Het Sargasso EK Voetbalgevoel 2008: anyway you want it

De spanning begint zich nu langzaam op te bouwen. Oranje is vertrokken, op naar de sappige velden van het Zwitserse Bern waar we Italië, Frankrijk en Roemenië gaan treffen.

Het goede nieuws voor de aanvalshoede is dat Fabio Cannavaro niet meegaat, slecht nieuws voor de liefhebster van puik verdedigingswerk. Gelukkig hebben we het internet nog. Hallo, meneer bilspier!:

Hoogste tijd om eens te zoeken naar uitspraken en misvattingen over onze kansen om Europees kampioen te worden. Zo kwam afgelopen maandag Willem van Hanegem aan het woord in het tv programma Holland Sport. Willem heeft nooit zoveel tekst nodig om duidelijk over te komen. Zijn wenkbrauwen vormen twee snorren die op de verkeerde plek zitten. Op de vraag of hij een analyse kon geven van de aankomende wedstrijd, sprak De Kromme klare taal. ‘Ik analyseer niet, ik zit in een studio slap te ouwehoeren.’ Bovendien heeft het toch geen zin. ‘Die goserts denken toch wat anders en doen dan ook wat anders.’ Zijn voorspelling: Nederland tegen Spanje in de finale, 2-1. Man van mijn hart, die Willem.
De journalisten van de Telegraaf zitten lekker te wroeten in de aarsholten van spelers. Op zoek naar die ene pakkende uitspraak. van Bronckhorst was er wel voor te porren. ‘Ik verwacht dat we kampioen worden’, aldus een giechelende Gio. Wacht even, hoor. VERWACHTEN? Hier begint mijn keizersnede ernstig van op te spelen.

We WORDEN kampioen. Dat is de enige instelling die je moet hebben als team. Vraag het maar aan Winston Bogarde. Fok! Ook Ronald de Boer begint ‘m te knijpen tijdens een interview met de BBC. We are missing the will to win, we are not mean enough. Too sober, we are. Ronald de Boer spreekt Engels! Geweldig. En ergens heeft hij gelijk. Als Willem bondscoach was geweest dan had hij bijvoorbeeld nooit toegestaan dat de jongens in lichtblauwe sokken gingen spelen. Babyblauw, zo zacht. Even zacht als de billen van Jack van Gelder. Gisteravond zag ik hem UV stralend op de buis bij het NOS journaal. Gekleed in een aubergine kleurend colbert met bijpassend violet overhemd, er goed voor zorg dragend dat iedereen zijn nieuwe horloge zag. Zorgwekkend.
We hebben bezieling nodig en veel snorren, iets wat goed belichaamd wordt in de band Journey.

Tot slot wil ik nog een paar EK producten aan jullie voorleggen. Het welpie heeft de potentie om uit te groeien tot een commercieel succes, mede veroorzaakt door het ruil element en de spaarfactor. Wat betreft duurzaamheid scoort het niet hoog, de plakrand is al uitgewerkt na enkele secondes. Dan zijn er de oranje gekleurde M&Ms. Deze snoepjes zijn na zorgvuldig testen op een bezoekende vriend redelijk goed bevallen. De meerwaarde zit in de kleur, uiteraard. Strooi ze eens over de vlaflip voor een nog vrolijker effect.
Tot slot het pronkstuk van deze zomer: de trom-pet. De supermarkt en slijterij verkopen deze ecologisch verantwoorde trommel samen met acht blikjes bier. Een waanzinnig concept. Zit als gegoten en laat je 100% groter voelen. Fun!

 1. 1

  Kunnen jullie alsjeblieft ophouden met over voetbal te praten, schoenmaker blijf bij je leest en zo.

  Wij als hoog opgeleid internetpubliek hebben niet één internet site nodig met alles wat we willen wetenin lage kwaliteit ala fok, nu.nl of startpagina.nl. Wij kunnen de site van de knvb of vi zelf wel vinden. Jullie weten niet meer van voetbal dan ik en hebben er niks anders aan toe te voegen dan duizenden weblogs die door niemand gelezen worden ook al doen.

