Is Cheney een tweede “Bagdad Bob”?

De tijd dat het Witte Huis de Amerikaanse pers op de hand had lijkt definitief voorbij. Sinds vorig jaar durven steeds meer Amerikaanse kranten en TV-zenders openlijk forse kritiek te uiten op George Bush. Maar ‘Evil Genius’ Dick Cheney bleef lang buiten beeld.

Maar na een onthutsend interview met CNN lijken alle pijlen gericht op de vice-president. Uit het vraaggesprek blijkt dat Cheney na het vertrek van Donald Rumsfeld de laatste “gelovige” onder de Bush-intimi. Want er gaat helemaal niks mis in Irak. En er is geen sprake van een misrekening over de chemische en nucleaire wapens. Reden voor de Amerikaanse pers om zich af te vragen of Cheney ze allemaal nog wel op een rijtje heeft. Want dit soort ontkenningen klinken bekend.

Is it just me, or is Vice President Cheney, in his latest statements, starting once again to sound like another balding, rose-colored-glasses wearing war spokesman, Muhammed Saeed al-Sahaf, better known as “Baghdad Bob”?

  1. 1

    Geen reacties?

    Mainstream media misschien niet, daar kan ik niet over oordelen. Maar hij is in ieder geval vaak in de spotlight bij The Daily Show, zoals dit geweldige fragment. Er zijn hier zoveel TDS-fanboys toch?

    Verder is Cheney vaak onzichtbaar (ziek, schuilen in de bunker) geweest, wat hem ook geregeld verweten wordt.

  2. 3

    Ik lees de post, bekijk de linken (ook in comments) en vraag me dan met enige ”weemoed” af of ik e.e.a. niet ga missen als de democraten weer in het zadel zijn….