Hoe hoog acht deze man de wereld?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De wereld die niet wil. Ons verkozen onvermogen tot marktoverstijgende koerswijzigingen was nooit pijnlijker zichtbaar dan afgelopen jaar, in het proces waar hij verantwoordelijk voor was. Yvo de Boer moet de dominante onwil gezien hebben, ruim voor Kopenhagen. Maar de man wiens grote persoonlijke betrokkenheid onverholen bleef kan niet anders dan diep teleurgesteld zijn. Vraag is, wat zal hem meer zorgen baren: dat de wereld geregeerd wordt door kleine clubjes machtswellustelingen, KGB-getrainden, kapitaalpionnen, Chinezen; of dat het electoraat niet ontvankelijk is voor wetenschap – wanneer deze het schaalniveau van tweejaarlijkse innovatie op het gebied van consumentenelectronica overstijgt?

Wellicht geeft hij na 1 juli een openhartig antwoord. Vandaag maakte de Nederlandse baas van het UNFCCC bekend die datum het stokje over te dragen. Dat is vóór de volgende mislukte klimaattop, waarschijnlijk in Mexico.

Reacties (4)

#1 Loupe

Wellicht ten overvloede, maar dit is een verschijningsvorm van een millennia-oud probleem: the Tragedy of the Commons

  • Volgende discussie
#2 Harry

Heb ik ook wel eens dat de hele wereld tegen me is. Neem ik een biertje en realiseer me dat ik over 70 jaar zeker dood zal zijn.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Anton

Kopenhagen was een keerpunt. Vanaf nu gaat het berg af met AGW promotors. Kan me voorstellen dat hij Mexico niet meer kan opbrengen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 sikbock

ordinaire carrierejager die man.. als de wind draait kiest ie eieren voor zijn geld..

  • Vorige discussie