  Kap er alsjeblieft gewoon mee en doe waar je goed in bent.

 2. 3

  @Freek,
  Wij weten wel meer van voetbal. Niet voor niets hebben wij de bekwaamste vrouwelijke commentatrice die de ongebaande paden der voetbaltrivia ontgint. Van de bilgespierde Italianen, via het lievelingseten van de(r) Sar (rösti) tot de ecologica van de oranjeparafernalia.

  Al onze andere topics staan overigens onverkort open voor uw hoogopgeleid gezuurpruim.

 3. 7

  @1: Het staat je vrij om een topic niet te lezen (en er niet op te reageren). Zoals bij de vorige posts uit deze serie te zien is, zijn er genoeg bezoekers van Sargasso die het lezen en reaguren op voetbaltopics (of beter: EK-topics) wél de moeite waard vinden. Ik zou het dus kunnen waarderen als je niet doet alsof je voor anderen praat.

 4. 8

  He, nou moet ik me weer helemaal opladen in mijn oranjeoptimisme (en het is al zo zwaar met dit elftal en die überflegmatieke kootsj). Oranjelastering, daar zou Hirsch Ballin zich eens hard voor moeten maken.

  O, wacht,

 5. 10

  Kijk nou eens naar dit stukje bijvoorbeeld, het begint door in een zin te melden dat oranje inmiddels is aangekomen, dan een zin over de blessure van cannavaro, vervolgens wat uitspraken van een analyticus en wat voetballers over de kansen van oranje. Vervolgens wordt nog even afgesloten met het bespreken van oranje parafernalia.

  Daarna moet de schrijfster nog even laten weten dat ze een vrouw is door twee keer naar de billen van figuren die iets met voetballen te maken hebben te verwijzen en het een keer over de kleur van de sokken van het Nederlands elftal te hebben.

  Er is geen eigen mening, er is geen verassend inzicht, er is geen nieuws dat niet al overal behandeld is. Kortom het mist alle ingredienten van de gewone sargasso stukjes. Het is niet eens een behoorlijke samenvatting van het EK nieuws van de afgelopen 24 uur.

 6. 12

  Oranjefan: sterf Freek, sterf. Vuie intlektueel met je domme gell. Ga maar naar nu.nl. Wat je hier vint, dat is pure emotie in lekkere stukkies. Zure knar dat je darbint.

 7. 13

  Deze stukjes zijn wèl leuk, en elke aanleiding is goed om de woorden Van Bommel te kunnen tikken.

  Overigens : Lausanne, niet Bern ?

 8. 14

  Stop de persen, breaking news, citaten van Van Nistelrooij.

  De spits van Madrid was 12 jaar toen hij het Nederlands elftal het kampioenschap van 1988 binnen zag halen. “Heel mooi”, noemde hij de wijze waarop Oranje destijds de Europese titel pakte.
  (..)
  De euforie langs de lijn maakte indruk op Van Nistelrooij. “Het was heel mooi, voor het hele land. Het wordt weer eens tijd voor nog een succes. De mensen verdienen dat.

  http://ek2008.nos.nl/oranje/artikel/ID/tcm:45-382535/title/van-nistelrooij-tijd-voor-succes

 9. 15

  Wat jij niet weet, Freek, is dat ze op maroc.nl een speciaal hoekje hebben met “Hoe leer ik Oranjefan worden”. Waar staan de dingen die een oranjefan denkt, doet, beleeft. En welke reeks denk je met je botte harses dat er bovenaan staat. Nou ?

 10. 16

  @11: Je presenteert geen commentaar op het stukje. Je ontkent Sargasso het recht om dit stukje (of andere stukjes over dit topic) te schrijven en presenteert dat als de emning van alle Sargassobezoekers, terwijl dat aantoonbaar onwaar is.

