1. 1

  fascinerend, ben bang dat het nog wel ff duurt voordat iedereen dit in zijn huis kan krijgen, genoeg machtige lobbies die dit tegen willen houden, maar de consument met wat meer spaargeld moet een eind kunnen komen lijkt me?

 2. 2

  Goed Maarten, maar in Rotterdam gaat men op drie locaties thans al bestaande bebouwing energieneutraal maken. Woningen, kantoren en andere gebouwen in een wijk worden gekoppeld om gebruik te maken van restwarmte. Ook wordt in een wijk afval verzameld om biogas van te maken.

  Voorts heeft Rotterdam de ambitie in 2025 een CO2 – reductie te behalen van 50% – zowel voor de stad als de haven vergeleken bij het niveau van 1990.

  http://download.omroep.nl/nos/docs/reap.pdf

 3. 3

  Zo’n energieneutraal huis is een mooie stap op weg naar een duurzame toekomst.

  De terugverdientijd is nog wel erg lang en het zijn ook geen kinderachtige bedragen. Ik kan me voorstellen dat er veel mensen zijn die er serieus over na moeten denken óf ze het geld wilt investeren.

  Dat, en de tijd die het je kost, schrikt veel mensen denk ik nog af. Mij in ieder geval nog wel.

  Ik houd het dan nog maar even bij praten over het milieu ;-). Da’s trouwens ook veel makkelijker.

 4. 4

  Alle reguliere huizen zijn – als ze eenmaal gebouwd zijn en zijn opgewarmd – energieneutraal. Er gaat net zoveel energie in als eruit komt. Ze worden warmer noch zwaarder. Ergo: energieneutraal. Het bijzondere aan dit huis lijkt me dan ook niet dat het energieneutraal is;-)