Holleeder koopt Ajax

,

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

Voetbal (foto: flickr/wjarrettc)

Zelfstandig ondernemer en TV-persoonlijkheid Willem Holleeder wordt de nieuwe eigenaar van Ajax. Holleeder, die de club al vele jaren een warm hart toedraagt, heeft in de afgelopen dagen door middel van een goodwillcampagne de hand weten te leggen op een meerderheid van de aandelen van de Amsterdamse topclub.

Beursanalisten roemen de zorg waarmee Holleeder te werk is gegaan bij het verkrijgen van de aandelen. ?Ajax-fans zijn vaak erg gehecht aan hun aandelen, maar de werknemers van de heer Holleeder zijn bij alle aandeelhouders thuis langsgegaan. Toen ze uitlegden wat zijn toekomstplannen voor de club waren, wilde een meerderheid zelfs vrijwillig afstand doen van hun aandelen.?

De flamboyante ondernemer is niet van onbesproken gedrag. Zo werd hij in 2006 genoemd in verband met een afpersingszaak. Op dit moment is Holleeder druk met de afwikkeling van een ander juridisch geschil, maar hij verwacht binnenkort te kunnen plaatsnemen in de skybox van de Holleederborg, zoals de Amsterdam ArenA vanaf komende maand zal heten. Holleeder zei in de persconferentie waarin de overname bekend werd: ?Ik roep alle scheidsrechters op om Ajax een eerlijke kans te geven dit seizoen. In vorige seizoenen werd er nog wel eens anti-Ajax gefloten. Dat behoort binnenkort tot het verleden, daar heb ik alle vertrouwen in.?

Spelers en trainer zijn enthousiast over de nieuwe eigenaar en de financiële situatie van de club ziet er florissanter dan ooit uit. Na een goed gesprek met de zakelijk vertegenwoordiger van Holleeder heeft de spelersgroep besloten komend jaar genoegen te nemen met het minimumloon. ?De club heeft het financieel moeilijk en als wij op deze manier een bijdrage kunnen leveren, dan doen we dat met liefde?, aldus een schriftelijke verklaring van aanvoerder Luis Suárez, die helaas de komende zes weken uitgeschakeld is vanwege een gebroken onderkaak.

Reacties zijn uitgeschakeld