  Verder heb ik ook het recht wel te reageren op reaguurders die duidelijk aangeven dat ze een topic niet willen lezen en er daarom op reageren. Ik stel voor dat je met zo’n moraal maar gaat reaguren op een ChristenUnie-Forum, daar zijn er meer die net als jij denken een keuze voor anderen te kunnen/moeten maken.

 11. 17

  Heeft de kromme echt Nederland-Spanje als finale voorspeld? Zelfs ik weet nog dat dat speelschematechnisch onmogelijk is.

 12. 18

  @17: He verrek, ik zie het nu ook. Wat een ontzettend slecht schema hebben ze in elkaar gebakken zeg! Je kan als twee groepsgenoten theoretisch elkaar alweer terug zien in de halve finale, waar dat logischerwijs pas in de finale zou moeten zijn. Dat betekent dat de kans ontstaat dat de twee beste ploegen niet allebij in de finale staan.

 13. 20

  Kijk jongens, ik val jullie helemaal niet aan op het lezen van 13-in-een-dozijn voetbalcolumns, ik doe het zelf ook graag. Maar sargasso is in heel veel dingen goed, maar niet in voetbal. Als de redacteuren graag hun mening over voetbal, die net zo lezenswaardig is als die van de andere 16 miljoen bondscoaches, op internet wil spuien, dan kunnen ze daar toch beter hun privéweblog voor gebruiken?

  @16 jij: “Als het stukje je niet bevalt dan lees je het stukje toch niet”
  ik: “Als mijn commentaar je niet bevalt dan lees je mijn commentaar toch niet”
  jij: “Ik heb het recht te lezen wat ik zelf wil”

 14. 22

  @20: Ik heb het niet over niet bevallen. Jij wil het stukje gewoon niet lezen (je zegt zelf dat “wij” vinden dat het stukje niets toevoegt). Ik attendeer je erop dat je voor jezelf moet spreken en dat je stukjes kunt negeren die niet je interesse wekken. Gezien je hoeveelheid reacties krijg ik overigens steeds meer het gevoel dat je liegt. Ik denk dat je maar wat graag reaguurt op voetbaltopics op Sargasso, alleen denk je dat als “hoog opgeleid internetpubliek” niet te kunnen maken (naja, het kan ook zo zijn dat je gewoon graag trolt).

 15. 23

  Lol @ #1 en volgenden.

  Fifa en KNVB zijn criminele organistaties die aanzetten tot haat en vernieling (en oorlog!), en denken boven de wet te staan.

  ( Voorzitter Sepp Blatter reageerde na het congres tamelijk onverschillig … En als er al een wet is die onze plannen in de weg staat, kunnen we die wet toch veranderen of opheffen )

  Het zou verboden moeten worden!!

 16. 24

  @22 Ik wil het stukje best lezen, ik heb het toch ook gelezen blijkens mijn #10, ik zet alleen vraagtekens bij de redactionele keuze van het plaatsen van voetbalstukjes op sargasso. En die discussie wil ik ook graag voeren, vandaar ook mijn hoeveelheid reacties.

  Inhoudelijk heb ik verder ook niet op het stukje gereageerd, op een korte analyse ter ondersteuning van mijn punt in #1 na.

 17. 25

  Fijne quote van Marjolijn Februari over de ChristenUnie in NRC Zatetc 2008-05-03 blz. 6, kolom 2 … Bottom line : “Ze zaten nog niet in de regering, of ze hadden het al over het homohuwelijk. In mijn eigen dorp heb ik het ook zien gebeuren na de fusie van de kerken. Mensen die uit onvrede met standpunten met het huwelijk hun gemeenschap verlaten en ineens bij andere mensen in de kerk gaan zitten. Om een onderwerp dat feitelijk niets met hun geloof te maken heeft. Dat blijft iets heel raars aan de protestantse kerk, al die splitsingen en scheuringen om zaken die niet religieus zijn.”

