1. 6

  Publiekelijk, virtueel dan, zal ik mijn hoofd buigen, hoed opeten als Obama de buck stop here wordt.

  ik hoop het maar vrees van niet.

 2. 9

  obama heeft 10% voorsprong.
  stemautomaten zijn onbetrouwbaar en hebben een voorkeur voor mccain, dat zet obama terug naar 5% + .
  2% extra voor mccain omdat niet alleen stemmachines een afwijking hebben.

  dan blijft er 3% voorsprong over voor obama.
  ik stem op 50-75%

 3. 12

  Overigens denk ik wel dat we hier een europa een ontzettende dreun gaan krijgen als McCain wint. Zou me niets verbazen als ’t een beurscrash wordt.

 4. 13

  Het is toch niet nodig zo voorzichtig te zijn over de kansen van Obama? Er zijn meer dan genoeg peilingen, en die zijn duidelijk: een stevige marge voor Obama, nu een procent of 6. Het zal nog wat krapper worden richting de verkiezingen, maar er moet echt iets bijzonders gebeuren wil McCain nog een kans hebben. Vergeet niet dat Bush in 2004 met ca. 2% voor stond in de peilingen, dus zo bijzonder was de uiteindelijke uitslag echt niet.

 5. 14

  Obama heeft ongeveer 10x meer vrijwilligers dan McCain. Al die vrijwilligers zijn mensen aan het registreren en herinneren om te stemmen. Helpen met absentee ballots en mail/early voting.

  De Get out the Vote (GOTV) beweging van Obama is gewoon veel robuster dan die van McCain. Daarnaast worden mensen die alleen een mobiele telefoon hebben niet gepolled, pollsters (allemaal) bellen alleen vaste lijnen. Een goed aantal jonge mensen in de VS hebben echter geen vaste lijnen en alleen mobiele nummers, deze groep die voornamelijk voor Obama stemt, valt op deze manier buiten de schattingen.

  Zowel de GOTV als het ‘Cellphone effect’ zouden zomaar 1-2 punten voor Obama kunnen toevoegen come election day.

 6. 18

  @Steeph#17
  Alsof ik niet ben weggeweest: god en gebod blijft tellen. Tering wat een wijf.

  Ik ga voor 50% zoals de meeste presidenten rond de 50% zaten toen het er echt op aan kwam. Het kan vriezen en het kan dooien. Wie is de beste oplichter? OK, ik denk dat hij wint, het zou dus 51+% moeten zijn.