Internetsofinummer?

Sinds in 1492 de basis voor het Internet werd gelegd door Columbus en het CDA kort daarna voorstelde om internetproviders aansprakelijk te stellen voor het versturen van kinderporno over hun netwerk, is het redelijk rustig geweest betreffende totaal onzinnige voorstellen vanuit de Nederlandse politiek.
Gelukkig is daar nu Aleid Wolfsen, die voorstelt om iedereen verplicht een internetsofinummer te geven. Want, zo zegt hij namens de PvdA, het moet maar eens afgelopen zijn met die anonimiteit op Internet.

Dat anoniem surfen op dit moment bestaat is natuurlijk al een illusie, iedereen heeft namelijk een IP-adres waarmee al je surfgedrag achterhaald kan worden. Daarnaast betekenen ook alle onbeveiligde draadloze netwerken (bij mij thuis al drie in de nabije omgeving) een juridische nachtmerrie.

En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat er ook buitenlanders op Nederlandse internetpagina’s kunnen komen. Ja, meneer Wolfsen, ik zie uw geschokte blik, bui-ten-lan-ders! En allemaal zonder(!) internetpaspoort, ongecontroleerd door de internetdouane. En ze hebben vast allemaal internetbolletjes geslikt. Is 100% controle misschien een idee?

Dus, verdiept u zich eerst eens even in het fenomeen Internet, dan praten we daarna verder. Maar tot die tijd in uw hok en braaf uw mond houden, oké?