  En ook : “Met een beroep op religie of moraal worden opvattingen verdedigd die daar niets mee te maken hebben; moeten vrouwen thuiszitten of een zak over hun hoofd dragen. Orthodoxe christenen of moslims zijn volgens mij geobsedeerd door seks. Ze zouden zich kunnen bezighouden met werkelijk belangrijke kwesties. (…) In een van mijn columns in De Volkskrant heb ik het ‘moreel graaien’ genoemd (…) omdat het zo makkelijk is : anderen moeten inleveren, moeten hun gedrag veranderen, maar zelf hoef je niks te doen. Het is puur je morele gelijk willen halen. Het komt voort uit gemakzucht.”

 18. 26

  Oh Freek. Freek. Ik voel me, zo vies…Freek. FREEK! Vergeef me. Maar goed. Het volgens stukje zal speciaal gericht zijn op de hoogopgeleide lezert, met een kop en een staart. Met mijn personal view op peak oil. Tevens een complete samenvatting van de afgelopen 24 uur van al het EK nieuws. GEEN blote billen meer. Het is afgelopen met die onzin. Sokken! Hoe haal ik het in mijn stomme hoofd. Blond!

 19. 30

  Dat van die lichtblauwe sokken viel mij dus ook op. Dat zijn belangrijke dingen die in de normale wauwelanalyses niet aan bod komen. Juist dat beetje extra verdieping op Sargasso. Dat kunnen we ons door een Freek, die overigens op de klassiek hoogopgeleide topics volgens mij ook nog niet echt uitblinkt (en dus nog minder recht van spreken alhier heeft), niet door de oranjeneuzen laten boren.

 20. 34

  Niet om het een of ander en ik weet niet of het u verder wat kon schelen, en heb daardoor deze keer ook helaas geen zin in tactisch geneuzel…maar:

  MIJN WELPIE HEEFT DUS DE GEEST GEGEVEN HÈ.

 21. 37

  @Freek: Je maakt jezelf volkomen belachelijk als je zegt dat iemand iets niet mag schrijven. Wat is je volgende stap? Aparte gedoogzones waar wel over voetbal gepraat mag worden? Een Meldpunt Voetbaltopics Internet? Wordt dit daarna uitgebreid tot sporttopics in het algemeen? Mogen voetbal topics wel als er een rassenissue wordt aangekaart?

  Echt, Freek, meteen als eerste comment zeggen dat het bovenstaande niet geschreven mag worden is schandalig.

  En Wat ik over voetbal lees op Sargasso, lees ik nergens anders. Overal lijkt men in te willen gaan op hogere voetbalkunde, en alleen hier lees ik over voetbalgevoel. Dat verbaast jou misschien, maar feitelijk klopt het goed met dit geëmancipeerde log.

 22. 39

  Ama, voor stevig gespierde kadetten verwijs ik je door naar startpagina.nl. Ben je hoogopgeleid? Want dan weet je de weg verder zelf wel, he. Ik voel me nog een beetje vies, van binnen. Mijn MBO vriendinnen van mijnbabyrocks.nl waren wel heel lief voor me. Ze zeiden, hee meid, laat je niet opnaaien door zo’n *7%%##, wat weet hij nou van hormonen en ballen en voeden om de drie uur, mannen, begrijp jij ze??! nou echt niet niemand dus, nou, dus hou je taai laat je niet kennne he?? ;_))))

 23. 40

  “Overal lijkt men in te willen gaan op hogere voetbalkunde, en alleen hier lees ik over voetbalgevoel. Dat verbaast jou misschien, maar feitelijk klopt het goed met dit geëmancipeerde log.”

  Prachtig behanger, mooie meta-analyse. En het klopt natuurlijk, ook van die emancipatie. Al was het alleen maar omdat bijkans nergens zoveel van vrouwen wordt gehouden. (Waarom anders al die moeite om de aarde te redden?)

  Daarbij is voetbalgevoel eigenlijk ook de enige echte voetbalwaarheid, maar da’s logisch.

 24. 41

  Freek heeft gelijk, vrouwen behoren geen mening te hebben (zie hier het stuitend bewijs waarom)
  en voetbal is voor dom volk.
  Maar kom niet aan mijn zus, kittekat is famiglia.

