het Saillant | Rellen

SaillantLOGOOranje heeft verloren. Er moet en zal gereld worden. Het lijkt wel alsof veel media dat wel heel graag zien gebeuren.

Het deed pijn. Cardiologen zullen het druk hebben vandaag en ook de RIAGG’s kunnen een hause tegemoetzien van geknakte zieltjes en teleurgestelde dromers.

Teleurgesteld was ook een aantal media. Want oh, oh, oh, waar gaat het toch naartoe met dit land? Na iedere wedstrijd moet er natuurlijk flink gereld worden. Nederland is immers oh zo a-sociaal anno 2010. luidt de communis opinio. Blijven de rellen uit, dan leg je gewoon zelf een link.

Een 17-jarige jongen zou na de verloren wedstrijd een 25-jarige man hebben doodgestoken in Nieuwegein. De ruzie lag in de relationele sfeer, zegt de politie, maar dat is voor de onderbuikkrant van wakker Nederland geen belemmering om in kop en tekst toch maar even een link naar de finale te leggen. Overal is het rustig gebleven, verzuchten de meeste andere media teleurgesteld. Alsof het niet-plaatsvinden van rellen nieuws is.

Wat maakt Nederlanders zo mopperig, ontevreden en politiek verweesd? Die paar (dronken) raddraaiers, rotmocro’s, klootzakkies en ander scootertuig, die inderdaad de boel vernielen en verpesten? Of die paar verdraaiers in de media die iedere scheet voor een volgescheten broek proberen te verkopen?

 1. 1

  Huh ? Is dit nou een non-story over een non-story ? Een blogje over rellen die niet gebeurden en waar ook bijna geen aandacht aan werd besteed ?

 2. 4

  @Taco Zip; En dan nog – die eikel had dat dus zelf gedaan. Als er iets een passende allegorie is op de staat van Nederland, is het dat wel.

 3. 10

  Ik las dat iemand een kat had verlamd met een luchtbuks. Het is dus gewoon niet zo zeer dat we per se over niet-bestaande rellen moeten rapporteren; het is gewoon de heftigste komkommertijd sinds de jaren dertig !

 4. 11

  @9

  Och jongen, anders kijk je gewoon even goed. Ze noemen onder het artikel zelf hun naam (als dat tenminste juist is).

  Wat denk jij overigens met jouw reactie toe te voegen? In jouw redenatie eigenlijk dus nog sneuer.

 5. 12

  Als nieuws gaat over buitenlanders moet dat toch vermeld worden? Of is dat alleen als het gaat om misdadig gedrag?

 6. 15

  Ach ja,
  Nederland is zooo verschrikkelijk gewoontjes,
  honderdduizenden halfbezopen supporters op de pleinen, en dan achteraf nog rustiger dan een doorsnee zaterdagnacht in Dwingeloo.

  Belachelijk beschaafd volk die Nederlanders,
  totaal geen passie en agressie.
  Gekke kleren aantrekken en juichen en schreeuwen voor die spannende film die WK heet,
  daarna weer naar huis, op tijd naar bed.
  Best wel aandoenlijk.