1. 2

  @1: Goed gezien Apostolov!

  nothing, that is, apart from the slow-off-the-mark local authorities who say that wooden buildings shouldn’t exceed 2 floors in height, the result being that the 144ft high building is now under threat of demolition

 2. 3

  Het bijbehorende filmpje is ook zeer de moeite. Het toont beelden van binnenin dit houten kasteel. ‘Skycraper’; wat een ontoepasselijke naam voor zo’n hart-strelende creatie. Het geheel heeft een neurotische toets, die we in veel ‘grote’ kunstwerken terugvinden. Dit is werkelijk een levenswerk wat boven het leven zelf uitstijgt.
  Het doet me ook denken aan ‘die torens’uit beton, betonijzers en glas in L.A.

 3. 4

  @ 1 & 2 Dat was ook de conclusie waartoe de ‘lokale autoriteiten in L.A. toe kwamen. Toen ze de constructies niet tegen de vlakte konden krijgen, mochten ze plots wel blijven staan …

 4. 8

  Fantastisch! Hoe heette die Franse kerel nog maar, een postbode in een dorp ergens in de middle of nowhere van centraal Frankrijk, die in zijn vrije tijd een Gaudi-achtige bouwwerk bouwde in zijn achtertuin?

 5. 10

  @ 8 Dit bouwwerk refereert eerder aan een Hindu of Thaise tempel dan aan Gaudi. Maar soit.
  De torens waar ik (@ 4) eerder naar refereerde zijn de ‘Watts Towers’.

 6. 12

  @ 11 Direct op de site geweest. Nog nooit eerder van gehoord.
  Heeft u dit bouwwerk reeds bezocht ? Eventueel uw bevindingen …
  ( misschien) Iets voor als het weer wat betert (?!).

 7. 13

  @12: Zoals gezegd, alleen van buiten bekeken (niet bepaald tijdens beter weer, indrukwekkend). Het schijnt maar beperkte openingstijden te hebben.

 8. 14

  Prachtig, inderdaad.

  En ook even confronterend: Ik vulde bij “Houten” dus onmiddellijk de plaats in het midden des lands in. Zucht.

 9. 18

  @ Crachàt

  Ik moet altijd weer even glimlachen als een verklaard niet-katholiek mij gaat uitleggen wat ik als ‘waar katholiek’ (zijn er andere dan?) moet geloven.

  Dank voor de vriendelijke bezorgdheid om mijn geloof: Ik kan u geruststellen, ze is niet nodig.

 10. 20

  Stijn, je moet niets geloven, maar als je ’t verkeerde gelooft zul je branden in de hel. Wat dat betreft mag je die wrede god van je op je blote knietjes bedanken dat jij net ’t juiste gelooft.