Hitler in Iran?

Shimon Peres ziet een wederopstanding van Hitler in de persoon van de Iraanse premier Ahmadinejad. Dat Ahmadinejad niets van Joden moet hebben, heeft hij vanaf zijn verkiezing niet onder stoelen en banken gestoken.

Hij wil dat alle Joden teruggaan naar Europa, maar dat is een vreemde move. Waarom Europa? Volgens Ahmadinejad horen ze daar thuis, maar dan heeft deze meneer een vreemde kijk op de geschiedenis. De aartsvaders van het Jodendom zijn onder andere Avraham (Abraham) geboren in het gebied wat toen als Babylonië bekend stond (ligt nu in Irak).

Wat dat betreft zijn Ahmadinejad en de joden eigenlijk buren. Dat zal meneer wel helemaal niet zien zitten, dus hup, transportje naar Europa en dan zijn we er af.

Kennen we dat niet ergens van?

 1. 2

  Gaat ook niet gebeuren. Hitler heeft ze niet uit Europa kunnen jagen en Ahmadinejad krijgt ze niet uit Israël.

  Wel zal hij het niet nalaten om zijn haat op elk moment te tonen.
  Zeker gezien zijn nucleaire plannen zal dat best tot onrust leiden in verschillende landen.

 2. 3

  Helaas Peres heeft de discussie verloren. Naar ik heb horen vertellen is er een of andere godwin die in al zijn wijsheid heeft bepaald dat degene die als eerste hitler of fascisme noemt in een discussie per direct verliest.

 3. 4

  Behalve als de discussie over Hitler gaat of de starter van de discussie Hitler noemt.

  Knut heeft overigens wel een beetje gelijk. De vergelijking loopt mank.

  Maar Ahmadinejad heeft ook gedeeltelijk gelijk. De Joden hebben de afgelopen 2000 jaar vooral in Europa gewoont. De laatste 50 jaar zijn ze weer richting Israël getrokken, maar volgens mij woont nog steeds de helft van de Joden buiten de Joodse staat, nu vooral in de VS.

 4. 5

  maar volgens mij woont nog steeds de helft van de Joden buiten de Joodse staat, nu vooral in de VS.

  Dat is trouwens een hele felle discussie binnen het jodendom.
  Er is een hele orthodoxe stroming die tegen de staat Israël is. Volgens de Joodse overlevering mogen de Joden alleen door God zelf terug gebracht worden naar Israël. Op het moment dat het Joodse volk namelijk helemaal verzameld zou zijn in Israël zou het Armageddon uitbreken.

 5. 7

  En deze stroming staat weer los van andere stromingen die Israël als het beloofde land zien en zij die niets met Israël als beloofde land hebben.
  Net als het christendom en de islam kent het jodendom meerdere stromingen en er is een theorie van het Abrahamisme dat zegt de basis te zijn voor eerdere genoemde religies en daarmee zijn ze ook niet plaatsgebonden.

 6. 8

  @spuyt: Ben er overigens wel voorstander van om de laatste 2000jaar als basis te gebruiken voor hoe grond over religie wordt verdeeld. krijgen we de heilige sophia weer terug en omliggende regionen.

 7. 11

  Als iemand zegt dat het joodse volk moet worden uitgeroeid. Gaat dan dan ook op voor jood v2.0(christen) en jood v3.0(moslim)?

  En is dat dan geen belediging voor de joden Christus en Mohammed?