 25. 42

  Beste Freek,

  Mocht jij als hoogopgeleide werkkracht nog een leuke baan zoeken: bij het Ministerie voor Censuur in China zoeken ze nog hulpkrachten in verband met de Olympische Spelen. Stuur even een mailtje!

  Groet,

  Yiuh Ching

 26. 44

  Puik stukkie weer, Kittekat. Ikzelf loop sinds een week de godsganse dag met een oranje kruising tussen een obelixhoofddeksel en een vikingshelm op m’n kop (op de bovenkant twee hoorntjes en aan de zijkanten twee vlechtjes met aan elk een belletje). Gekocht bij Van Haaren, voor een eurootje of twee. Zeer feestelijk, kortom. En toch wil de oranjekoorts maar niet toeslaan. Raadsels. Het komt denk ik door Van Basten, sfinx zonder geheim.

 27. 46

  @33, Ik vind voetbalcolumns best leuk, ik zeg alleen: doe het niet op sargasso, want sargasso heeft op dit gebied niks toe te voegen. Ik kijk studio sportzomer en lees vi en de knvb site.

  Waarom een voetbalcolumn van het niveau ‘lifelog met 5 lezers’ toevoegen op een site wiens sterke punten heel ergens anders liggen? Sargasso heeft toch ook geen kleine criminaliteit ala de telegraaf of een weerbericht, geen eigen datingsite of veiliging subpagina, er is geen dagelijkse sudoku en er worden geen ‘funniest home videos’ youtube filmpjes geplaatst, er wordt geen porno gepost en ook geen flauwe moppen over belgen, er zijn geen ook restaurant reviews. Ik hou van sites die zich in een bepaalde mate specialiseren en niet alles proberen te doen. In alle dingen die ik opnoemde heb ik zo nu en dan interesse, maar voor alles is een plaats en voor de meeste zaken is die plaats niet sargasso.

  Dat hoeft natuurlijk niet iedereen met mij eens te zijn en het kan mij ook vrij weinig schelen dat weinig mensen dat zijn, #21. Ik probeer gewoon beargumenteerd & constructief commentaar te geven op de redactionele keuzes van deze weblog, ik zeg hoe het naar mijn mening zou moeten.

  Beetje raar ook dat figuren als #37 en #42 dat meteen als een poging zien te censureren, alsof ik zelf niet weet dat ik niet de eigenaar ben van sargasso, ik maak hier de beslissingen toch niet? Hoe kan ik dan censureren?

  Sowieso is welke beslissing van één weblog om iets wel of niet te plaatsen nooit censuur. In een vrije samenleving horen verschillende bronnen juist allemaal de eigen keuze te hebben om dingen wel of niet te plaatsen. (democratie voor beginners: vrijheid van meningsuiting betekent niet dat weblogs verplicht zijn voetbalcolumns te plaatsen)

  En #37 alleen hier lees ik over voetbalgevoel, nou dan heb je vast niet veel andere voetbalcolumns gelezen?

 28. 47

  Ik begin het nu wel wat persoonlijk op te vatten, Freek. Prima dat je beargumenteerd uitlegt waarom je Sargasso liever ziet als gespecialiseerd weblog. Maar om mijn stukken eerst van laag niveau te betitelen, dan als dertien in een dozijn en nu als ‘lifelog met 5 lezers’, begin ik je als een erg sneu en humorloos figuur te zien. Nee, wacht. Ik vind je een lul! En dit schrijf ik met heel veel gevoel.

 29. 48

  Ga daar toch niet op in kittige kat! De meeste dan dat soort lui hebben alleen de pc als hun hobby. Zurig tikt hun klokkie weer 24 uur in een dag voorbij. Verwonderd u niet, heb slechts beklag. Straks komt ie nog met “Ik begrijp dat spelletje niet, willen ze de bal schoppen ze em weg” Zucht!

  Zou het niet mooi zijn als Boulah begon, Snijder op 10 en Persie en Robben over de vleugels?

