1. 7

  Iedereen is hier wel grappig over aan het doen… maar daarmee lopen we het risico dat dit onder het mom van een luchtig ‘foutje, bedankt’ ofwel ‘drankprobleempje, bedankt’ onder het vloerkleed kan worden geschoven. Het gaat hier om de nummer twee van de peilingsgewijs grootste partij van Nederland! Is dat volkomen idioot of niet?

 2. 8

  Het glas kwam van rechts.

  (@7 inderdaad volkomen belachelijk eigenlijk. Kan zo iemand berispt/geschorsd worden? En waarom mag er sowieso zo gigantisch gezopen worden daar bij Nieuwspoort? Ik hoor er wel vaker verhalen over.)

 3. 10

  @7: De nummer twee van de peilingsgewijs grootste partij van Nederland, nou nou, poeh poeh. Peilingen zeggen helemaal niks, nada, noppes. Zeker niet als die van Maurice de Hond met zijn notoir onbetrouwbare methoden afkomstig zijn. Bovendien maakt de PVV zichzelf op deze manier wel kapot voor er in 2011 verkiezingen zijn.

  @9: Heb je enige aanwijzing dat de meest strikte law & order-partij, de PVV, het qua privacy maar iets beter gaat doen dan dit kabinet? De Duitsers zagen overigens ook veel door de vingers, als hun economie maar weer overeind werd geholpen.

 4. 13

  @ 9.

  Als hij dat doet, en nog een boel van de andere beschadigingen aan de rechtsstaat die de PvdA heeft bewerkstelligt in samenwerking met CDA, dan zou ik misschien zelfs wel wat positiever over hem gaan denken.

  @ Ultrabas

  Herfkens, Terhorst, Oudkerk, Pronk en Lubbers zijn de lichtende voorbeelden van hoe politici zich misdragen, wat dat betreft heeft Brinkman misschien wel wat “regenteske”trekken!

 5. 16

  @13 Jarenlang regeringsverantwoordelijkheid dragen op Europees, Landelijk, Provinciaal en gemeentelijk niveau…..Het is nooit goed te praten, maar tuurlijk gebeurd er wel eens wat.

  Je zet het tegenover, nog géén dag ervaring in het openbaar bestuur.

  Beetje belachelijke vergelijking lijkt me.

 6. 18

  http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2009/09/hero_brinkman_erkent_drankprob.html

  Na slaan barman Nieuwspoort
  Hero Brinkman “erkent drankprobleem”PVV-Tweede Kamerlid Hero Brinkman heeft ,,enorme spijt” dat hij zich in de nacht van dinsdag op woensdag in beschonken toestand heeft misdragen in de sociëteit van het Haagse perscentrum Nieuwspoort.

  Hij heeft zijn excuses aangeboden aan de barman ,,die zich door mijn gedrag geïntimideerd heeft gevoeld”.

  Brinkman, die politieagent is geweest, ontkent in een donderdag uitgegeven verklaring dat hij de barmedewerker heeft geslagen. Wat er wel is gebeurd, meldt hij niet. Het Kamerlid erkent verder dat hij een drankprobleem heeft. ,,Ik ga er hard aan werken om dit snel tot het verleden te laten behoren”, schrijft Brinkman.

 7. 19

  Vroeger hadden we nog ministers die regelmatig dronken waren. En nu mag Brinkman zich niet eens bezatten? Schande.

  @14: die Pigs zijn weer aardig aan het landen, begreep ik :-)

 8. 21

  @20: Wilders zou iets in mijn achting stijgen als hij Brinkman dan ook consequent voor minstens 12 maanden uit de fractie zet. Dat soort consequent gedrag valt echter van onze blonde Geert nauwelijks te verwachten.

 9. 22

  “Volgens Nieuwspoortvoorzitter Max van Weezel heeft Brinkman woensdag zijn wangedrag ‘heel ruiterlijk erkend’ en zijn excuses aangeboden aan de betrokken medewerker. Die beslist pas over enkele dagen of hij dat accepteert danwel alsnog aangifte doet.”

  Mooi he… nix excuses, vervolgen! Geweld is geweld! Zie ook @20… Voorbeeldfunctie enzo.

 10. 30

  ” Brinkman laat via zijn perswoordvoerder weten “enorme spijt te hebben” van het feit dat hij zich heeft misdragen.

  “Daarom heb ik excuses aangeboden aan de barmedewerker van Nieuwspoort die zich door mijn gedrag geïntimideerd heeft gevoeld. ” Brinkman ontkent dat hij de barman geslagen heeft. Wat er dan wel is gebeurd, laat hij niet weten.

