Het festival van de angst

Hier een korte gastbijdrage van reaguurder YP als gevolg van een eerdere discussie.

Het festival van de angst onder een panikerende bevolking van 4 mei kan misschien ook weer een boost betekenen voor de tóch al florerende security-business. En schept extra werkgelegenheid (in een tijd dat zelfs de ontslagregeling voor ambtenaren op de schop staat), men wil overal waar zich veel mensen ophouden in/op elk plein/winkelcentrum/bankgebouw bosjes kanariegele handhavers zien.

Oke, noem ze verder allemaal maar op en Marinus van der Lubbe is dan wat ál te ver gezocht natuurlijk.maar veel van die zonderlingen/verslaafden/daklozen zijn vaak katvangers voor criminelen die buiten bereik van justitiële autoriteiten willen blijven en aldus allerlei duistere zaakjes kunnen uitvoeren. Ja, je moet alle kaarten op tafel leggen. Zo blijkt b.v. 10 jaar later een vuurwerkramp ineens een andere oorzaak te hebben en heeft iemand ten onrechte gevangen gezeten. Je moet alle opties meteen afvinken.

Want tis namelijk wel een miljardenindustrie hè, de veiligheid.de uitgaven groeien sneller dan het BBP.

 1. 3

  Je moet je lezertjes niet metéén gaan opzadelen met lappen tekst anders haken ze af. Daar is het ook allemaal nog te pril voor sikbock. E.e.a. moet je kans geven te laten rijpen moet je koesteren. Pff, ik zwel wel ineens op tot buitenproportionele omvang en dan waren we nog niet eens goed begonnen, bedoel, net nog een blikkie verf gehaald bij de gamma:

  http://www.youtube.com/watch?v=okpCx87orOA&feature=related

  Dat heb je er nou van hè, terwijl ik grosso modo toch vooral rust en gemoedelijkheid hoog in het vaandel heb staan.

  Maar nu weer ontopic verder anders wordt het weer zo komiek. Daar is het gewoon te er(nsti)g voor, dat bewaren we dan maar voor later…of niet. Je eigen huis is dadelijk de laatste veste. Of b.v. een kinderbescherming zou ook 24u p.dg willen “meekijken”.

  @ IJsbrand

  Ik zeg niks. Alleen dat de meeste van die lieden dat doen (kentekens e.d.) Hij schijnt in ieder geval a) niet dom te zijn en b) in de duurste etablissementen bier en ijscoupes te nuttigen. Vanaf nu in een trein of druk wc 2 x keihard bommetje roepen en tis kat-in-het-bakkie…

 2. 4

  Beetje te makkelijk. Een samenleving met afnemende sociale controle (toch wel aangemoedigd door het type mens dat Sargasso bezoekt) vereist meer staatscontrole om het enigszins leefbaar te houden.

  Begrijp mij niet verkeerd, ik ben voor de individuele vrijheid zoals wij die hebben in Nederland. Maar het is ook de vrijheid om meer rottigheid uit te halen, zie daar de groei van de security-industrie.

 3. 5

  Ja nou, potferdikkie, nu bekend is welke zonderlinge eenlingen gevaarlijk zijn, verandert de oorlog tegen terreur nu in een een oorlog tegen het individu?

  Het zou trouwens mooi zijn als de Pepe’s of al die andere rare Friese rabbijnen het symbool van nationake bedreiging worden. Wedden dat wij, in de daklozenopvang, er dan eindelijk eens een smak personeel bij krijgen?

 4. 6

  @4: Wat nou afnemende sociale controle? Volgens de berichten dook zijn buurman prompt bovenop hem na de schreeuw. En in NY was het laatst een oplettende burger die uiteindelijk de bomauto bemerkte, niet de CCTV’s. Is het dan nooit genoeg?

 5. 7

  Ik zie meer in de suggestie van #5: Steek meer geld in opvang, herintegratie, (om)scholing, desnoods psychiatrische hulp aan daklozen, verslaafden ed. Voorkom je niet alleen massapaniek mee, maar ook de nodige kleine criminaliteit. Dat geld kun je vervolgens weer aan veiligheid besparen.