 30. 49

  Freek heeft natuurlijk wel een punt. Niet dat ik z’n punten gelezen heb (ik heb verdomme wel wat beters te doen, zoals, ik noem maar wat, m’n teennagels afscheuren en er dan aan ruiken), maar ik heb volgens mij wel de strekking begrepen, en die luidt dat deze stukjes niet thuishoren op Sargasso. Dat klopt. Ze zijn namelijk daadwerkelijk grappig en geschreven met een zeer fijn pennetje. Klasse komt hier niet altijd even goed tot z’n recht, m’n waarde Kittekat. Dat komt omdat een zeer aanzienlijk deel van de hier aanwezige reageerders hun hoofd veel te ver in eigen anus hebben gestoken. Aan uw opsomming van Freeks opmerkingen te lezen is het inderdaad een lul. En nog onbeschoft ook. Dat denkt maar dat het hele internet een excuus is om iedereen die het niet met hem eens is te beledigen. En dan ook nog oprecht van mening zijn te weten hoe het hoort in de wereld. En denken dat wanneer hij iemand beledigt het geen beledigen is, maar kunst, of weet ik veel wat. Alsof z’n eigen scheten naar bloemetjes ruiken. De arrogantie.

 31. 50

  Da’s wel weer humor dan. Inderdaad een hele opgave om alles na te lezen. Hoop wel voor die Freek dat hij een punt heeft; is voor zijn vrouw (of kerel natuurlijk) ook wel net zo lekker. Maar wie ben jij Max Jeeeee om te bepalen wat hier wel en niet thuis hoort?
  “Kunst” mijn rug op.

 32. 53

  liefe kittekat, sou je ipv goedkope ramsj links wellicht trachten bijvoorbeeld de moeder van marco te interviewen, hoe hij was als baby en dat soort bijzondere vragen?
  hoe lang hij borstvoeding heeft gehad en of het oedipoes complex nog door zijn Hollandse aderen suizen?
  dit alles om het nog enigzins leuk te houden.
  Het is hup Holland hup, er zitten alle kleuren in maar geen 1 tukker in de selectie.
  Nederlands elftal kunnen we het niet noemen en daar moet ik enthousiast over gaan juichen in de kleur van een oligargische omnipotente keunigin?
  Over mijn dood lijk in het groene gras met witte sneeuw en zal donders blij zijn dat ze in de eerste ronde afvallen hebben we die commercieële rotzooi ook weer gehad.
  Als anti monarchist tot in mijn kist is het stuitend waar te nemen dat Sargasso zich leentje buurt voor dit soort oranje burger truttelijke fratsen.
  Broeva Haro Freek !, together we stand strong enzo.

 33. 55

  +1 voor Max J. Molovich

  ik vind het leuke stukjes die niet bij de VI of nu.nl te vinden zijn. En dan kan je met sargasso types over voetbal reaguren ipv met nujij types. Van die dingen.

 34. 56

  Een ding is duidelijk, als WE geen Europees Kampioen worden, is het Freek ze schuld. Tondeuses in de aanslag!

  Of misschien is Freek wel genoeg geknipt en geschoren nu. Gezien de tegenspraak (veel) en zijn bijval (0) en de vele malen dat de HupCup-stukkies gelezen worden (alleen de PvdA-scoop is op deze webpagina populairder onder Sargasso-lezertjes), is het tegendeel van Freek’s ‘punt’ bewezen. QED OLE OLE!

 35. 57

  Volgens mij is Hemaworstje het eens met Freek. Maar Hemaworstje is sowieso tegen elke vorm van commercie. Ik vermoed dat hij het ‘oranjegevoel’ als een vorm van slavernij ziet. En iedereen die tracht bij te dragen aan de bevordering van die slavernij, of er een slachtoffer van is zonder tegen de slavendrijvers in opstand te komen, is verfoeilijk.

 36. 61

  Don Leo, die een heel sterke analyse klaar had van de problemen bij het Belgische elftal, in de aanloop naar België – Polen, destijds. Het soort analyse waar Belgische bobo’s & trainers blijkbaar niet op komen.

