1. 3

  Waar citeer je uit, Bismarck? Het staat niet in het Trouw artikel.

  Burgers mogen nu ook al de politie bellen als ze iets zien gebeuren. Dat gebeurt al lang. Als jij ziet dat iemand een auto aan het openbreken is bel je toch ook? Het is vaak wel lastig een omschrijving te geven. Als ze even een fotootje kunnen maken gaat dat een stuk makkelijker. Maar dan moeten ze die foto wel ergens heen kunnen sturen en dat lijkt nog niet het geval.

 2. 5

  Aha, de eerste regel bevat een andere link (Parool) dan de tweede en derde (Trouw).

  Snel iemand anders de schuld geven: lekker duidelijk weer, Steeph!

 3. 7

  Prrima idee. Laatst zelf nog een verdacht karretje gemeld en wat denk je ? Dat Golfje met 2 Petjes werd binnen de 20 minuten door onze stadspolitie erg netjes ondervraagd. Maar scheurde toen woest en loeiend weg. Ik bedoel maar.

 4. 8

  Bent u ooit wel eens, terwijl u rustig over straat wandelde, gestoord door een automobilist die blijkens zijn rijgedrag meende ontheffing te hebben van alle geldende verkeersregels? Die reed als een moordlustige gek? Zo’n typ dat je kind of je kat kan doodrijden om daarna toeterend met een opgestoken middelvinger weg te scheuren?

  Ik wel. En elke keer wenste ik een lasergun, een mobiele flitspaal – ANYTHING – om zo’n individu voor langere tijd, of eigenlijk liefst voorgoed, uit de roulatie te helpen.

  Maar ach, dat druist zo in tegen de privacy, en bovenal, het is zo lelijk bevattelijk voor misbruik.

 5. 9

  Ah super! De politie is al ontzettend goed in het lastigvallen van mensen op basis van stompzinnige uiterlijkheden zoals petjes (#7), mannen met lange haren (myself vroeger), getint uiterlijk, bontkraagjes, you name it. Laten we daar lekker de super-objectieve medeburger aan toevoegen… dat ze gewoon meteen het nationaal nederlands burger-uniform verzinnen, maakt het allemaal een stuk simpeler…

 6. 10

  @8 Politie reed weg. ZE HADDEN DAAR DUS KUNNEN BLIJVEN STAAN, “checking the walls”, want dat is helemaal niet verboden.

  Ik zal het met je eens zijn als de politie hen had gesommeerd om de benen te nemen. Daar was misschen geen reden voor, maar ik geef toe: het feit dat ze scheurend wegloeiden zegt op zichzelf niks over hoe hun plannetjes waren, of over de goede of slechte bejegening door politie.

  Maar checking the checkers is niet fout perse.