Het getal van het beest

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

weekendlogo123.jpgAls alle aannames correct zijn en alle optelsommetjes kloppen dan passeerde de mensheid onlangs numeriek een mijlpaal. Er zouden nu meer dan zes miljard zeshonderdenzesenzestig miljoen zeshonderdenzesenzestig duizend zeshonderdenzesenzestig mensen op aarde zijn, de drie in het spacelab meegerekend. Niet alleen uitgeschreven een indrukwekkende prestatie (hoewel, het gaat eigenlijk vanzelf, gebeurtenis dan), maar schrijf eens tien zessen achter elkaar. Je gaat al bijna scheel kijken als je controleert of het juiste aantal er staat. Vandaar dat ze er puntjes tussen zetten natuurlijk.

6.666.666.666 mensen. Of je een emmer leeg gooit. De vraag die meteen voordringt is of het er niet te veel zijn. Er is vast wel een statistiekje te vinden waaruit blijkt dat de ecologische voetafdruk 2, 4 of 8 keer overschreden is. De aarde is groot, althans vanuit het perspectief van het individu. Maar vanuit de mensheid gezien is ie misschien al veel te klein. Alle optimistische geluiden over de productie van voedsel ten spijt, onlangs nog een record rijstoogst, is er nu al een tekort. En dat tekort wordt niet veroorzaakt doordat de machtigen en de rijken het voedsel voor zichzelf houden, die hoeveelheid kan gewoon geen rol spelen. Dus kom nou niet aan met communistische herverdelingspraatjes. Er is gewoon te weinig voedsel.

6.666.666.666 mensen. Nog een geluk dat het geen olifanten zijn. Maar het grote getal is toch wel de oorzaak van een hoop problemen. Door de spullen die wij met z’n allen nodig hebben putten wij de voorraad grondstoffen versneld uit. Het huidige productieniveau van energie leidt tot opwarming van de aarde, waardoor het klimaat zal veranderen. Door ons streven naar efficiency is er voor pakweg een miljard jongeren geen werk. Omdat zij GTA4 niet kunnen kopen leidt dat tot onlustgevoelens die uiteindelijk kunnen uitmonden in regionale conflicten en zelfs echte oorlogen. En dan hebben we nog de onhebbelijke gewoonte om allemaal op hetzelfde moment op dezelfde plaats te willen zijn, waardoor er opstoppingen ontstaan.

6.666.666.666 mensen. Alsof de duivel ermee speelt…. Maar dat is het, al die zessen, ik voelde me al helemaal niet op mijn gemak. Het is het echte “getal van het beest”. Al die eeuwen hebben we het verkeerd begrepen, dat 666. Natuurlijk, vroeger konden de mensen zich nog geen zes zessen achter elkaar voorstellen, laat staan tien. Een wereldbevolking van negen zessen kon de aarde nog wel aan. En een wereldbevolking van elf zessen is eenvoudigweg onvoorstelbaar. Zelfs voor de energiecentrales uit de Matrix zijn dat er te veel. Dit moet dus wel het echte getal van het beest zijn. Al die apocalyptische problemen die op ons afkomen, duidelijker aanwijzingen kun je toch niet krijgen. Shit, nou zit ik in een spagaat. Is alles verloren en moet ik de duivel gaan aanbidden of moet ik proberen te redden wat er te redden valt en hem juist uit alle macht bestrijden?

[poll=166]

Reacties (10)

#1 RB

Een beetje bestrijden/aanbidden, mag dat ook? Business as usual, of zo?

 • Volgende discussie
#2 Peter

We zullen doorgaan….

Tot de 66 zessen of 666 zessen.
Er zal ongetwijfeld een moment van terugval komen en dan moet demensheid een soort van overnieuw beginnen, maar reken maar dat ze een doorstart richting de volgende hoeveelheid zessen zullen maken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 S’z

’t 60 duusd vedett’n waaronder Vangelis, klikmelink, paardman

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Peter Hasperhoven

Ik zag laatst bij Qi (BBC) dat volgens recente studies niet 666 het getal van het beest is, maar 616. Zie bijvoorbeeld http://en.wikipedia.org/wiki/Number_of_the_Beast.
Zou wel jammer zijn, want 666 is natuurlijk mooier.

Overigens staat 668 bekend als ‘neighbour of the beast’ :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Popeye

Toen we de natuur definitief hebben losgelaten en met z’n allen op de kar van de industriële revolutie zijn gesprongen, heeft dat een onwaarschijnlijke bevolkings aanwas tot gevolg gehad die sindsdien niet meer gestopt is.
Als een kanker woekerd de mens over de planeet. Totaal onvermogend zijn daden te sturen, laat staan bij te sturen. Of hoe een diertje met een miniem aan intelligentie toch in de eerste plaats een dier blijft, een beestje, een mormel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Steeph

@Peter Hasperhoven: Je zat even in ons spamfilter. Helaas gebeurt dat soms. Excuus.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 NoName

Agent Smith zou zeggen dat we nu in de “log/exponential phase” zitten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Noelaman Zeshandig

Ach, gelukkig maar dat het nummer van het beest niet veel meer is dan numerologische humor – een grapje waar sowieso verwarring genoeg over bestaat overigens:

http://en.wikipedia.org/wiki/Number_of_the_Beast_(numerology)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Klaas

ach ja

beesten moet je in toom houden..

toch

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 S’z

Zes zes zes.
Zos zos zos.
Jos Jos Jos.

Jos toch !

 • Vorige discussie