  Het Kamerlid erkent verder dat hij een drankprobleem heeft. ”Ik ga er hard aan werken om dit snel tot het verleden te laten behoren”, schrijft Brinkman.” http://www.nu.nl/algemeen/2088264/pvver-deelt-klappen-uit.html

 11. 31

  Ook wel eens geheel 100% onterecht geen bier meer gekregen om 6 uur ´s morgens. Dat is echt hoogstens vervelend. De barman is in zulk een situatie je grootste vijand. De boeman. De chagerijn.

 12. 33

  Wat Brinkman heeft gedaan is uiteraard volledig fout. Laat hem maar een dag of 3 brommen.
  Maar die hetze is een lachertje. PvdA-deelraadleden in de Bijlmer runden een illegaal cafe waar wapens lagen, andere raadsleden werden dronken achter het stuur gepakt. Dat geldt ook voor Guusje ter Horst. Hans van Mierlo was iedere dag om 17.30 al volkomen lazerus en Jan Pronk heeft jarenlang in totale beschonken toestand miljarden weggegeven.

 13. 34

  @Peter: Welke hetze? Hier wordt nuchter geconstateerd dat een kamerlid van een partij die staat voor een harde aanpak van losse handjes zelf losse handjes heeft. Dan is het toch fatsoenlijk om te vragen of hij naar de eigen mores aangepakt wordt?

 14. 36

  @Prometheus (28) “What happens in Niewspoort, stays in Nieuwpoort…”
  Dat geldt voor gesprekken, flirten, vrijpartijtjes en in aangeschoten toestand gedane ontboezemingen, niet voor het bedreigen, intimideren en mogelijk slaan van personeel.

  Wie trouwens echt wil weten hoe de PVV-stemmers erover denken moet de reacties op Elsevier.nl lezen. Opeens zijn ze allemaal voor hoor en wederhoor, vermoeden ze dat Brinkman geprovoceerd is door de barman die zelfs hierdoor door de PvdA betaald zou zijn. hilarisch hoe ze pogen deze enorme scheve schaats van een ex-politieagent pogen onder de mantel der liefde te verbergen. Ik ben bang – of nee, hoop – dat die mantel der liefde tot lichte ademnood zal leiden bij Wilders en consorten. En misschien daardoor tot een heldere en wat meer genuanceerde blik op de samenleving.

 15. 38

  @ 35 Kop van Juut

  Ik zei al: laat Brinkman lekker 3 daagjes brommen. Persoonlijk vind ik de overtredingen van Guusje en ik meen Elvira Sweet, ook van de PvdA (dronken op de weg), vele malen ernstiger. Die lui hadden direct ontslagen moeten worden.

 16. 41

  @ Dick

  Ik constateer alleen maar: Brinkman begint regenteske trekjes te verkrijgen. c’est tout en jij begint meteen weer in de pavlov, ja maar dit, ja maar dat. Wat is dat nou voor zenuwachtig gedoe? Wangedrag is wangedrag, of vind jij dat het gedrag van de een nét een beetje minder zwaar telt dan dat van de ander?

 17. 45

  Hij staat wel in de ledenlijst. Verder vind ik enkel gezeik van anderen over ketsman, maar geen lid dat dick heet (no pun intended).

 18. 46

  Aardig relaas:
  http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/4184/Toe_Brinkman%2C_drink_niet_meer

  Absurd Klaplong, alle mensen moeten gelijk behandeld worden. Zijn in wezen ook gelijk, iedereen heeft goede en slechte dingen.

  Zelf stel ik dat vertegenwoordigers van VVD, CDA en PvdA jarenlang regeringsverantwoordelijkheid dragen op Europees, Landelijk, Provinciaal en gemeentelijk niveau…. Dan kun je altijd wat vinden. Hoef je het (net als ik) niet met die partijen eens te zijn.

  PVV heeft nog géén dag ervaring in het openbaar bestuur. Toont nu al

  Dat als…dan geneuzel schiet ook niet op natuurlijk.
  Dit zeggen ze zelf in hun pamflet:

  Degenen die bij openlijke geweldpleging betrokken zijn, worden voortaan strafbaar gesteld voor alle gevolgen daarvan. Het maakt niet meer uit wie van een groep openlijke geweldplegers een vernieling heeft aangericht, lichamelijk letsel heeft toegebracht of de dood van iemand heeft veroorzaakt. Alle deelnemers aan de openlijke geweldpleging worden daarvan verantwoordelijk gehouden en zwaar bestraft. Vrijspraak, omdat niet kan worden bewezen wie uit de groep raddraaiers de schade, het letsel of de dood heeft veroorzaakt, zal tot het verleden behoren.
  Zelfs openlijke geweldpleging die niet heeft geleid tot schade of letsel, zal met ten minste 12 maanden gevangenisstraf worden bestraft. Maar ook wie in zijn eentje een ander in de openbare ruimte mishandelt, zal daarvoor zwaar moeten boeten. Daarop wordt een gevangenisstraf van ten minste 6 maanden gesteld.
  ****
  Ja ik lees het echt: Vrijspraak wegens gebrek aan bewijs kan niet meer!!!!!
  Pardon….dus er hoeft nixxx meer bewezen te worden?
  ****
  Hij krijgt een berisping van het sociëteitsbestuur-Nieuwspoort tjaaaa

