Het helse avondje komt er weer aan.

Wat, Sinterklaas? Ben je gek joh, Sinterklaas hoort bij Nederland als de kip bij het ei. Nee, ik doel natuurlijk op 1 januari. Als de megaknallende kanjer van de postcodeloterij gaat vallen. 25,1 miljoen zal verdeeld worden in een buurt. Walgelijk dat het mag, die verleiding. Jaren geleden ben ik er ook ingestonken. Dat komt zo, een buurman lachtte mij ’s ochtends vroeg blij toe. Niks voor hem, dacht ik nog. “Heb je de loterij gewonnen buurman”, vroeg ik. “Nou”, zei hij, “bijna, want ik heb een extra lot in de postcodeloterij gekocht, omdat ik aan mijn water voel dat ie deze keer hier gaat vallen”. Op dat water van hem ben ik verder niet ingegaan, maar ik dacht wel van mooi niet dat die gozer straks elke dag met die poen zit te wapperen terwijl ik niks heb. Dus ik kocht ook een lot. Vier jaar heb ik meegespeeld en geen rooie rotcent gewonnen. Toen was ik het zat en heb opgezegd.
Maar dan begint de ellende pas mensen. Elke trekking weer zit je in de rats. Stel je voor dat de hele buurt feestvierend voorbij trekt, terwijl jij binnen de sukkel zit te wezen. En speciaal met die megakanjers ben ik elk jaar zo bang. Kan de postcodeloterij a.u.b. verboden worden voordat ik zwaar getraumatiseerd raak. Ik heb namelijk net ontdekt dat vanaf volgend jaar weliswaar de GGZ-kosten vergoed worden door de basisverzekering, maar niet meer dan 8 niet-klinische behandelingen per jaar.

Reacties (22)

#1 mula

de postcode loterij is een keuze. Dit is helaas niet te zeggen van alle Bos belastingen.

 • Volgende discussie
#2 Lammert

In zekere zin is de postcode loterij geen keuze. Je postcode speelt namelijk altijd mee.

En echt veel verschil met de belastingen van Bos zie ik ook niet… gemiddeld verlies je in beide gevallen geld.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Carlos

Jawel hoor mula, Bos belastingen zijn ook een keuze. Wie ze niet wil emigreert maar naar Sierra Leone.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 tess

Je doet mee of niet, met die loterij, en verder niet zeuren toch?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 mescaline

Ach. Het is maar wat je moeilijk vindt. Ik vind het dus een stuk makkelijker om te zeggen “Geluk met je 25 miljoen euro” dan om te antwoorden op de vraag “Eens of oneens, ik werk graag samen met mensen.” En echt, dat gebeurt VAKER!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 mescaline

-vervolg #5 – Zo eens in de 30 jaar. Maar toch.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Peter

@mescaline: ja zeg, dat had wel wat meer informatie kunnen bevatten. Wat heb je geantwoord???

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 mescaline

@Peter. Blanco natuurlijk. Ik werk grager samen met dieren, planten, stenen, zand, eten, huisvuil, beleidsnota’s, acteurs, bloggers, Heleen van Rooyen, Bat Mitswe-feestgangers, the occasional staatssecretaris en schoonmaakkarretjes (sec) dan met mensen. Vraag aan jou: welk hokje dus. Jeezz man. ;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 tess

@ 8

Niet echt goed te volgen antwoord. Maar misschien hoeft dit ook niet!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Peter

@mescaline: Ah! Da’s duidelijk. Ben weer helemaal ingelicht. Dank u.
Hokje? Hm, nou, je bent lastig in een hokje te plaatsen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 tess

Elk mens past in een hokje, alluderend op: op elk potje past een dekseltje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 mescaline

@tess je weet niet half hoe vrouwelijk die gedachte is hehe (en hoe eng) :D

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 tess

Ik begrijp niet wat je bedoelt Mescaline. En waarom steek je je tong naar mij uit? Ik zie het heus wel hoor!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 tess

Aanvullend kan ik je wel verklappen dat je tijdens je leven meerder hokjes in en uit gaat en weer in en weer uit en dat er vele vele potjes op even zovele dekseltjes passen. Dat hangt helemaal af van je speed of spirit.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 tess

Maar goed Mescaline, ik neem aan dat jij een man bent? En als dat zo is vind ik je opmerking een kleine beetje achterhaald, dat wel! Sorry, maar in elk mens zit een animus en een anima nietwaar!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 mescaline

@13 de onwijze brilbehoeftige. :D dit smilietje is breed lachen en :P dit is tong uitsteken. En, schat, jij verklapt mij niks in geen 20 jaar
.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Peter

Hm, zo te ziewn is het helse avondje is eerder aangekomen dan Ippekrites voor mogelijk hield. En tees, ik weetnie waar jij in gelooft, maar mescaline is sinterklaas.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 tess

@ 16

Ik wist het niet van het breed lachen. Ik vroeg het aan mijn tafelgenoot.

Gelukkig, eind goed al goed. Ennuh … het is een kunst om het ver klappen te kunnen horen. :-)

@ 17

Peter, heb je verloren dan?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 InvertedPantsMan

— Redactie: Uit spamfilter gehaald om begrijpelijke redenen —

“You know I’m born to lose, and gambling’s for fools…”

Het mooie van de postcode loterij is dat het geld dus over het algemeen naar de mensen met de zwakkere wil gaat. Iedere keer dat zo’n rijtje dodo’s een bak geld wint denk je gewoon: “ha! maar ik heb wilskracht.”

@mescaline liever met Heleen v Royen dan met mensen, toe maar. Scoorde je hoog op de asperger test toevallig?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 mula

@carlos3 Dat was Verdonk de afgelopen jaren ook, toen liep jij ook alleen maar te zeuren.

Voordat je snelle conclusies trekt en wederom komt met de standaard links populistiesche opmerkingen. Dit wil niet zeggen dat ik achter of voor Vronk sta.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Bismarck

Weet je wat de postcodeloterij moet doen? Ze moeten de winstkans laten afhangen van het percentage mensen in een postcodegebied dat meedoet! Hoe meer mensen medoen, hoe groter de winstkans. Dan wordt het pas echt leuk in de buurt! Ik zie de nieuwsberichten al: Huis postcodeloterijweigeraar in brand gestoken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 SciInv

Is de postcodeloterij wel eerlijk? Als in een postcodegebied veel grote flats staan, dan moet de buit over veel meer mensen verdeeld worden dan wanneer het gebied vijf boerderijen beslaat. Wordt daar rekening mee gehouden met de trekking?

 • Vorige discussie