speeches of government speakers is highly misleading. A soldier, captured by the other side’s fighters in the course of a battle, is a Prisoner of War and should be so considered.”

 14. 19

  Wat een distantie en enigszins detaillistisch.

  Graag, ik meen dat, zou ik willen weten of de reaguurders hier denken dat er een recht bestaat om land ter plekke voor de Joodse diaspora zich te kunnen
  hergroeperen en lekker te wonen en zoja waar en hoe ?

  Zelf vind ik van wel, de tijd is rijp om, voordat wij kostbare zaken forever teniet doen, de problemen met frisse blik te definieren en op te lossen.

  Soms, als down to eartpersoon, zou ik wel eens willen dat bliksemschichten en trillende aarde, or whatever, dat zooitje schijnbare tegenstellende groeperingen op die plek eens elkaar laat ontmoeten….zucht heel diep.

  [URL=http://img519.imageshack.us/my.php?image=babel6pb.jpg][IMG]http://img519.imageshack.us/img519/2010/babel6pb.th.jpg[/IMG]

 15. 21

  @mescaline,

  “Ik vat het niet. Gaza is niet meer bezet”

  Gaza wordt nog steed beschouwd als bezet. Lees alle verklaringen van de EU, VS, VN etc. er maar op na.

  Zelfs in Israel is dit niet meer als wat propaganda, van hetzelfde soort als dat vroeger de bezette gebieden “disputed” werden genoemd.

  Uit het “World fact book” van de altijd betrouwbare CIA:

  “West Bank and Gaza Strip are Israeli-occupied with current status subject to the Israeli-Palestinian Interim Agreement – permanent status to be determined through further negotiation;”

  http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/is.html

 16. 22

  @Luc, is waar; maar Aug. 2005 = Isr. disengagement is relatief forse stap. Bevrijding van het “binnengebied”, van Isr. militaire personen-, verkeerscontroles.

 17. 23

  @mescaline: dat was misschien een forse stap voor de buitenwereld en voor de hardcore kolonisten, maar het was gewoon een militaire manoeuvre, de zogenaamde tactische terugtocht. Teveel Palestijnen, te weinig kolonisten, te lange verdedigingslinies. Ariel Sharon was een generaal, tenslotte. Het hele verhaal had niets met de Palestijnen te maken, maar ze werden wel verondersteld er dankbaar voor te zijn. Overigens heeft Luc gelijk, volgens het internationaal recht is Gaza nog steeds bezet gebied.
  Maar veel erger is die geplande ‘terugtocht’ op de West Bank. Israel is van plan alle nederzettingen rond Jeruzalem te houden, waaronder Maale Adumim. Het grondgebied van Maale Adumim loopt van Jeruzalem tot bijna aan Jericho (tot bijna aan de Jordaan dus). Daarnaast wil het in Jeruzalem zelf nog een gebied genaamd E1 volbouwen waardoor de Westoever in 2 delen wordt verdeeld, met Bethlehem en Hebron in het zuiden en Ramallah, Nablus, Jenin en Qalqilya in het noorden. Daarbij wil Israel de Jordaan Vallei behouden, waardoor het noordelijke deel volledig omsloten zou worden door Israelisch gebied. Plus Kiryat Arba (een grote nederzetting bij Hebron) en de nederzetting midden in Hebron zelf. Laat je niets wijsmaken, dit is geen terugtrekking. Het is gewoon een poging om zoveel mogelijk land in te pikken met zo weinig mogelijk Palestijnen erop.
  Kijk maar eens bij The Israeli Committee Against House Demolitions.

 18. 25

  @Larie

  Graag, ik meen dat, zou ik willen weten of de reaguurders hier denken dat er een recht bestaat om land ter plekke voor de Joodse diaspora zich te kunnen
  hergroeperen en lekker te wonen en zoja waar en hoe ?

  Indertijd was dat een goede vraag geweest, nu niet meer. Een derde of vierde generatie is er gteboren dus het opheffen van een joodse kolonie gaat inmiddels neerkomen op ethnische zuivering.

  Of je moet het eens zijn met Karadic en Mladic, die bleven volhouden dat ze tegen de Turken vochten.

 19. 26

  @mescaline: De plannen die ik hier beschrijf zijn voor zover ik weet de zogenaamde ‘convergence’ van Olmert. Het is nog onduidelijk of ze de Jordaanvallei zullen behouden, maar Maale Adumim, E1, Hebron (althans de nederzetting midden in de stad) en Ariel (dat als een vinger diep in de Westoever priemt) worden binnen de muur gelegd. En Maale Adumim loopt door tot zowat aan de Jordaan zoals ik al zei, dus een levensvatbare staat is wel onmogelijk.

 20. 27

  Kort geleden hebben Olmert en Peretz nog de definitieve plannen voor een nieuw Israelish/Joods dorp Maskiot in de Jordaan vallei goedgekeurd. De eerste bewoners komen uit Gaza. De expansie van de settlements rond Jerusalem en in de Jordaan vallei waren deel van de verkiezingsplannen van de partijen, en zijn nu dus ook regeringsbeleid.

  http://www.google.com/search?q=maskiot