1. 1

  “Wat is eigenlijk de definitie van mantelzorg? Want wat is ‘normale zorg’ voor een ander en wat is extra? Is dat dan niet voor iedereen anders? Dat zijn zo van die vragen die me de hele week kunnen bezighouden.”

  Beetje zonde van je tijd als volksvertegenwoordiger.

 2. 2

  Vooral als je na een week nadenken met een stukje komt dat zo enorm de plank misslaat. Hoewel het natuurlijk niets anders dan framing is. Mantelzorgers die zeggen een tegemoetkoming nodig te hebben zijn egoïsten die eigenlijk niets geven om degene die ze verzorgen, is de boodschap van mevrouw Uitslag. Het zal je maar gezegd worden als je je hele leven anders inricht om te voorkomen dat een naaste wegkwijnt in een verpleegtehuis.

 3. 3

  Een yogales afzeggen lijkt me sowieso een waardevol idee.

  Wel schokkend dat zo’n kamerlid na een week nadenken nog steeds geen enkel idee heeft wat het woord mantelzorg zo ongeveer betekent. Ze had er ook wat over kunnen lezen, ipv er alleen over na te denken. En dan gaat het nog over een onderwerp dat al enkele jaren in haar portefeuille zit. /pop-mode on/ Wat doet dat kind daar eigenlijk van onze belastingcenten? /pop-mode off/.

 4. 4

  @3: Je noemt het dan wel /pop-mode/ maar je kunt je serieus afvragen of politiek functioneren op een dergelijk niveau niet beter vrijwilligerswerk kan heten. Qua niveau een goede plek voor haar, gemeenteraadslid in de gemeente Groot Schubbekuttenveen. Mantelpolitiek.

 5. 7

  Schandalig dat een dergelijk onbenul kan beslissen over zaken waarvan ze overduidelijk geen greintje verstand heeft.

  En tegen een salaris waarvan je waarschijnlijk een stuk of vier thuiszorgers zou kunnen aannemen.

  Schofterig stuk en een trap (geen klap) vol in het gezicht van mantelzorgers.

 6. 8

  Als Sabine weer eens merkt dan mensen haar verbaasd aankijken en “vragen of het wel goed moet haar gaat” moet ze zich realiseren dat dat misschien niet aan haar toehoorders ligt.

 7. 9

  Ik denk dat Sabine Uitslag precies weet wat ze doet, net als Minister Edith “Psychiatrisch ziek bestaat niet” Schippers. Het is framing, net wat @Eric zegt.

  Bereid je voor Prinsjesdag maar voor op nieuwe bezuinigingen op de gezondheidszorg. Tenminste, op de verzorging en het salaris van het personeel, niet op het salaris van het management, natuurlijk.

  /Het AWBZ is geen charitatieve instelling!

 8. 10

  @6 Het ziet er gewoon niet uit en klinkt nergens naar. Dat muzikale projectje van Sabine Uitslag is daarmee ook best een beetje overrated. Misschien moet ze eens iets gaan zoeken waar ze wel goed in is.

 9. 11

  Fw: Niet aanwezig: about:This

  20 jul 2011, 12:46

  Van Uitslag Sabine
  Aan about:

  Geachte heer/ mevrouw,

  Hartelijk dank voor uw e-mail. In verband met het zomerreces lukt het mij niet om op uw e-mail te reageren. Vanaf eind augustus ben ik weer bereikbaar. Voor dringende zaken kunt u bellen met het CDA secretariaat. Ik wens u een goede zomer toe!

  Hartelijke groet,

  Sabine Uitslag

 10. 14

  @12: I’d tap that!

  OT: Het is idd framing, maar dan wel door een persvoorlichter. Tenminste, dat hoop ik. Een Kamerlid dat een zuigeling gelijkstelt aan een hulpbehoevende kennis en mantelzorg aan 1 avond niet naar yoga gaan spoort niet.

  De reden trouwens dat we mantelzorg tegenwoordig kwantificeren is dat mannen én vrouwen voltijd werken. Ik vind mantelzorgen leuk, maar niet na 40 uur gewerkt te hebben. Een overheid die verwacht dat ik en mijn vriendin én voltijd werken én kinderen opvoeden én mantelzorgen is niet goed snik.

 11. 15

  Ik zou haar doen en ze maakt eitjes voor haar partner. Wat wil je nog meer.

  disclaimer: tot voor kort hield ik voor me dat ze wel een lekker ding is aangezien ik ook wel respect had voor haar als rock-chick in de 2e kamer ook al was het een CDA-er….

 12. 16

  Even bij de rijksoverheid gekeken:

  Een mantelzorger zorgt langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Een mantelzorger is geen beroepsmatige zorgverlener, maar geeft zorg omdat hij of zij een persoonlijke band heeft met degene voor wie hij of zij zorgt.

  en

  Bij mantelzorg duurt de verzorging meer dan 8 uur per week of langer dan 3 maanden achtereen. Heeft iemand minder zorg nodig, dan heet dat gebruikelijke zorg.

  Ik lees hieruit niet dat een eitje koken daar ook toe hoort.
  Wat een muts.

 13. 18

  Mijn gedroomde krantenkop na de volgende verkiezingen: “Uitslag nekschot CDA”
  Wat een kille teef zeg, oeps, sorry, ik had niet de bedoeling teefen te beledigen…

 14. 19

  Bvdbos: Ik zou haar doen

  Ik niet, het zou me niet lukken. Voor ik de liefde kan bedrijven met een vrouw moet ik haar toch wel op zijn minst erg aardig vinden.

 15. 21

  Je hoopt gewoon dat haar geadviseerd is om even de boel op scherp te zetten op zo’n site voor zorg-types. Nog een beetje op z’n Balkenendiaans, Fatsoen moet je doen enzo.
  Zouden haar fractiemedewerkers allemaal met vakantie zijn?