Imploderende campagnes

Amerika maakt zich op voor de presidentsverkiezingen in 2012. ElectionDeskUSA bericht, in de aanloop naar ’s lands keuze, dagelijks over de campagne en maakt daarvan wekelijks een overzicht. Deze week: Imploderende campagnes en een opvallende politieke advertentie.

Verkiezingen in Amerika? Nou, dat duurt nog wel even – op dinsdag 6 november is de planning. Toch is Amerika nu al in rep en roer. De kandidaat voor de Democratische Partij staat vast: Barack Obama. De kandidaat voor de Republikeinse Partij allerminst. Zeven mannen en één vrouw dingen daar naar de nominatie om de handschoenen tegen de huidige president op te nemen: Michele Bachmann, Herman Cain, Newt Gingrich, Jon Huntsman, Ron Paul, Rick Perry en Mitt Romney. En de campagne van drie kandidaten staat op imploderen:

De kop van deze post is misleidend. De strijd om de eerste plaats in het GOP-veld gaat tussen Herman Cain: Wie is eerste: Bachmann, Huntsman of toch Perry?.
Daar kon het langverwachte banenplan van Perry niet veel aan veranderen. Zijn electorale achterstand, na zijn komeetachtige begin, begint alle vormen van een vrije val aan te nemen.


Energizing American Jobs Security

En terwijl Bachmann, Huntsman en Perry strijden om hun campagne levend te houden, voeren Romney en Cain de strijd om de eerste plaats. Herman Cain, oud-CEO van pizzaketen Godfather’s Pizza, versloeg deze week Mitt Romney voor het eerst in de peilingen: Herman Cain Tops New Polls, Causes Stir With Campaign Ad.

Cain tekende deze week ook voor een veelbesproken filmpje waarin zijn campagnestrateeg Mark Bok na een lang en saai college over de te volgen strategie een stevige hijs van zijn sigaret neemt. Volgens commentaren de slechtse ad ever, onderhand wel ruim 1,2 miljoen keer bekeken. Een viral die blijkbaar werkt met een droom kijkdichtheid van jewelste. De eerste echte negatieve campagne was `Daisy` van Lyndon Johnson in zijn strijd tegen Goldwater – uit 1964. We willen hem u niet onthouden. Boodschap: Goldwater de codes van atoombommen geven is als het inzetten van die bommen tegen onschuldige meisjes.

Waar blijft Barack Obama in het verhaal? Maakt hij zich dan helemaal geen zorgen over de bewegingen in het GOP-veld? Volgens de Washington Post kiest de zittende president voor een nieuwe campagnestrategie: elke dag één oplossing van één probleem. Anne Konrblut telt er vier: ‘… mortgage relief for homeowners Monday, tax credits to spur job growth for veterans Tuesday, college loan relief for students Wednesday, regulatory and information shortcuts for small businesses Friday.’ Voeg daarbij de aanval op Romney deze week en we kunnen onze buik natmaken. Het is koers! En alle pijlen op Romney.

Reacties (4)

#1 Sjiek

Cain is afgebrand. Politico heeft zitten spitten. Sexual haressment ligt niet goed in de VS. http://www.politico.com/news/stories/1011/67194.html

En Obama? Die voert nu via Plouffe en Axe alvast campagne tegen Romney.

  • Volgende discussie
#2 Sjiek

Voor wie nog even wil smullen van Cain. Dit absurdistische campagnefilmpje staat echt op zijn youtube channel. Het filmpje waarin een sigaret wordt gerookt is inmiddels ook al een klassieker.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Karl Kraut

En straks gaat Newt Gingrich nog iedereen verrassen! Geen idee waarmee, maar het gaat toch al nergens over, dus vandaar deze aanvulling.

Met Romney doen de Republikeinen straks opnieuw het presidentschap cadeau aan de neocon Obama: Never continued and started a war he didn’t like.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie