1. 13

  het is mooi en raar om zien hoe mijn verwachting toch steeds weer gepoothaakt wordt. Dan denk je: hier ziet niemand de achtergrondliggende gedachte, en andermaal, zoals hier, smeer ik het er naar mijn gevoel veuls te dik bovenop.
  Zijn het niet gewoon twee broeders van één volk die niet weten wie wie neemt of door wie genomen wordt – zo moet het welhaast als je hen bezig hoort over de ander?
  Onlosmakelijk verbonden, in een pijnlijke liefde, een geven-nemen van gelijken, met nu eens de een boven dan weer de ander…

  Apart zijn ze eenzaam, en kunnen ze mokkend staat maken op het Grote Gelijk, maar eigenlijk is het onmogelijk zonder elkaar door het leven te gaan. Scheldend op de ander, houdend van de ander.

  Verrek. Het lijkt wel België 2007.

 2. 14

  Milquet, Milquet, Milquet … denk jij ooit aan iemand anders ?!?

  But seriously : vind het een van de beste cartoons die ik al zag over “de huidige toestand” – allebei, eigenlijk. En meer dan die koning in het kapblok.

 3. 16

  @ 13

  Waarom zijn het geen twee zusters en waarom zijn het geen broeder en zuster?

  En liefde spreekt er al helemaal niet uit het getekende beeld.

  Het is een homofobe voorstelling met veel kommer en kwel!

 4. 17

  @13
  Crachàt
  Er is de tekening, en dan is er hoe je het zelf ervaart …
  Met het ‘veuls te dik’ gevoel ben ik het daarom volledig eens.
  België, het lijkt nu wel enkele seconden voor de big-bang.
  Maar al die jaren daarvoor, dat je erin opgroeit,de verhalen, de complexiteit mede gevoed door de verschillende gebeurtenissen tijdens de geschiedenis (de colaboratie, de rol v.d. koning, enz…) …
  Het is niet (per-se) Vlaamingen-Walen, links-rechts,…
  Ik kom weinig in Walonië, maar haast nooit in limburg !
  Maar ik ? Scheiden ? Neen, ik ben nog van de ouwe stempel.
  Maar Steveart denkt daar geloof ik anders over …
  Een groot Limburg binnen Europa !

  @14
  Ik geloof niet dat je deze tekening een cartoon kunt noemen.

 5. 19

  Er begon zich een flard uit een schelmenroman te ontspinnen. Gebaseerd op de Belgische? strip “Bertrand” o.i.d. met de foute uitgave (oversekste Lambiek, verwijfde Jerommeke..arme Sidonia) van Suske & Wiske in het achterhoofd. SALE FLAMAND! De onlusten in de Voerstreek overleefd, nu een nakend deficit n.a.v. telkens mislukkend regeringscoalitietje. Schiet mij maar lek. En wat een Onrust op straat ook hè. Helaas komt het niet tot een geheel, de boel reeds in #13 uit de school gklapt, Alles Gezegd en Gedaan.

  Verder een neus, een zeeman met ballonarmen met pijp en een blik spinazie en 2 straatmeiden..

  [img]http://i58.photobucket.com/albums/g270/Y_Podorkin/twobabes.jpg[/img]

  Of waren het salonpoezen.

  Jammer, gaat nu niet door tis niet anders volgende keer beter.

 6. 21

  #13, hier kan ik niets aan toe voegen..het staat, op de schets en op 13.

  Het doet me pijn wat momenteel gaande is in uw schone plek :(

  BTW: overigens en geheel oftopik..wellicht niet ..de pijnappelklier is lichtgevoelig en woont ergens halverwege ons voorhoofd. Licht erop, van speciale frequenties (de maan-lunatic), hormonen worden aangemaakt (serotonine) en de geest wordt gekneed.

  Het derde oog, zeg maar..de brug tussen gevoel en ratio..jetlag…bij zogenaamde adhd kinderen en zoal de halve bevolking van gipsland (zeg maar gebroken zielland) slikt prozac of dergelijke gifmengsels om die blik te verstommen.

 7. 23

  wel, tess 17, omdat ik in een Vlaming niet bepaald een vrouw of een man zien, en vice versa. Dus dacht ik: twee mannen. En dat is niet enkel homofoob, mijn beste, maar het tegendeel. Ik plaats de homo-erotische liefde bedrijven op precies dezelfde hoogte of laagte dan het heterovariant. En twee vouwen ‘nemen’ elkaar niet, als Vlawalloonderen.
  En heb daarbij het slimme voordeel gebruikt dat in één eenvoudige pose zowel de ene als de andere ‘baas’, of ‘man’ kan zijn, als de tekstballon maar door beiden gedacht en gemixt wordt…
  Vertrekkende vanuit mijn bedoeling om de Vlaams-Waalse betrekkingen (sic) weer te geven, vond ik het niet slecht gevonden.

  Het is uitwisselbaar ik gelijkheid en verwijt. Invulbaar naar wens of walg.

  Damn. Was ik nog zo trots om zonder enig vooroordeel of premisse of bijbedoeling de homoseksuele erotiek te kunnen gebruiken, misschien wel geschiedkundig voor het eerst, ziet men dat er niet in, ben ik homofoob.

  Als er misschien iets van ‘pijn’ in zit, dan is het de manier waarop de Linker de Rechter diens arm vastgrijpt.
  Maar dat is, mag ik me herinneren, niet het prerogatief van de homo.

  Daarom ook deze nietzogebruikelijke stijl, van eenvoud en een paar kleuren. Om niet af te leiden van de essentie.

  Soit.
  Next time betta.

  (en Larie en tess, het derde-oog klikprentje, – dat komt later nog groot en in uitgewerkte glorie terug :-))

 8. 30

  Maar néén niet schamel, gewoon reflectie op hoe er op dit forum al ’s aan scrutinizin’ wordt gedaan, met het vergrootglas ipv met een stap achteruit … Hoort helemaal bij dit fijne forum (FF).