1. 2

  Stukjes gezien; de sfeer bij TV-media is die van: “Wij gaan u sympathiek portretteren want wij hebben daar onze redenen voor”. Bij Larry King precies zo zelfs. Maar ik vond het geen schokkende film.

 2. 3

  Vandaar ook de titel “interessant” en niet “schokkend”.
  Maar er zitten wel een paar leuke scenes in. En die lijken verdomt veel op censuur.
  Overigens wordt heel duidelijk dat dit gebeurt bij alle partijen in dat land.

  Wat ik wel een schokkend stukje vond ging over een journalist die van alles over Columbus aan elkaar praat. Verschrikkelijk mooi verhaal uiteraard. In het niet uitgezonden stuk zegt ze de waarheid. Kennelijk is daar geen ruimte voor vanwege de commerciele belangen.

 3. 4

  Het meest schokkende van de film vond ik om te zien hoe de machtigste politici op aarde worden gereduceerd tot haast willoze radertjes in de machine van de televisiedemocratie.

  Ongevraagd wordt er onzachtzinnig de poederkwast eroverheen gehaald en mag men daarna netjes wachten tot talkshow X tijd voor ze heeft, vervolgens worden ze geacht een voorgekauwd riedeltje af te draaien om tenslotte te worden afgepoederd voor de volgende show.
  Het lijkt haast lopende band werk. Tussen de shows door wordt elke neuspeuter over de hele wereld uitgezonden, terwijl het toch een kleine moeite lijkt de camera even uit te zetten. Zelfs als men daar om vraagt wordt de camera slechts een stukje opzij gedraaid, de microfoon blijft gewoon open.

  Ik zou zo niet behandeld willen worden, maar de presidenten van de VS laten het gelaten over zich heenkomen. Waarschijnlijk zijn er geen conclusies aan te verbinden in termen van macht en vrijheid, maar het is toch ontluisterend om te zien.