1. 1

  Mintens zo opmerkelijk vond ik dat in het berichtje stond dat de Emiraten hun dollarreserve gaan afbouwen.

  Is die zwakke dollar trouwens niet juist goed voor de regering Bush? Hun schulden worden zo steeds minder waard.

 2. 2

  Dat ligt er maar aan Bismarck.

  Als de Japanners, Chinezen en Europeanen hun dollars massaal gaan dumpen om die reden, dalen ook de investeringen in de VS radicaal.

  Hier is trouwens een belangwekkende tegenlicht documentaire over gemaakt “de dag dat de dollar valt”- laten we toch hopen van niet!

 3. 3

  Maar als de dollar valt, kun je in de VS toch alles voor een habbekrats opkopen? Lijkt me juist het moment om er wel in te investeren.

  Ik hoor nog wel eens verhalen van de opa’s in deze streek die in ’23-’24 richting Duitsland gingen met een paar gulden of wat etenswaar, om terug te komen met een piano of dure pakken.

 4. 4

  Bismarck: Huh? Volgens mij draai je het om. Nog even los van het feit dat de VS geen geld heeft, slechts schulden. Dus waarvan zouden ze dingen kunnen kopen?
  Slimste manier voor hun is het obesitas probleem als mogelijkheid te zien. Al het vet afzuigen en als brandstof verkopen. Goudmijn!

 5. 12

  En probeer nou maar eens om het communisme weer op de ‘terrorismeagenda’ te gooien, ik kan geen andere ‘reden’ verzinnen voor de VS om Venezuela anders plat te gooien, aangezien Chavez ook op de Euro over wil gaan.

  Overigens zijn we wereldwijd de sjaak als de OPEC in Euros gaat handelen, maar dat is misschien wel een keertje goed. Wordt er weer wat meer gefietst.

 6. 13

  Er komt geen grote oorlog tegen Iran, dat blijft mijn vaste mening, wat Steeph hier ook van dat tubifex blijft voeren.

  Oja, het nuken van Iran door Israel (toch ook een veelgehoorde optie) is toch een hachelijke zaak. Er wonen 25.000 joden in Iran die voor geen goud wegwillen.