1. 1

  Volgens mij kun je het best eerst even onderaan kijken.

  Christopher Caldwell is a contributing writer for the magazine and the author of “Reflections on the Revolution in Europe: Immigration, Islam and the West.”

  Ik heb dan meestal al gegeten en gedronken.

 2. 3

  Mooi stuk, dat nergens beweert dat de Amerikaanse droom voorbij is. Integendeel, het definieert vooral hoe vaag de Amerikaanse droom eigenlijk is, en een stuk optimisme vertegenwoordigt dat door zijn vaagheid juist gedeeld wordt door velen.

  Daar tegenover staat ‘de Nederlandse nuchterheid’, als tegenhanger van de amerikaanse droom, ook vertegenwoordigt door bovenstaande reacties, een even vaag concept dat even sterk gedeeld wordt door ‘Nederlanders’, een eerste negatieve impuls, een sceptische, afwijzende reflex, en in essentie daarmee aartsconservatief en burgerlijk.

 3. 4

  @3:

  hoepel op zeg, de man heeft gewoon een agenda die me niet aanstaat, met reden.
  dat heeft niks met (het gebrek aan) openheid te maken.

 4. 5

  Het siert je dat je overal agenda’s achter herkent, maar dat doet niets af aan het stuk, dat ik helemaal niet zo wanstaltig opinierend vind als je doet vermoeden. Hij zegt een paar hele zinnige dingen over de Amerikaanse Droom, en jij verwerpt die zonder meer, omdat de voor en achternaam van de schrijver ook ergens op een ander boek stond waarvan je de agenda niet kon pruimen. Wel prettig dat jezelf nog open en ontvankelijk verklaart trouwens.

 5. 7

  Het minste wat je zou kunnen doen is inhoudelijk je kritiek kenbaar maken, op de concrete punten, dan geef je tenminste tegengas, passen is zo verschrikkelijk passief.

 6. 9

  Heb je dat al niet gedaan? (gezien #’s 2,4,6). Fail.

  Overigens ben ik van mening dat in Dimitri’s ideale wereld je 4 uur per dag werkt en met 45 jaar op pensioen gaat. Ja dan is Amerika snel een nachtmerrie.

 7. 10

  Als in: uit iedere Amerika-afzeikposts van Dimitri blijkt zijn voornaamste kritiek te zijn dat er in de V.S. te weinig voor je wordt “geregeld”. Wil je tot je dertigste een kind blijven, moet je vooral niet Nederland verlaten.

 8. 11

  Owgot, daar is JSK weer met z’n hypergevoeligheid over amerika.

  Nowja, ik hou me dan maar vast aan de gedachte dat de fanatiekste niet-rokers vroeger zelf ook rookten. Heb nu al medelijden met de toekomstige amerikaliefhebbers die dan JSK’s toorn over zich heen krijgen.

 9. 12

  Ik heb niks tegen Amerika of Amerikanen; ik heb iets tegen Amerikanen die trendy boeken schrijven over de Islam in Europa. Het is al erg genoeg dat Wilders meer littlegreenfootballs is dan littlegreenfootballs zelf – laten die gasten zich in vredesnaam op hun eigen sores richten. Ik heb gehoord dat Detroit te koop staat, bijvoorbeeld.

 10. 13

  Owgot, daar is Sargasso weer met haar vurige wens van de ondergang van Amerika.
  De selectieve artikelen die hier voorbij komen hebben vaak niets met de alledaagse realiteit te maken, maar meer met de uitschieters daarvan.

  Ik ben blij dat JSK er is om enig tegenwicht te bieden.

 11. 17

  @JSK: denk er de volgende keer als je je eigen applaus creert aan om een eigen stijl te creeren.

  Overigens beweerde je een topic geleden nog dat de chinezen helemaal geen interesse hadden in griekenland.

 12. 18

  Ehm… nee, dat ze geen interesse hebben in stukken Griekse rots in de zee, wel in Griekse infrastructuur. Zo moeilijk is het niet hoor.

 13. 19

  @JSK. Hmmm. knap hoe je dit toch weer tot een anti-amerikaans stukje weet te bombarderen. Ik heb het er niet in gelezen. Maar blijkbaar mag je in JSKistan niet afwijken van het idee dat Amerika the shining city on the hill is.

 14. 21

  @JSK; Huh ? Als ik niet beter wist, zou ik met zo’n reactie denken dat je klinisch paranoïde was, maar volgens mij heb je (de intentie van) mijn postje gewoon niet goed begrepen. Ik bedoelde niet te zeggen dat het feit dat Detroit te koop staat, laakbaar is o.i.d. (wel, iemand heeft daar natuurlijk wel schuld aan, maar daar had ik het niet over). Ik bedoelde te zeggen dat ik mensen (private personen, mind) die commercieel opiniërend schrijven over tendenzen in andere landen, en dan met name Amerikanen over de invasie van de Islam in Europa, mafketels vind die ver buiten hun territorium treden en doorgaans niet veel maar doen dan de talking points van Michelle Malkin en littlegreenfootballs nog eens aan het papier toevertrouwen.

  Is dat iets wat je – persoonlijk – zo storend vindt, dat je daar op deze, tangentiële wijze op moet reageren ?

 15. 22

  @19: Pff… elke kritiek afdoen als “dat mag ik niet zeggen van jou!”, hoe a la Wilders. Ik zeg: jouw ideale samenleving (namelijk het warme middelmatige nest dat Nederland voor jonge hogeropgeleide blanken is) is de hunne (lees: de gemiddelde Amerikaan) niet.

  Ik bedoelde te zeggen dat ik mensen (private personen, mind) die commercieel opiniërend schrijven over tendenzen in andere landen, en dan met name Amerikanen over de invasie van de Islam in Europa, mafketels vind die ver buiten hun territorium treden

  Een beetje als Dimitri hierboven bedoel je?