 37. 63

  ’t Is al voorbij jong ! Heb je ’t niet gemerkt, al dat oranje ? Dit zijn de nabeschouwingen ! Robben was de pineut, en ze hebben Van Bommel node gemist !

 38. 64

  ’t Is al voorbij jong ! Heb je ’t niet gemerkt, al dat oranje ? Dit zijn de nabeschouwingen ! Robben was de pineut, en ze hebben Van Bommel node gemist !

 39. 65

  Dzjee, Kittekat heeft haar eigen fanclub.

  Maar ach wat.
  Voetbal stinkt maar dan kan je er nog wel over schrijven!
  Net als over teennagels.

 40. 66

  Naar aanleiding van de uitzending van Zembla afgelopen vrijdag, zit er een zeer serieus stuk in de pijpleiding over het EK wat vandaag van start gaat, beste Henrik. Ik hoop dat de redactie het er mee eens is dat dit nog voor de eerste wedstrijd van oranje op maandagavond, beste Henrik, geplaatst kan worden. Want het is namelijk zeer serieus. Constructief. Met een boodschap. En een kop en staart. En het bevat tevens een interview wat ik gedaan heb met het eerste oppasmeisje van Marco van Basten.

 41. 69

  Overigens ook toevallig @ dick#in een ander draadje (en let op Kittekat, er is een overdadige zee aan informatie om nog jaaaren op voort te borduren), zat net te bladeren in de speciale EK- editie van Veronica: “Win nieuwe borsten” zie pag. 21. “Win een voetbalvrouw make- over t.w.v. euro 7.000,-…en laat jouw grootste beautywens in vervulling gaan”. Ook waardebon hairlase ad 10.000,- te winnen (hoewel ik reeds voldoende bedeeld ben qua haar…maar ‘t worden barre tijden zeggen ze dus je weet maar nooit en een beetje extra haar is dan mooi meegenomen). Op pag. 20 staan de mooiste 5 voetbalvrouwen (Sylvie Meiss op 1, maar let vooral op Marta Cecchetto!). Gaan we verder op pag. 23 met de sili*conenborsten van P.Anderson, op de voet gevold door “Uitbuiken met Jack Black en A. Jolie”, Jolige Jaap (gouden kooi) en “Gerard (Joling) in de buitenlucht”. (en ik was nog niet eens op de helft!): “Haar voor het EK” met Marielle Bastiaansen en Mari v.d. Ven…afijn, en zo gaat het allemaal maar door het kan allemaal niet op.

  Nou, en zo werd het al gauw weer een middag om nooit meer te vergeten…

 42. 71

  @ Yevgeny Podorkin: Moet ik die schuinsmarcheerders van die zendboot er ook maar eens bij pakken. Ze hebben die nietszeggende gids vorige week in elke gleuf gejangen schijnt het.
  Wel degelijk interessante info!
  Als jij borsten had, hoe zou je ze dan voor 7 mille laten verbouwen? Van mij mogen ze best een groot zijn; daardoor een beetje hangen is niet erg. Een paar mooie grote nippels d’r op, nou dan wou ik er wel van alles tussen hebben…..Maar ik heb geen borsten, ik heb wel het voorrecht ze zo af en toe te mogen liefkozen. Dat dan weer wel…ieder nadeel heb z’n voordeel, om ontopic te sluiten.

 43. 73

  Bedoel eigenlijk Zwitserland. De Turken wonnen, er rijdt net een scooter toeterend door de straat. Ach, met die degelijke, neutrale Zwitsers heb ik ook helemaal nixxx.
  Wie staat er nou in heaven’s name “neutraal” ergens in….

 44. 75

  Vermakelijke draad mensen, zo moesten er meer zijn.

  Het meest eens met mark #14, die uit Ruud v N. levensboek nauwkeurig de indrukwekkend onderkoelde klasse peurt. Past precies bij het moment dat we voelen en delen, cool, passie, controle en op naar de volgende top. Zonder lawinepijlen.