1. 3

  Ik vind het maar een schimmig spel.

  Voordat ik de paus kapittel om zijn vreemde standpunt inzake AIDS wou ik wel een puntje of tien opgehelderd zien van de fundamentele vragen die over HIV/AIDS worden gesteld. Waarbij de medici het lelijk laten zitten. Waardoor de mensen die ervoor kiezen om met de behandeling (AIDS-remmers) te stoppen niet zelden nog een aardig gelukkig leventje kennen in plaats van als een leeggelopen uitgeteerd vod te creperen.

  Ja, AIDS he, zo errrug.

 2. 4

  Een pad..hier en daar maar bovenal hier..meet..mescaline, Ik ben van slag geraakt.je “lagere school visie van je weetwel) ingefluisterd/gehamerd aan je dubbel acht ( 6 en 8 hierzo) laat me niet los…

  Waarom en waarom toch weer hier dan ?

 3. 5

  Well sir, alle visies en idealen hebben een achterkant waardoor de gaten extra opvallen. Hemaworstje heeft daar speciaal een oog voor. Soms, niet altijd, kijk ik dan mee.

  Als ik het lagereschoolstof noem is het al tijd om mijn 2 er voor te waarscuwen. Zoals de weeskindprojektjes, de schoolprojektjes, de speelgoedprojektjes voor de arme kindersjes.

  Ik begin nog maar niet over de WNF-jeugdrangers. Daar groeien ze vanzelf wel uit.

 4. 7

  Vanavond kwamen we echter al aan mijn eigen grens. Verbanden tussen groei, reuzen, dwergen, genen, hormonen, tam en wild, langetermijngroei. Maar daar gaan ze over twee jaar wel een mooie spreekbeurt over houden.

 5. 11

  @mescaline en @Larie
  Maar de RK kerk weet in elk geval waar onderwijs om gaat: niet de waarheid of bewijs of zoiets rationeels. Nee, het gaat om (idd) een mooie spreekbeurt. Maakt niet uit waarover. Maakt niet uit of het waar is. Als het publiek maar ademloos toeluistert.

  @Spuyt12 (was jij niet Joost?)
  Heeft niets met aluhoedje te maken.
  En dat weet mesc ook wel.

 6. 17

  @16 PLUS Katholieken die zich aan de Regel houden = geen onveilige sex = meer gezonde katholieken = beter voor de aarde.

 7. 18

  Nee , neem dan een voorbeeld aan Reet die bouwt onbaatzuchtig tijdens een gesponsorde reis in een luxe resort een paar krotjes voor een katholieke missie.
  Principes tot aan het bubbelbad.

  Laat Basjeplasje maar eens kijken of de tanzaniaan van reet nog leeft en of dat krot er nog staat dankzij the sisters of mercy i.p.v. virtueel met zijn handtasje om zich heen te slaan schreeuwend om aandacht.

 8. 19

  Het is niet zo zeer dat ik die jurk serieus zou nemen Michiel, wat ik namelijk niet doe, maar het feit dat heul veul van die Afrikanen dat wél doen.

  Overigens doodwens ik ‘m niet. Die man mag van mij 110 worden. Maar dan liefst dus wel met een enge ziekte.

  En waar Hema het over heeft is me een raadsel.

 9. 20

  @Bas Taart: Ah! Je bedoelde dat hij onder de tram komt, daarna opstaat, zijn mantel uitklopt en weer verder loopt? ;-)

  Maar ik begrijp wat je bedoelt. Maar toen ik op de radio over de uitspraken van de paus hoorde dacht ik: ach, de woorden van de zoveelste gek. Het is niet nieuw wat hij zegt.

  Ik weet ook niet zo goed waar we hemaworstje aan te danken hebben,maar hij schijnt hier graag rond te hangen….

 10. 22

  Katzolieken zullen zich wel moeten inhouden dan. Als ze verliefd worden op die ene leuke meid of guy, hopen dat ie geen ziekte heeft.
  Want anders val je ongenadig uit de boot. Ook besmetten die ziek zijn geworden van iets anders dan het afgrijselijke seks hebben, die mogen gaan liggen rotten in een Theresahutje.

 11. 23

  Bas tartaartje,

  Een midget judas die een Paus gaat doodwensen om een uitspraak waar de kerk al tig jaren achter staat en hij nu gewoon herhaalt.
  What’s new pussycat?

  je eigen baas heeft op kosten van een sponsor hutjes zitten te timmeren voor een katholieke missie.
  http://archief.retecool.com/comments.php?id=18700_0_1_0_M43

  Zou je die niet eerst eens gaan betichten van schijheiligheid voordat je aan de Paus begint?

  De paus heeft tenminste een mening en blijft daaraan vasthouden, conservatief en behoudend op een promoreis naar afrika.
  Zie geen verschil met de marketingstrategie van unilever met melkpoeder voor baby’s of een Oxfam.