 19. 47

  @ 46 Dick

  Beste Dick, de verhalen over dronken politici in Nieuwspoort (en aanverwante gelegenheden) zijn legendarisch. Een Pronk, een Van Mierlo, een Marcel van Dam en talloze anderen. Ook buiten op de weg worden nogal eens politici van de weg geplukt, men neme een Guusje (nu minister nota bene) en een Elvira Sweet (tweemaal).
  Brinkman zit gewoon fout, dat is de enige conclusie. Maar daar houdt het ook op. Laat hem drie dagen brommen, zet Guusje ernaast, laat Elvira Sweet hen na drie dagen oppikken met haar auto voor een gezellig drankje bij Van Dam op zijn landgoed waar Van Mierlo en dat dronken schrijvertje van hem gezellig aanschuiven.

 20. 48

  He, Peter, leuk. Ik hoop dat je met je eigen posts in dit draadje in gaat zien dat je hypocriet en arbitrair bent.

  Het christendom in een discussie over de Islam er met de haren bij slepen is NOT DONE, maar in een discussie over Hero Brinkman schroom je niet om totaal ongerelateerde voorbeelden van PVDA-politici aan te halen.

  Wat is hierop je antwoord?

 21. 50

  Mijn antwoord beste parallax is dat een trekpartijtje tussen twee volwassen kerels in een gesloten kroeg voor mij geen nieuwswaarde heeft. Nou ja, het is lachen natuurlijk om zoiets te lezen maar that’s it.
  Wat wel nieuwswaarde heeft is dat een minister onder invloed van de weg wordt geplukt, of een deelraadslid. Dat is een grens die niemand mag overschrijden. Dronken achter het stuur is gewoon poging tot doodslag.

 22. 51

  Zo is Jan Pronk ooit dronken een greppel ingereden als minister. En ook wat leden van het koninklijk huis schijnen weleens dronken achter het stuur gesignaleerd te zijn. Dat mensen in die posities daarmee wegkomen – Jan Pronks dronkemansritten werden jarenlang uit de pers gehouden – is echt een schande. Een trekpartijtje tussen twee volwassen kerels is hooguit een beschamende vertoning.

 23. 54

  @ 52

  Dat dus parallax…

  De selectieve berichtgeving. Jarenlang geen woord over Jan Pronk.

  Of neem dit, drie dagen geleden in de Volkskrant. Er wordt met geen woord gerept over Guusjes drankprobleem en haar arrestatie wegens drank op achter het stuur. Het artikel gaat nota bene over drankmisbruik. Als Brinkman daar had gezeten, was de kop geweest: Minister met drankprobleem eist blaastest voor stappers…

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1293664.ece/Ter_Horst_blaastest_voor_overlastgevende_stapper

 24. 55

  Brinkman aan de Baco, een van de ordinairste drankjes die ik ken overigens, die aan het handenwapperen slaat is wél nieuws. Je hoort je niet zo te misdragen als lid van de (politieke) elite.

  Was Pronk overigens niet een berucht hoerenliefhebber op zijn missies? En wie drukte ook maar weer zijn sigaar uit in de hand van een bediende? Was Pronk dat niet ook?

  En hoe zit het nou met die Paul Tang en zijn GHB verslaving?

 25. 57

  Het aanhalen van kruistochten om de situatie van vrouwen in de islamitische wereld goed te praten, is appels met peren vergelijken. Dat zijn verschillende tijdperken.

  Zeggen dat Brinkman 3 dagen moet brommen zoals ik doe maar aangeven de heisa eromheen vreemd te vinden omdat een huidige (let wel: huidige dus niet uit de tijd van de kruistochten) minister uit de wind wordt gehouden, ruikt mijns inziens een beetje ranzig. En Pronk, Van Dam en Van Mierlo mogen dan misschien geen minister meer zijn, ook zij werden door de journalisten uit de wind gehouden.

 26. 58

  @ parallax

  Begrijp je het nu of moet ik het nog een keer spellen? Vergelijkingen zijn prima als ze ter zake doende zijn. De huidige situatie in Pakistan of Iran afdoen met ‘ach, tijdens de kruistochten viel er ook weleens een dode’ is niet alleen onzinnig en debattechnisch fout, het is ook nog eens een walgelijke ontkenning van enorm leed.

