Introductie + afscheid + vraag

INTRODUCTIE | Beste lezer, de redactie is onlangs uitgebreid met een nieuwe blogger. Na drie gastbijdragen (1,2,3) heeft DeJa een zetel in de Sargassoredactie ontvangen. Vanuit deze -in de blogosfeer felbegeerde positie- heeft hij ons al vergast op twee bijdragen (1,2). Bij deze stelt DeJa zich nog even aan u voor, welkom DeJa:

DeJa (1964), ooit dromend van verre landen met bijbehorende schoonheden en een leven op ‘De Wilde Vaart’. Inmiddels als vrije tijd duikinstructeur, onderwaterfotograaf en filmer meer onder dan boven water te vinden. In de tijd die overblijft al weer zo’n 20 jaar werkzaam als ‘breed inzetbaar’ IT’er. Daarnaast zeer maatschappelijk en politiek geïnteresseerd, waarbij de zoektocht naar een politieke of maatschappelijke beweging die past bij zijn standpunten nog steeds niet gevonden is. Mag graag licht provocerend zijn standpunten verkondigen.

AFSCHEID | Ondertussen heeft Willem Bever zijn redactieplek opgegeven, deze kwaliteitsblogger kon zijn werk als creatief directeur van PFMAG.org niet meer combineren met het schrijven voor Sargasso, vaarwel Bever. Ook Ernst-Jan Pfauth heeft ons inmiddels verlaten, hij was o.a. te druk met zijn eigen communicatieblog Spotlight Effect en andere journalistieke activiteiten, het ga je goed Ernst. Onze correspondent Ecuador Don Ruben is eind 2007 verhuisd naar Europa, Potsdam om precies te zijn. Hij zal waarschijnlijk niets meer potsen vanuit Potsdam, maar heeft nog wel één geweldige afscheidspots in de pijpleiding. Laat het niet mañana worden Don Ruben. Verder hebben wij al ruim één jaar niks meer van onze blogger Youssef gehoord, na zijn vertrek naar Londistan werd het al snel heel stil. Hij neemt de telefoon niet meer op en is ook op het internet spoorloos. We hopen dat alles goed met je gaat Youssef, maar je account is afgesloten bij deze. Alle vertrokken/verdwenen bloggers worden bedankt voor hun inzet.

VRAAG | Omdat Sargasso als een van de weinige middelgrote dorpjes in de Gallische blogosfeer nog steeds onbetaald (enigszins succesvol) weerstand biedt tegen het g(ew)eld van de Romeinse broodbloggers én omdat het morgen (schrikkeldag) de enige onbetaalde werkdag is zouden wij u willen vragen: welke blogger of aspirant blogger volgens u de Sargassoredactie moet gaan versterken? Moet het blogdebutant Philip Freriks worden? Of toch bloggend EU-commissaris Stavros Dimas? Alle suggesties kunt u kwijt in de comments. Oja, óók vrouwen en mannen onder de 55 zijn van harte welkom.

 1. 1

  Even een meer procedurele vraag: als we nog iemand (bv. Max J. Molovich, tegen zijn wil) transfereren naar SargassoPUNTNL, mag die dan nog meebloggen in deze Champions League?

 2. 4

  Moeten we de AIVD niet tippen, dat Youssef mogelijk radicaliseert? Een voorheen ozo liberale arabier, die opeens niets meer van zich laat horen op het baken van verheffing en -lichting (en -miljoenfetishisten)… dat is vragen om bommengordels.

 3. 7

  De Libertijnse gedachte, misschien?

  Of houden we hier bij de Sargasso niet van vrijheid en laten wij ons liever knechten door de overheid?

 4. 8

  Prima, waar kunnen we die Libertijnse gedachte bereiken? En post zij wel een beetje frequent, of is het er eentje van ik bepaal toch lekker zelf wel wanneer ik inspiratie heb en onbetaald doe ik mooi niets voor de algehele verheffing van het Nederlandsche plebsch?

 5. 11

  Mark,

  Ik zou het niet weten.

  Nadeel bij libertijnen is dat er een boel idioten rond hobbelen. Terwijl het gewoon een wetenschappelijk onderbouwde manier van hoe we de samenleving in moeten richten is.

  … Leviathan! Where art thou?

  Heeft iemand Adam gezien laatst? Ik hoor de laatste tijd alleen zijn schele neefje Wouter kwaken over zijn slechte gezondheid. U ook wat folium zuur? Schijnt te helpen tegen redeloos geklep.

 6. 13

  Van Chinaman ook al een tijdje niets meer gehoord… de moeite waard om te behouden, @redax!

  Zit nog eens te koekeloeren qua onderwerp. Cultuur (PF) en Maatschappij (S) blijven toch een beetje apart staan als broer en zus. Oorlogsposters heeft Sargasso al met Pieper en Karstens. Futurologie is onderbedeeld zou ik zeggen. Is daar niet iemand in te vinden ?

 7. 14

  Ik wilde later altijd futuroloog worden, maar als ik over de toekomst schrijf noemt een deel van de lezers mij altijd een doemdenker…

  Grondstoffencrisis + Wilders = Koyaanisqatsi

 8. 16

  Want Je-suis-pie en Dijkshoorn lijken me toch wel upperdiva’s met uppergevoelige snaren, een soort blogolifanten met het gestel van een kasplantje.