  In Amerika had hij zulke uitspraken niet gedaan en je behoort het in de contex te zien van het publiek wat hem te wachten staat.
  ongeletterd, ongeschoold en gewend alles te neuken wat maar vrouwelijk is en het huwelijk geen zak voorstelt.
  Als je je leuter in je broek houd , monogaam leeft tijdens het huwelijk en homo’s mijdt krijg je geen aids.
  Waarheid als een koe, kijk en dat begrijpen die lui dus.

  Of je zo wílt leven is een tweede.

 12. 24

  Misschien toch nog wel aardig twee Franse reacties hier weer te geven. Frankrijk heeft altijd sinds de revolutie een ambivalente houding tot de kerk gehad. Nu wordt er ongewoon fel gereageerd (dit was het eerste topic vanavond in het TF1 journaal!).

  Allereerst het ministerie van buitenlandse zaken:

  “très vive inquiétude devant les conséquences de ces propos de Benoît XVI”. “S’il ne nous appartient pas de porter un jugement sur la doctrine de l’Eglise, nous estimons que de tels propos mettent en danger les politiques de santé publique et les impératifs de protection de la vie humaine”

  En dan oud-minister Juppé:

  “ce pape commence à poser un vrai problème”, car vivant “dans une situation d’autisme total”. “Aller dire en Afrique que le préservatif aggrave le danger du sida, c’est d’abord une contreverité et c’est inacceptabe pour les populations africaines et pour tout le monde”

 13. 26

  ik denk dat hema bedoelt dat de paus zijn boodschap afstemt op zijn gehoor.. ben ik het mee eens: dat zouden meer mensen moeten doen

 14. 27

  uiteindelijk een èchte daad van wat kristenen zichzelf toch zo graag toedichten, namelijk: ondanks de herhaalde oproepen van de Gek om geen condooms te gebruiken enkel door kristenen gevolgd worden, en ze dus voor een natuurlijke uitroeïng zorgen – toch het gebruik van condooms aanbevelen.

  Du jamais vu, dezelfde naastenliefde bedreven door pakweg Theresa. Die moest eerst een kruis over hun ziel hebben getrokken.

 15. 29

  Zoals Spuyt12 weet kan ik mij slecht beheersen als dit onderwerp ter sprake komt.
  Beetje vreemde titel, er zijn volgens mij een stuk of miljard iemanden die de paus in meer of mindere mate serieus nemen. Bas Taart schrijft vermakelijke stukjes over de waanzin van die gek.

  Bovenaan mijn “to do whenever I’ll have time lijstje” staat nog steeds het schrijven van een aanklacht tegen deze gejurkte massamoordenaar.

  Ik schat dat ik over een jaartje of 35 als ik met pensioen ben zover ben.

  Het is helaas zinloos die hondendrol dood te wensen want er staan nog talloze van die mongolen klaar om het over te nemen.

  Maar hopen dat Iran per ongeluk een bommetje op het Vaticaan gooit.

 16. 30

  tjonge wat een haat. tis nogal simpel:

  # ofwel je neemt de paus serieus en ben je monogaam/ onthoud je je van sex

  # ofwel je neemt de paus niet helemaal serieus en je gebruikt condooms.

  Neuk je toch in het rond zonder condooms en krijg je aids, dan ligt die oorzaak niet bij de paus maar heb je dat aan jezelf te wijten.

 17. 31

  @30: Ik zou graag de paus negeren, maar zijn woord dood velen.
  Zo’n man mag/moet je van mij haten.

  Net zoals het negeren van de paus dat hier wel wordt gedoogd, maar in andere delen van de wereld niet. Daar word je gewoon botweg van school/werk gestuurd of erger.

 18. 32

  ja, de paus spreekt en de mensen vallen ter plekke dood neer?.. of uh? de mensen krijgen aids door het woord van de paus?

  verdwazing

 19. 33

  @30: “Neuk je toch in het rond zonder condooms en krijg je aids, dan ligt die oorzaak niet bij de paus maar heb je dat aan jezelf te wijten.”

  Zeker niet katholiek opgevoed he? Als goede katholiek weet je dat rondneuken zonde is, maar doe je het toch, waarna je gaat biechten een paar rozenkransen bidt en verlost bent van je zonde. Als je de paus serieus neemt (en dat hoort ook wel bij katholiek zijn), begrijp je nu dat condooms leiden tot AIDS en dat je tijdens je zondige bezigheden dus voor de veiligheid beter geen condoom draagt. Mocht biechten je, behalve van je zonden ook verlossen van HIV, dan zou er niets aan de hand zijn, maar ik (misschien in tegenstelling tot sommige katholieken) vertrouw daar niet zo op.

 20. 34

  NB. Het staat buiten kijf dat het wat vreemd is om een bejaarde in een jurk en keppeltje die alleen geschoold is in dogmatische theologie te beschouwen als dé autoriteit op het gebied van virologie. Dat weerhoudt velen er toch niet van om zijn woorden voor waar aan te nemen.

 21. 35

  Als je de paus serieus neemt (en dat hoort ook wel bij katholiek zijn), begrijp je nu dat condooms leiden tot AIDS en dat je tijdens je zondige bezigheden dus voor de veiligheid beter geen condoom draagt.

  huh leg es uit bismarck.. heb jij op een katholieke achterstandsschool gezeten?

