Internetsocioloog liet moord vGogh gebeuren

De aan de Universiteit van Amsterdam verbonden internetsocioloog A. Benschop kan het niet langer voor zich houden: hij zag de moord op Theo van Gogh al mijlenver aankomen. Voorafgaand aan de moord wist Benschop dat Mohammed B. zich onder schuilnamen op het net bewoog, “niet alleen op eigen, radicale sites, maar ook op neutrale, Marokkaanse sites. Het is gewoon aangekondigd.”

Benschop leest voor zijn wetenschappelijke werk meermalen per week het ganse internet uit, dus het is niet vreemd dat wat Nederland met schokgolven verraste voor hem gesneden koek is. Uiteraard is het als zuivere wetenschapper niet zijn rol de AIVD in te lichten over internutters, maar moet hij zich volledig richten op zijn wetenschappelijke doorbraken. Zo concludeerde hij begin dit jaar op welhaast mathematische wijze dat Nederlandse weblogs geen bijdrage leveren aan de journalistiek. QED.

Het kan dat Benschop bedoelt dat hij pas achteraf de internetgang van Mohammed B. heeft geanalyseerd, maar dat zou zijn verwijt aan de AIVD pas echt gratuit maken, en daar ga ik gezien ’s mans grootsheid niet van uit.

 1. 3

  “Zo concludeerde hij begin dit jaar op welhaast mathematische wijze dat Nederlandse weblogs geen bijdrage leveren aan de journalistiek.”

  En zo is het maar net.
  Alhoewel ik betwijfel of de aan hoogmoed lijdende weblogger (telt u even mee?) daar in mee gaat.

  En dan nog.

 2. 6

  Wie internet leest loopt inderdaad ver voor de horden uit.
  Oil Peak heb niet alleen voorspeld, ik heb hem zelfs eigenhandig gecreeerd met mijn internetmachine !
  MOEWHAHAHA !!!

 3. 8

  Tip voor justitie … Misschien dit persoon ook eens ondervragen? Als ik het mij goed herinner was er een term voor het kennis hebben over een op handen zijnd misdrijf of en dat niet melden bij justitie : medeplichtigheid. Een onderbouwd vermoeden kan daar ook onder vallen…