Ikea zoekt zieke geesten

Daar inmiddels bijna 90 procent van de Nederlandse huizen voorzien is van spullen van de Ikea, kan gesteld worden dat het welbevinden van de Nederlander dan ook afhankelijk is geworden van de kwaliteit van die producten. Een voortijdig stoppen van functioneren een der spullen uit de geelblauwe winkels op grote schaal, kan zelfs leiden tot volksopstanden. Het is daarom van landsbelang dat alle producten uit die grote blauwe dozen naast de snelweg zeer degelijk zijn.
Het valt daarom aan te moedigen deel te nemen aan het van staatswege opgelegde testdagen programma van de Ikea. Immers, des te beter de producten getest worden, des te zeker weten we dat de Nederlander niet snel ontevreden raakt.
Echter, de huidige campagne straalt weer de tegenwoordig gebruikelijke kleinburgerlijke braafheid uit die geen recht doet aan de huidige samenleving. Daarom roepen we uw hulp in om te komen tot real-life testen in de winkel. Om uw denkproces wat te stimuleren hier alvast drie realistische tests:
1. Het stijgende aantal ouderen dat in eenzaamheid sterft zonder dat de buren het merken, zorgt voor bijzondere eisen aan bankstellen. Een test waarin een zojuist overleden bejaarde tenminste drie maanden op de bank doorbrengt moet aantonen dat ook onder die omstandigheden er geen vlek in de immer populaire Klobo komt.
2. Hoewel de Ikea schijnbaar naadloos aansluit bij de lelieblanke volksaard van de Nederlanders, valt niet te ontkennen dat ook de moslims grootafnemers zijn geworden. Deze groep stelt echter heel andere gebruikseisen. Daarom zou het goed zijn het veel verkochte kleedje Hemmet te testen met zeker 5000 headbangende bewegingen richting het Oosten.
3. Veel ouders rusten hun kinderen uit met de eerste meubels wanneer zij gaan studeren. Maar vaak zal het gebruik een onverwachte wending nemen. Zo is het aannemelijk dat veel matrassen en stoelen (bv de Sultan en de Bertil) gebruikt zullen worden bij het rechtmatig kraken van woningen. Daartoe zullen ze toch menigmaal stuiterende trappen opgezeuld moeten worden en op ruwhouten vloeren menig vrijpartijtje aan moeten kunnen.

Welke serieuze test zou u voorstellen?

 1. 1

  Wel, Rouvoet’s staatsburo voor de jeugd zou eens kunnen uitproberen of hangjongeren hierin kunnen worden opgeborgen.
  En wie bang is voor donkere hoeken in de politieke arena, kan zich door Spöka laten bijstaan.
  Wie so-wie-so jeuk krijgt van al dat soort dingen moet kan zich altijd nog stevig tegen Bästis Blond aanschuren.

 2. 2

  In elk geval hoeft het beddinghe bed niet meer getest te worden, dat is bijzonder slecht bevallen. :P
  De poten staan na een jaar of twee wankel, het middenstuk is doorgezakt wegens te lang, het matras is in twee zodat het tot bank kan worden gevouwen en je geliefde altijd door een grote kloof van je gescheiden wordt.
  Bovendien is die kloof niet precies op de helft gelocaliseerd maar meer op 40% 60% zodat de bank niet een idioot lang stuk en een idioot kort stuk heeft, in de bank-staat. En die kloof ook nog wel nodig is omdat er vrijwel altijd ruzie ontstaat over wie aan welke kant van de beddinghe-breuk eindigt.
  En over het kraken en piepen heb ik het dan nog niet eens! Dat is wellicht inherent aan het breukvlak, dat een oorzaak is voor het verschuiven van de matraslagen, zodat bij woelende wederhelften het matras voorbij het bed belandt en het zwaartepunt ook is verschoven, waardoor het hele bed omkiepert. Vanwaar die wankele poten, waarvan akte.

  Nee, de noodzaak van een dergelijke test zie ik toch ook wel in…

 3. 3

  Als geen bezitter van welk ikea item dan ook
  zweer ik nog steeds bij het Oisterwijk gevoel klop klop
  28 jaar en het staat nog steeds.
  De fabriek is failliet maar de meubels zijn massief eiken hufterproef.
  Design is een non issue, Een vrouwending.

 4. 7

  Koken en kookboeken worden populairder in Nederland.
  Iedereen gaat voor de designkeuken in de IKEA variant en denkt dan origineel te zijn.
  Hoeveel FAKTUM-keukens met ABSTRAKT-deuren in hoogglans wit met LANSA-handgrepen zouden er inmiddels zijn?

  Toch schijnen we minder tijd in de keuken door te brengen.
  De combi-magnetrons van IKEA moeten eens flink getest worden op ontploffende stoommaaltijden en reutelende pizza’s.

  Er blijft overigens hoop voor IKEA: http://ikeahacker.blogspot.com/

 5. 8

  Ikea, fotopluk en Geenstyl..de winnaar ooit bij de opdracht “hoe komen we van de komende grijze golf af”.

  Ik vind hem meesterlijk (nb..het lukt me niet foto’s te posten tot nu toe , gister een grote misser gemaakt..maar nog een poging)

 6. 13

  Sorry, het gaat nog steeds niet goed met img dingen. Gebruik de preview. Die laat snel genoeg zien of het wel of niet toegestaan is.
  Moet er nog wat tijd in steken.

  Voor larie:

 7. 16

  Met het stijgende aantal Poolse gastarbeiders, dat maar gestapeld wordt in louche “Polenhotels”, lijkt het me ook nuttig om eem draagkrachttest te doen op alle bedden. Ik stel voor een dozijn stevige kerels gedurende 8 uur.

 8. 21

  Tis goed gewaardeerde..zit nu al geruime tijd youtube dingen van Tom Waitz te kijken terwijl ik m’n mails doe..heerlijk, wat een vent.