 22. 36

  @32: verdwazing is bijvoorbeeld denken dat iedereen monogaam is, niemand neukt voor het huwelijk en verkrachting niet voorkomt.
  Verdwazing is roepen dat virussen zo klein zijn dat ze door de condooms heen kunnen.
  Verdwazing is roepen dat “legale” sex altijd voor de voortplanting moet zijn.
  Verdwazing is hulp weigeren aan mensen die het hier niet mee eens zijn.

  Doordat er velen zijn die, banggemaakt door de hel en verdoemenis onzin, anderen hiermee lastig vallen. En dus gezinsplanning en SOA preventie tegenwerken, en daardoor nodeloze sterfgevallen op hun geweten hebben. Hiervoor is de paus de eindverantwoordelijke.

  Stellen dat mensen aids krijgen door het woord van de paus is dus niet eens overdreven. Stellen dat mensen de hongerdood sterven door het woord van de paus ook niet.

 23. 38

  Ja, de paus moet oproepen dat als je bij verkrachting een condoom moet gebruiken.. Ook moet de paus sexuele voorlichting geven anders is hij eindverantwoordelijk

  je bent niet goed bij je hoofd sytz..

 24. 40

  @39: Of ze dom zijn weet ik niet, maar ze hebben wel een affiniteit met headlines en zijn minder geïnteresseerd in achtergronden en diepgang. Daar blijft alleen zo’n beetje dat hangen en niet de precieze uitspraken van de paus (daar kun je natuurlijk ook de media de schuld van geven). Daarnaast betreft het een ontzettend grote groep (ook in het buitenland lopen mensen met Telegraaflezerperceptie in grote getale rond, ondanks het feit dat ze hem niet lezen).

 25. 41

  @38: goed zo, als argumenten falen gewoon de feiten verdraaien en op de man spelen.

  Je bent zeker beleidsmedewerker op algemene zaken?

  De paus moet zich er niet mee bemoeien, en zeker niet roepen dat condooms niet helpen tegen aids, dat condooms het probleem erger maken door promiscuiteit te faciliteren, en dat sex alleen voor de voortplaning is.

  Dat is de sexuele voorlichting die de paus en zijn pedovriendjes uitkramen.
  Als hij gewoon zijn mond zou houden zou ik niet hopen dat Iran per ongeluk een bommetje op het Vaticaan laat vallen.

  Maar ik ben inderdaad niet goed bij mijn hoofd, te veel domheid om mij heen op deze wereld eist zijn tol.

 26. 42

  @ Sytz: toon maar aan dat:

  # 1: de paus roept dat condooms niet helpen tegen aids
  # 2: de paus roept dat condooms het aidsprobleem verergeren
  # 3: dat de paus roept dat het HIV virus zo klein is dat het door condooms heengaat
  # 4: de paus roept dat verkrachting niet voorkomt..

  verder braak je nog meer onzin uit maar dat komt waarschijnlijk omdat je niet helemaal helder denkt

 27. 43

  #1, #2 en #3 komen rechtstreeks bij het Vaticaan vandaan en van #4 snap ik niet waarom het er bij staat. Maar dat kan Sikbock niet weten want di leest alleen de Telegraaf.

 28. 44

  1/2: HIV/Aids is a tragedy that cannot be overcome through the distribution of condoms, which can even increase the problem
  3: The Aids virus is roughly 450 times smaller than the spermatozoon. The spermatozoon can easily pass through the ‘net’ that is formed by the condom.
  4: is ontsproten uit mijn eigen zieke brein. Maar uitsluitend de kromredenering van de paus volgend. Het mag immers niet van de bijbel.

  Verder zoek je het maar lekker uit, je bent blijkbaar bevangen door dezelfde waandenkbeelden als die opperpedo.

 29. 45

  @ Sytze: idd. dank voor de links. Ik ben verbaasd. Wonderlijk die uitspraken van de katholieke kerk.. moeilijk serieus te nemen toch?

  Het enige dat er voor rondneukende katholieken opzit is abstinentie of monogamie.. (of biechten als ze toch stiekum condooms gebruiken)

 30. 46

  @ Sikbock, dit roepen ze al een jaar of 2000 hoor. Heb de link niet echt snel bij de hand, maar de romeinen hadden ook al condooms :-)

  En het probleem is dat genoeg mensen het wel serieus nemen, en deze onzin bij hun kinderen indoctrineren. Vandaar dat ik de paus van massamoord beticht.

 31. 48

  Populatie dichtheid versus verdwijnende verwante soorten in samenhang met hun lichaamsmedebewoners die kunnen overspringn was nog niet een parameter in de Romeinse tijd @Sytz. Condooms waren er alsmede frequent “enter at the rear”

  Het alu-gehalte is hier momenteel zo hoog dat ik niet de drang heb U te overtuigen van een ander (mijn) inzicht.

  (na pakweg 15 jaar AIDS onderzoek)