Horse dung by the truckload

Het Nederlandse rechtssysteem is in opspraak. Dit keer is het niet de schuld van onze minister van Justitie, maar komt het door de verdwijning van Natalee Holloway op een van onze coke-doordrenkte steenpuisten in de buurt van Colombia. Amerikanen spreken schande van het Nederlandse juridische systeem, volgens de schuimbekkende Amerikanen nauwelijks beter dan dat van Zimbabwe.

Arjan Dasselaar neemt de handschoen op en legt haarfijn maar beknopt uit hoe het Nederlandse systeem eigenlijk werkt. Ook voor de meeste Nederlanders een must read

I do want to make a few remarks about claims set forth by some ‘expert’ on CNN. He said that in the Dutch legal system people can be jailed without probable cause (which is bullshit) and that in your first trail you are always tried by just one judge (which is horse dung by the truck load, at least in the Netherlands)

 1. 1

  In de marge van Michiel Maas’ karikatuur van de Amerikaanse media en haar opinie tov het Nederlandse rechtssysteem, ook even de kanttekening dat de Amerikaanse media enorm divers en geopinieerd is: Fox is nog geen NPR, en CNN is geen DrudgeReport. Van de officiele Amerikaanse bronnen zoals de CIA en ook van de ouders van de enigszins naieve Alabamese tiener niets dan lof over de Arubaanse justitie. Er worden slechts enorme vraagtekens geplaatst bij het vrijlaten van de verdachten in eerste instantie en de arrestatie van 2 zwarte verdachten. Daar kon ik het alleen maar mee eens zijn overigens, al mag je het in het zwart-onvriendelijke Nederland misschien niet meer zeggen.

 2. 2

  Heeft sargasso zo weinig feed of ruggengraat dat Zachtei gekwoot moet worden? De moeite die gedaan wordt om 1 relevant punt uit zijn engelandse schrijfsel te vissen, doet denken dat zijn nederlandse zelfhekel vermomd als amerikaans nationalisme alhier verkeerd begrepen wordt.

  Volgende keer graag even wat beter nadenken. Danku.

 3. 6

  @ Zutman: Uw onbedwingbare behoefte tot onleesbaar reageren is zo kennelijk zo chronisch geworden dat u het eenvoudig noemen van een aardige post op een -door mij althans- nauwelijks gelezen weblog verslijt voor een politieke stellingname.

  Met uw aversies tegen wie ook heeft Sargasso weinig te maken Zutman. Alstu.

 4. 9

  Om het broodnodig evenwicht te bewaken had deze post wellicht geflankeerd kunnen worden met “het (pers) bericht over de voorgenomen arrestatie van 13 cia -agenten in Italie”:http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/4619377.stm die door de Italiaanse overheid gezocht worden op verdenking van ontvoering van een ‘imam ‘.
  Er is nou eenmaal hoog en laagcultuur en verschil ‘mot er weze’.. (wijze raad van failliet gegane vader).

 5. 10

  Nou MMaass, als je Zachtei wat beter doorleest, zie je dat dit stukje van Dasselaar voor een amerikaans publiek lijkt te zijn. Nu is de enige site die hem bij mij weten maar al te graag kwootte, het onvolgeminachte littlegreenfootballs.com was. Ik kan je tippen: lees dat LGF eens door en je weet meteen waarom zachtei aldaar gekwoot werd: omdat ie rabiate antimarokkanentaal uitsloeg zo rond de moord op Van Gogh. Daar lustten ze wel pap van bij de bruinhemden van LGF. Nu zit ie op dezelfde manier te hengelen naar aandacht, maar omdat het niet de themathiek “ARABIEREN MOETEN DOOD’ heeft, wordt deze posting vannem natuurlijk genegeerd. Jammer voor hem, een andere outlet heeft ie niet in amerikanie.

  http://littlegreenfootballs.com/weblog/lgf-search.php?searchWith=lgf&searchString=zachtei&doSearch=search