Hoe hard hardcore Republikeinen zijn

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (14)

#1 HansR

Ja jongens, White Power. Je mag het niet zeggen maar dat is natuurlijk wel dat waar het om gaat.

En eigenlijk is het Christian White Power.

Maar dat zullen we maar helemaal niet zeggen.

*hobbelt verder door het leven*

  • Volgende discussie
#2 Rene

De kop is een afgeleidde van de oorspronkelijke maar ik lees toch vooral over hoe naar hardcore racisten zijn.

Dat hardcore racisten indien ze stemmen Republikeins stemmen ga ik ook niet als een grote schok beschouwen daar in het land der Binairen maar om die groep daar nu “hardcore Republikeinen” te noemen lijkt me toch wellicht enigzins een simplificatie.

Het zijn hardcore racisten die in afwezigheid van een Party for the Freedom Republikeins stemmen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 caprio

Toch vraag ik me af he, kijk dit soort initiatieven zijn het werk van individuen. Maar zou in Nederland een Marokkaanse man door tenminste de helft van de Nederlanders gezien worden als de meest charismatische en intelligente leider van de laatste 25 jaar? Is dat mogelijk? Of een vrouw (eentje met een programma en een partij tenminste)? Is dat mogelijk in Nederland?

Volgens mij is het anti-Obama gevoel helemaal geen racisme in Amerika, misschien dit geval wel, maar in het algemeen niet. De rechtse Amerikanen combineren een oprecht religieus geval ala Christen Unie met een tegen het Libertaire aan liggende anti-overheidssentiment. Dat hele racisme is een zwarte fabel in tegenwoordig Amerika, een mythe die is overgebleven als een icoon van de burgerrechten beweging. Enkele voorbeelden vind je van alles, maar structureel is het verdwenen in Amerika.

HansR verwoordt slechts het politiek correcte blase dogma dat je als witte man onderwezen wordt aan te moeten hangen, dat is heel netjes van hem, maar het is gewoon uit de tijd.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 gronk

Ik zie niet in waarom Aboutaleb na z’n staatsecretarisschap geen gooi zou kunnen doen naar de post van premier. Maar ik begrijp dus dat dat helemaal uit de tijd is. :’)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Arjan

@caprio

De kritiek op minderheden die op dit moment in Nederland bestaat helemaal niet gericht op huidskleur, maar op cultuur/geloof en het verschil in gedrag, danwel de perceptie hiervan. Als je naar Obama kijkt zie je dat hij gewoon volledig ‘Amerikaans’ is en geheel in het normale plaatje van de gemiddelde Amerikaanse politicus past, met uitzondering van zijn huidskleur. Hij is dan ook gewoon een trouwe christen. Als je dus een Obama in Nederland zou willen vinden, zou de bestaande clash of civilizations niet op hem van toepassing zijn omdat hij een volledig geïntegreerde ‘Nederlander’ zou zijn.

Daarbij zijn de situaties van Nederland en de VS ook niet echt vergelijkbaar. De twee landen hebben volledige verschillende achtergronden wanneer het gaan om rassen/cultuur verschillen. Verzuiling, een koloniale erfenis, verschillen in religie zijn dingen die niet spelen in de VS. Ook het politieke landschap is radicaal anders, wij hebben geen presidentsverkiezingen en geen twee-partijen systeem. De vergelijking gaat dus echt letterlijk op alle punten mank.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Rene

@ gronk:

Welja, waarom niet. Die ondergrens van 5 zetels was toch absoluut, niet waar…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#7 gronk

@arjan: ik heb anders op de een of andere manier toch de indruk dat degenen die (in nederland) de meeste herrie schoppen over minderheden in gebieden wonen waar minderheden, erm, ver in de minderheid zijn. Mensen uit zwolle en purmerend maken zich drukker over kanaleneiland dan degenen die zelf in kanaleneiland wonen. Apart fenomeen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#8 HansR

@Caprio
HansR verwoordt slechts het politiek correcte blase dogma dat je als witte man onderwezen wordt aan te moeten hangen, dat is heel netjes van hem, maar het is gewoon uit de tijd.

Tuurlijk, als jou iets niet zint blaat iemand politiek correct geleuter wat uit de tijd is. Best hoor.

Jij blaat altijd je ongeloof over verbazing over wat de VS te bieden heeft. Feit is wat mij betreft in elk geval dat het niet zomaar De rechtse Amerikanen combineren een oprecht religieus geval ala Christen Unie met een tegen het Libertaire aan liggende anti-overheidssentiment is. Het is systematischer.

Jij steekt gewoon je kop in het zand aangaande de kracht van het christelijk witte Amerika.

Dat mag.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#9 Martijn ter Haar

@3: De Republikeinen hebben onder Nixon wel degelijk de macht gegrepen met nauwelijks verhuld racisme. Dat staat bekend als de Southern Strategy en de Republikeinen hebben het zelf toegegeven. Het is minder geworden, maar spoortjes ervan zijn nog steeds terug te vinden.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#10 caprio

@HansR: Zwarten hebben teveel macht in Amerika, jij ontkent de macht van zwart Amerika, bovendien ontken je de positieve dynamiek van de Amerikaanse salad-bowl, die is veel sterker dan in NL.

@Arjan: dat is gerationaliseer, ofwel drogredenen.De feitelijke problemen met culturen zijn miniem, de sociaal-economische problemen zijn veel groter. Als je naar de cijfers kijkt valt het allemaal reuze mee, en zit er een positieve trend in. Maar de perceptie is juist een negatieve racistische fixatie die doorstroming belemmert, en juist dat zie je in Amerika niet.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#11 caprio

@Martijn#3: Ja Nixon wel, die tijd was super rascistisch, dat heeft misschien wel tot midden of eind jaren 90 geduurd, zou ik zeggen. Spoortjes zijn er van alles te vinden, ik vind ook genoeg black-supremacy denken terug in de VS.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#12 caprio

dwz @Martijn#9 dus.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#13 HansR

@Caprio#10
En maar blijven denken dat de tegenstellingen in de VS positief uitwerken. Dat de conflicten beheerst en niet aangejaagd worden. Dat ze van nature erbij horen en productief zijn. Dream on!

Oh nee, je bent nihilist.
Alles wat een ander zegt is onzin.
Caprio de Superrelativist (=nihilist).

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#14 Arjan

@Caprio

Als je vind dat het om sociaal-economische cleavages gaat, waarom ga je dan in een draad over republikeins racisme beginnen over een Marokkaanse man die in Nederland dezelfde soort rol als Obama zou kunnen vervullen?

Duidelijk een sociaal economische opmerking als ik er ooit een gezien heb :rolleyes:

  • Vorige discussie