1. 1

  Ik wou schrijven: ze zijn vast vervijfvoudigd: van 1 naar 5 per jaar ofzo. Maar dit is toch wel impressive. Zijn er ook statistieken over de aard van de output, en publicaties in toonaangevende magazines ?

 2. 2

  En met 1 miljoen studenten in dat land zal het aantal publicaties nog wel toe gaan nemen.

  Nemen ze weer de plek in die ze in de middeleeuwen hadden.

 3. 3

  Dat Iraanse gemiddelde wordt substantieel verlaagd door onze nationale trots, de strijder voor de PVV en tegen alles wat linkser is dan de VVD, de frontsoldaat van de Leidse wetenschappelijke elite: Afshin Ellian (1966), hoogleraar Sociale cohesie, burgerschap en multiculturaliteit aan de Universiteit van Leiden.

 4. 4

  @troebel; Volgens mij kan je het niet van twee kanten hebben. OF Ellian is onze nationale druiloor en zijn publicaties komen voor rekening van Nederland, OF hij is een illegale uitvretende terrorist en zijn publicaties komen voor rekening van Iran.

 5. 6

  @4: Misschien bedoelt #3 dat wel, omdat we alle publicaties van onze knuffel-Iraniër bij Nederland tellen, blijft de teller voor Iran aanzienlijk lager steken.

 6. 8

  Toevallig afgelopen donderdag met mijn Chinese partner (dr.) nog een laat nieuwjaarsetentje gehad bij een Iraans echtpaar (dr./ir.). Discussie ging op een gegeven moment over wetenschappelijk onderzoek, en voordat ik het wist zat ik middenin een 2 uur durende klaagzang over het niveau van wetenschappelijk onderwijs in autoritaire landen zoals Iran of China. Docenten/professoren zijn grotendeels ideologen die discussie ontmoedigen, afwijkende meningen afstraffen, en wetenschap absoluut niet serieus nemen; doctoranda kunnen nog niet kritisch denken als kun leven er van af hangt; en er wordt amper gepubliceerd, of literatuur gelezen, in het Engels. Bovendien gaan de meest getalenteerde studenten die (tijdelijk) naar het buitenland kunnen veelal niet meer terug naar huis.

 7. 9

  Blij om te lezen dat het nivo van de discussies met buitenlandse academici niet te vergelijken valt met de borrelpraat op PVV-parties.