 6. 8

  Terzijde:
  Terreur? Mijn vrouw staat nu alweer vast in de trein. Op last van de politie want het is voetballen. Vertraging tot max 120 (!) minuten en alternatief reisadvies is er niet! Right..
  En ik ben natuurlijk de klootzak omdat ik straks PVV stem. Omdat ik wil dat mijn vrouw op tijd thuis is. Ook wanneer dat betekent dat Geert daar hooligans voor in de knieen moet laten schieten.

 7. 9

  @*: Wat gaat Wilders dan doen tegen de hooligans? Met het door de knieën schieten doelde Geertje vooral op Marokkaanse relschoppers, die nu niet echt oververtegenwoordigd zijn onder de voetbalhooligans.

 8. 11

  @8: Dit is wel heel erg de voorzet op de open Godwingoal… Iets met Mussolini en treinen die voor het eerst op tijd reden. Of ook: Jouw vrouw op tijd thuis is je blijkbaar wel wat kapotgeschoten knieën van anderen waard? Nee joh, je bent helemaal geen klootzak.

 9. 12

  @su: Een bekerfinale die vanwege dreigende supportersrellen niet normaal kan plaatsvinden. Honderd mensen gearresteerd op Koninginnendag in Amsterdam. In elke stad groter dan 100 duizend aanvaringen tussen burger en politie met Oud en Nieuw. Je lokale uitgaanscentrum elke zaterdagavond.

  De hoeveelheid ‘burgeroverlast’ in Nederland is echt niet gemiddeld vergeleken met de rest van de geïndustrialiseerde wereld.

 10. 13

  Ik denk dat YP wel degelijk een punt heeft. Opgefokte angst. Bewust gecreëerde angst. Betaalde angstmakers. Het kan allemaal en in het verleden zijn gekkere dingen gebeurd.

  Niet zeuren over complottheorieën, gewoon geld verdienen.
  Zou wel boeiend zijn te weten of er echt een opdracht is gegeven.
  En door wie.

 11. 14

  @13 Opgefokte angst? New York, Madrid, London, Hofstad groep, Van Gogh. De Islam heeft het vrije Westen de oorlog verklaart, de vijand is onder ons en alles kan gebeuren. De reactie op 4 mei laat zien dat de Nederlander zich daar terdege van bewust is. Niets meer, niets minder.

 12. 15

  @anton: je kunt zeuren wat je wilt, maar bij de betere islam- en christenfundi’s zit de vrouw permanent opgehokt. En hoeft er dus ook niemand door de knieen te worden geschoten omdat de vrouw nog niet thuis is.

 13. 16

  @HansR: Zou boeiend zijn als er ook maar iets op wijst dat er mogelijk meer aan de hand is hier.
  Maar daar ziet het niet naar uit. Iemand “heeee” laten roepen? Dan zit eerder de bom-roeper in een complotje.

  Bovendien, echte idioten kun je niet controleren, tenzij je ze permanent in de separeer houdt. Maar dat is bekend. Gewone burgers zijn meer onvoorspelbaar en dus veel gevaarlijker.

 14. 18

  @17. Nou, nou briljant? Gewoon observeren. 10 jaar geleden zou het 4 mei incident met een simpel ‘SSSSSST hou je kop’ zijn afgedaan. Nu reageert men paniekerig. Rara wat is er verandert in de tussentijd?

 15. 20

  Hokjes blijven denken.
  Nog een keer schoppen tegen een ander hokje.
  Angst zaaien.
  Hokjes blijven denken.
  Angstpropaganda opnemen.
  Hokjes denken.
  Angst.
  Bommetje.
  Sheeple op de dam met genoeg aangepraatte angst.
  Hokjes denken.

  ga vanavond op de koffie bij de hoofddoek uit de straat en neem een koekje mee. Integratie begin bij jezelf.

  denk niet dat politie voor veiligheid zorgt… Dat zijn gewoon loonslaafjes die bonnen moeten schrijven en geheimhoudingsplicht kennen. Geheimen heb je alleen als je wat te verbergen hebt.

 16. 21

  @18
  perfect! Hoe je daar nog een keer 13 bevestigt en aangeeft dat je zoveel propaganda genuttigd hebt dat je bijna sheeple bent.