In de ban van de Brexit

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Charlie Hopkinson is volgens zijn YouTube-kanaal imitator, komediant en filmmaker. Dat klinkt veelbelovend en hij maakt het met deze filmpjes ook helemaal waar.

In deel 1 vergadert de Raad van Elrond over het Brexit debacle, met Frodo in de glansrol van Theresa May en Gandalf als Jeremy Corbyn. Het is echt heel goed gedaan, de scene is alleen opnieuw ingesproken met een nieuwe tekst, die perfect past. En het is vooral erg grappig.

Deel 2 is zo mogelijk nog grappiger, met Gollem in de rol van Nigel Farage. Ik kijk nu al uit naar deel 3!

Reacties (7)

#2 Karin van der Stoop

@1: Hahahaha…die 1e kende ik al maar die 2e nog niet! Briljant!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 M

Heb ik het verder maar niet over de -aantoonbare- explosie van xenofobie, waar -wederom- ‘buur tegenover buur’ stond, kort na bekendwording Brexit. Vooralsnog, hangende meerdere onderzoeken, niets zeggende over de mogelijke beinvloeding van Cambridge Analytica (en zo nog een aantal), daarop..

Nee, LotR referenties en pavloviaanse papegaaien. Zoals ik.

Het idiote van joetoep is dat ik via sites wel video’s kan kijken (embed), maar niet direct via joetoep zelf. Heerlijk, Noscript + Ublock Origin.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Karin van der Stoop

@3: Dan doe je toch iets niet helemaal goed. Ik heb ook allerlei plugins voor de veiligheid maar YouTube kan daar prima mee overweg. Zonder ooit een enkele reclame.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 M

@4

Nou, grandioos van je!

Ik zie geen enkele gelinkte video (click via sites), omdat ‘mijn plugins’ waarschijnlijk vele malen strakker & strenger zijn afgesteld dan de jouhouwe, Kaar.

Reclame is niet ‘mijn probleem’, liefste Karin.

Mijn probleem blijft bij de Xenofobe uitspattingen, nadat ‘Brexit’ bekend werd. Buren tegenover buren – WEER EENS. En weer eens (mogelijk/ waarschijnlijk) door ..fuck it. Is bekend.

Je persoonlijke ‘social-media’-ervaring, liefste Kaar, is voor mij verder volstrekt _irrelevant_. Ik haat koekjes ook, @joost (;-).

LotR-verwijzingen is uiteindelijk niets meer dan een zoveelste bijdrage aan ‘normalisering’ van datgeen wat *niet normaal* is: xenofobie, ditmaal in combinatie met Brexit.

Softening, that which ‘hurts’.

Evengoed, leuke clips!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Karin van der Stoop

@5: Nah ja, je moet toch een beetje een balans vinden tussen veiligheid en lekker surfen. En ik denk dat ik evengoed de boel aardig heb dichtgetimmerd. Bovendien begrijp ik steeds meer dat veiligheid en privacy illusoir zijn, ik verdiep me er momenteel nogal in. Dat helpt weliswaar niet tegen alle gevaren, maar ik weet tenminste wel hoe ’t zit.

Ik begrijp trouwens niet wat je bedoelt met dat LOTR-verwijzingen bijdragen aan de normalisatie van Brexit. Ik weet zeker dat er NIEMAND in de hele wereld denkt dat er iets normaals is aan dit proces, ook de brexiteers niet (meer).

Wat betreft het xenofobische karakter van Brexit ben ik ’t helemaal met je eens. Ik vind het heel triest wat in GB gebeurt; voor de burgers. Maar dit ging natuurlijk over de compleet gestoorde politieke soap die momenteel gaande is. Daar is het leuk grappen over maken. Bovendien kan het de huidige politici niet genoeg ingepeperd worden wat een kutkleuters het zijn, vooral door inheemse Britten zelf.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 beugwant

En om er een continentaal gezegde tegenaan te gooien:

Humor ist, wenn man trotzdem lacht.

 • Vorige discussie