1. 3

  Hypocrita? Heb zo soms het donkerbruin vermoeden dat jij deze vrouw niet helemaal ziet zitten,..maar kan me vergissen natuurlijk…..

 2. 4

  In het kader van de verkiezingscampagne komt ze met een kadootje. Dat mag. Mits het uit het VVD-campagnebudget komt. Dit komt uit de staatskas. Als een Turkse of Italiaanse politicus zoiets zou doen zouden we dat ‘corruptie’ noemen.

 3. 5

  Juist ja, en dan moeten we maar direct alle homo’s uit Irak opnemen. Ken jij 1 bevolkingsgroep in Irak waar nu niet op gejaagd wordt? Gaan we iedereen uit Irak politiek asiel verlenen? Denk dat de Amerikanen voor zouden zijn, hebben ze tenminste geen last meer van de bevolking.

 4. 6

  Juist ja, en dan moeten we maar direct alle homo’s uit Irak opnemen.

  Daar is geen sprake van, alleen diegenen die zich hier in Nederland als vluchteling aanmelden.

  Ken jij 1 bevolkingsgroep in Irak waar nu niet op gejaagd wordt?

  Er staan strijdende facties tegenover mekaar, dat is waar. Maar totdat je kunt bewijzen dat er een roze doodseskader achter de heteroseksuelen aanjagen vind ik je vergelijking benedenmaats.

 5. 7

  Dat bedoel ik dan ook niet. Soennieten vermoorden Sjiieten en Sjiieten vermoorden Soennieten, Koerden en Christenen doen zo af en toe ook nog hun best. Verder is alles wat geld heeft een prooi voor ontvoeringen en er schijnt nogal wat racistisch geweld te zijn tov blanken. Zoek maar een groep die wel veilig is. Waarom wil je dan een uitzonderingspositie maken voor homo’s?

 6. 8

  @Chinaman:

  Verdonk beaamt zelf dat de situatie voor LGBT’s zorgelijker is dan de meeste van de bevolkingsgroepen:

  De minister geeft in haar reactie toe dat de mensenrechtensituatie in Irak “zeer zorgelijk” is en die van homoseksuelen in het bijzonder.

  Voor de meeste groepen zijn er gebieden die relatief veilig zijn binnen Irak zelf als het erop aankomt, terwijl dat niet geldt voor de groep roze Irakezen.

 7. 9

  Je wilt natuurlijk liever geen homo’s terugsturen naar zo’n land, maar dat zadelt je praktisch wel met een probleem op: hoe voorkom je dat iedereen uit irak, iran etc. op basis van dit criterium asiel gaat krijgen? En hoe test je of iemand daadwerkelijk homo is?

 8. 11

  Hypocriet of realistisch??

  De verantwoordelijkheid van een minister houdt ook ergens op. Ze is verantwoordelijk voor mensen die zich in Nederland bevinden en misschien een beetje voor Nederlanders in het buitenland, maar je kan van een Nederlandse minister niet verlangen dat ze ook voor Iraakse burgers gaat zorgen.

  Dat ze de homo’s in Nederland belooft dat zij zich voor hen gaat inzetten, heeft hier ook niet zo heel veel mee te maken denk ik.

  Het was veel hypocrieter geweest als ze had gezegd: “Ik wil de Iraakse homo’s gaan beschermen”, omdat dat nou niet echt een haalbare doelstelling was geweest en was gelijk als verkiezings prietpraat afgedaan.

  M.a.w.: Het maakt niet uit wat ze zegt, het is toch nooit goed.

 9. 12

  @Marynus:

  Het blijft aanmatigend om te spreken alsof het hier om de gehele LBGT bevolking gaat als het slechts handelt om degenen die in Nederland asiel hebben aangevraagd. Waarom kan Verdonk dan niet voor deze groep een principe-uitspraak doen?

 10. 13

  Een principeuitspraak had Verdonk allang moeten geven. Ik vraag me ook af waar dat bedrag voor allochtone homo’s vandaan komt, die ze zondag weggaf (volgens journaals). Ik juich een goed homobeleid en een tolerante samenleving heel erg toe, maar ik vraag me wel af of Verdonk daarmee stemmen mag winnen. Is dat bedrag toekomstbeleid van de vvd, of van het hele kabinet? En wat is de rol van de kamer daarbij? Als dat niet helder wordt, begint de politiek corrupt te worden.

 11. 14

  De minister van Vreemdelingenzaken en Integratie heeft wat geld rondgestrooid om de allochtone-Nederlandse homo uit de kast en in het COC te krijgen. Dat heet integratie en hoort bij haar werk. Dat betekend niet dat elke LBGT in Nederland met open armen zal worden ontvangen, als men in het eigen land nog niet zo ver is als in NL. Iran is anders dan Irak. In Iran worden LBGTs openlijk vervolgd door de overheid, in Irak is daar geen sprake van. Wonen in Irak is ongetwijfeld geen pretje, maar dat geld voor niemand daar. Waarom wenst men hier een uitzonderingspositie voor LBGTs?

 12. 15

  “Iran is anders dan Irak. In Iran worden LBGTs openlijk vervolgd door de overheid. In Irak is daar geen sprake van. Wonen in Irak is ongetwijfeld geen pretje, maar dat geld voor niemand daar. Waarom wenst men hier een uitzonderingspositie voor LBGTs? ”
  Als dat waar is, ben ik het met je eens, Chinaman. Dat betekent wel dat er goed en apolitiek onderzoek naar moet worden gedaan. Ik heb ooit een Irakees gesproken die als homo zelfs ernstig bedreigd werd door zijn medelandgenoten in een asielz.centrum. Maar ik weet niet of dat iets incidenteels is.

 13. 16

  Hypocriet vind ik inderdaad het verkeerde woord. Het is allemaal volledig in lijn met eerder beleid en formeel zal het wel weer helemaal kloppen. Maar het voelt zo verdomd kut. Alsof we niet in staat zouden zijn deze mensen te helpen als we zouden willen. Alsof dan morgen heel Irak hier zou staan. Vergeet niet dat de halve Iraakse bevolking ons veracht. Vergeet ook niet hoe vernederend het voor velen van hen zou zijn om in ruil voor asiel homoseksualiteit te moeten veinzen! Puntje van zorg wellicht: wat gebeurt er met een Iraakse homo nadat hij wordt uitgezet omdat hij asiel heeft aangevraagd op grond van zijn homoseksualiteit hetgeen geen geldige grond bleek? Laat die paar arme zielen toch lekker hier blijven zolang als het daar zo’n enorme chaos is.

 14. 17

  @Chinaman:

  Hardline Islamic insurgent groups in Iraq are targeting a new type of victim with the full protection of Iraqi law, The Observer can reveal. The country is seeing a sudden escalation of brutal attacks on what are being called the ‘immorals’ – homosexual men and children as young as 11 who have been forced into same-sex prostitution.

  bron.

 15. 18

  Je benadrukt Iraqi law. Hoe graag ik ook zou zien dat de (Islamitische) wet een echte rol speelt in Irak, @su, daar geloof ik niets van sinds een jaar (of twee?). Ik ken dit bericht. Het zijn van M (12plus) is altijd reden om hem dood te martelen, voor beide partijen. En een M/V (11-) kan altijd nog ontvoerd worden voor een losprijs.

  Hoe een buurt zich dan beschermt en of dat succes heeft. Veel te weinig over bekend.