1. 1

  Oei, er blijft denk ik weinig van die stroom over voor het hotel, want “The bicycles will have iPhones attached to the handlebars”.

 2. 3

  Onvergetelijk concept.
  @1 onvergeeflijke fout idd, alles wat met I begint dient men te wantrouwen danwel te verwijderen.

 3. 4

  Wat een gimmick is dit zeg…. Ze moeten 10 Wh produceren, wat ongeveer 0,2 cent kost. En dan durft het hotel te beweren dat ze het o.a. doen om hun carbon footprint te reduceren?

  Even snel gegoogled: ze hebben een kleine 400 kamers. Zeg dat ze een bezettingsgraad hebben van 75% (wat me optimistisch lijkt) en gemiddeld 1,5 persoon per kamer… Dan heb je in een jaar tijd dus 300 x 1,5 x 365 x 10Wh = 1643 kWh opgewekt. Da’s zo ongeveer de helft van wat één huishouden in een jaar verbruikt. No way dat dat in een dergelijk groot hotel ook maar in de buurt komt van 1% van hun jaarlijks elektriciteitsverbruik.

  Dat ze mensen in beweging proberen te krijgen vind ik lovenswaardig, maar als ze serieus iets aan hun footprint willen doen, dan zijn er veel efficiëntere manieren. Op deze manier vraag ik me sterk af of ze de energieverbruiken die met de productie van die hometrainers zijn gemoeid er uberhaupt wel uithalen…

 4. 5

  @4: Volgens henzelf zullen de meeste mensen het niet om het gratis ontbijt doen, maar om de training. Die fietsen dus al snel een veelvoud van die 10 Wh bijeen. Ik ben van de andere kant wel benieuwd waar ze zoveel fietstrainers gaan stallen, want met 300 gasten, die toch binnen een beperkt tijdsraam ontbijten, moet je er al snel bijna 100 hebben staan.

 5. 7

  @6: Ik ben helemaal voor bewustmakingsactiviteiten. Het probleem dat ik heb met dit soort zaken is dat het mensen het gevoel geeft dat ze “iets doen voor het milieu”, terwijl dit totaal niet gerechtvaardigd is. Als ze, in plaats van dat kwartiertje fietsen in het hotel, lopend naar het station gaan in plaats van de taxi te nemen, dan besparen ze veel meer.

  Ter vergelijking:
  0,01 kWh komt overeen met zo’n 6g CO2-uitstoot
  1 km met een auto komt overeen met zo’n 160g CO2-uitstoot.

 6. 8

  Iemand de ketenefficientie van dit soort onzin al doorgerekend :-P

  Als je het ‘gratis’ kan aftappen, bijvoorbeeld een energieopwekkende dansvloer heb het al wat meer zin.

  Alhoewel de investering in benodigde ‘aparatuur’ om een bepaalde hoeveelheid energie op te wekken daar ook helemaal scheef gaat.

  Dus symbolisch, hoezo symbolisch?

  *Duitser modus uit :-P

 7. 11

  Mooi signaal. Wat je gratis uit de lucht kunt plukken, daar zet je je gasten voor in de tredmolen. Goed dat er keuze is voor consumenten, denk ik dan.