Het is leuk om mensen dood te schieten

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Eindelijk is de reden bekend waarom de Amerikanen in Irak en Afghanistan zitten:

“Het is gewoon leuk om mensen dood te schieten!”

Even de volledige tekst:

“Actually it’s quite fun to fight them, you know. It’s a hell of a hoot,” Mattis said, prompting laughter from some military members in the audience. “It’s fun to shoot some people. I’ll be right up there with you. I like brawling.

“You go into Afghanistan, you got guys who slap women around for five years because they didn’t wear a veil,” Mattis said. “You know, guys like that ain’t got no manhood left anyway. So it’s a hell of a lot of fun to shoot them.”

Deze verhelderende uitspraak komt van een drie sters generaal van de Amerikaanse mariniers. Echt iemand die je dus de verantwoordelijkheid wil geven.

Reacties (5)

#1 Ivo

America veroordeelt een verkrachter tot electrische stoel. Veroordeelde wil zelfmoord plegen en geeft simpelweg alle verdediging op en berust zich in zijn lot. Rechter vindt dat niet goed en stelt de executie een uur tevoren uit. Eerst van de depressie afhelpen, en dan gezond dood maken… Dat is de levensvisie van de VS dus zeg maar.

  • Volgende discussie
#2 Scalpel

Wat is er mis met de behoefte om iemand dood te willen schieten als hij of zij je niet bevalt?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 $link$

Mag je dan geen plezier meer in je werk hebben?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Ivo

In Nederland mogen we geen euthenasie plegen op niet levensvatbare baby’s, In america zetten ze kerngezonde mensen op de stoel. Ik heb de verkeerde baan schijnbaar.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Mark

Een eeuwig dilemma, het lijkt wel de film A Few Good Men. Moeten we mensen in het leger hebben, dat er voor is om mensen dood te maken, die het leuk vinden om mensen dood te maken?

Wat mij betreft moeten we in ieder geval op dat soort hoge posten geen mensen hebben die dom genoeg zijn om toe te geven dat ze plezier hebben in hun werk. Maar dat is maar PR-gelul natuurlijk.

  • Vorige discussie