Hoe Europees voelt u zich?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Vandaag verscheen de “Atlas of European Values“, een onderzoek naar wat Europa Europa maakt, en hoe de inwoners daar tegenover staan. Interessant zijn vooral de volgende tabelletjes, waaruit blijkt dat slechts ruwweg 15% zich meer verbonden voelt met zijn stad dan met Europa. Overigens vraag ik me af waarom ze juist dat tegen elkaar hebben afgezet, maar goed. Verder is opvallend dat wederom hoger opgeleiden zich vaker met Europa identificeren dan lager opgeleiden. Dit is consistent met de uitslag van het referendum over de grondwet, waar de hoger opgeleiden relatief positief tegenover stonden.
Verder is het leuk te zien dat bijna 50% van de Turken zich “niet europeaan” noemt, bescheiden gevolgd door… Groot Brittannië (35%)!
Aan de andere kant maken de Turken zich dan wel weer eerder zorgen over de levensstandaard in andere Europese landen.

Maar gemiddeld gesproken zijn we als Europeaan gelukkig en gelovig (75%), de familie is de hoeksteen van de samenleving, kinderen moeten Normen en Waarden bijgebracht worden en vinden de meesten dat kinderen thuis moeten worden opgevoed. Wat Balkenende in Nederland niet voor elkaar kan krijgen is blijkbaar in de rest van Europa al gemeengoed!

Zie voor meer wetenswaardigheidjes de website.

0

Reacties (3)

#1 Steeph

Thx voor de link.
Leerzaam en leuk.

  • Volgende discussie
#2 Joost

Heh, ik weet dat je een “sucker for statistics” bent :-)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Steeph

Yep :-}

  • Vorige discussie