Ik uit andermans mening!

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Vorige week las ik het bericht dat de Groningse hoogleraar Buunk een kritisch artikel over zogenaamde “modeziektes” wegens bedreigingen van het internet heeft laten halen. Hij had het over ziekten als burn-out, whiplash, fibromyalgie en ME. Deze mensen voelden zich blijkbaar zo aangevallen dat ze het nodig achtten de professor daar stevig op aan te spreken.
Nu weten we sinds gisteren maar weer al te goed dat het geven van een mening gevaarlijk kan zijn en daarom is de beslissing om het artikel te verwijderen (achteraf) begrijpelijk.

Nu acht ik de kans nihil dat een ME patiënt zijn bed uit komt om de man te vermoorden (en om en passant zijn gelijk te bevestigen). Zelfs als dat wel zo zou zijn vind ik niet dat wij hier als samenleving en individu aan toe moeten geven. Dat doen is het begin van het einde van de Nederlandse democratie.

Gelukkig is er nog zoiets als de google cache: Lees het artikel dus hier.

Even totaal off-topic: het valt me op dat een bovenproportioneel gedeelte van de weblog-community zulke ziektes onder de leden heeft. Waarom toch?
Link 1
Link 2
Link nummer 3 :-)
Link 4
Bonuslink! Deze heeft zo’n beetje alles!

Updeet: Zat een foutje in de link… Aangepast. Dank Bullit!

Reacties (2)

#1 Bullit

Hey je link gaat naar Microsoft door http://http:://…. aaarggghh daar zou ik ook bijna een modeziekte van krijgen! Ik vind je poll en de daarmee gerelateerde uitslag verschikkelijk beledigend voor mijn eergevoel. Ik zal je laten doodschieten en neersteken :-)
Bullit – weet zich best aan te passen aan de nieuwe tijd

  • Volgende discussie
#2 Joost

Nou ja, je doet het in iedergeval niet zelf. Dat is namelijk zoooo eergisteren!

Bedankt voor de tip :-)

  • Vorige discussie