 27. 59

  En met die hysterische muts van de LPF.
  Wie was ook alweer sex-verslaafd?
  Pimmetje aan (vooral jonge) jongetjes en SM.
  Mat-Herben is toch plane-o-fiel?
  De hele VVD is verslaafd aan hun ego, hun geldbuidel, macht, status aanzien en roem.
  Bommel-Harry aan het kontjestikken.
  En Gerda Verburg aan de stallucht.
  Maxime Verhagen is gek op rattenvoer.
  Lubbers kon ook niet van de kontjes afblijven.

  Maar hoe laakbaar en strafbaar zijn deze gegevens? Hoe anders is het als je een paar uur na het bekend worden van het wangedrag al publiekelijk excuses maakt? Hoe druk maakt de lijst zich momenteel om de oberT vooral geen aangifte te laten doen?

 28. 64

  Nogmaals, Brinkman zat fout en mag wat mij betreft drie dagen brommen. Maar het is volstrekt ter zake doende om een huidige minister – die met drank op achter het stuur is betrapt en nog mag blijven zitten ook – aan te halen als voorbeeld van hoe het in ieder geval niet moet… Dronken achter het stuur is wat mij betreft poging tot doodslag, een zeer ernstig feit.

 29. 67

  @ 65 Thomas

  Dat is nou exact wat ik bedoel, die selectieve verontwaardiging van de Volkskrant. Ik gaf je net de link over het artikel over Guusje van diezelfde VK afgeloipen maandag, over drankmisbruik. Guusje wordt verzegen, Brinkman is de duivel….

  Bedankt voor je link, het geeft exact aan wat ik bedoel. Al was dat waarschijnlijk niet je bedoeling…

 30. 69

  Het aanhalen van PVDA’ers met drankproblemen kruistochten om de situatie van vrouwen in de islamitische wereld de actie van Brinkman goed te praten, is appels met peren vergelijken. Dat zijn verschillende tijdperken gebeurtenissen.

  Zeggen dat Brinkman 3 dagen moet brommen excessen van de Islam bevochten moeten worden zoals ik doe maar aangeven de historische perspectieven negeren vreemd te vinden omdat het Christendom ook een ontwikkeling heeft doorgemaakt(let wel: een evolutie, dus niet iets dat morgen klaar is) is precies hetzelfde.

 31. 70

  Peter, wat is er nou precies met je aan de hand man. Ik vind het altijd wel leuk om even wat te jennen en te zeuren over, in hoofdzaak, de PvdA. Maar eigenlijk vind ik je onophoudelijke gepost best wel een beetje shockerend.

 32. 73

  @ peter
  Ja, je ziet je zelf dus eigenlijk in hoofdzaak als reactie-apparaat? Je vind het nuttig en belangrijk om de hele tijd iedereen maar weer van repliek te dienen? Op een gegeven moment is het speeltje peter ook weer klaar, bereid je je wel alvast voor op dat moment? Dat de heren en dames sargasten wel genoeg aan je geknauwd hebben om zich weer met andere zaken bezig te houden.. Dan is er weer een moment waarop je zélf betekenis moet proberen te geven aan je leven, denk daarom peter!

 33. 74

  @ parallax

  Weer die disussie… Als de islam aan de vooravond zou staan van verlichting, zou je mij niet horen. Maar dat is niet de waarheid. Vrijwel overal treedt verslechtering op, van de buitenwijken van Parijs tot Atjeh. In het Westen worden vandaag de dag kunstenaars, schrijvers en intellectuelen met de dood bedreigd en soms zelfs echt vermoord. De toestand verslechtert ipv te verbeteren. Roepen dat het allemaal wel goedkomt, is inmiddels toch wel achterhaald gebleken…

 34. 77

  @71: Je naam was anders niet genoemd, toen je los begon te gaan in dit topic. Misschien toch eens naar een dokter? Het idee hebben dat mensen over je praten, terwijl dat niet het geval is schijnt nogal gekoppeld te zijn aan bepaalde ziektebeelden.

 35. 78

  Alle topics hier lopen door elkaar heen hier Herman.
  Ik zei dat ik voornamelijk bezig was om te reageren op vragen cq aantijgingen van anderen in mijn richting. Voornamelijk, niet continu…

 36. 79

  68. Over welk aspect van Dionneke’s dubieuze levenswandel (op z’n zachtst gezegd) heb je het:

  Begin december 2006 raakt Graus in opspraak in een artikel van NRC Handelsblad (zaterdags bijvoegsel, 9 december 2006. pagina 37-38). Uit het artikel blijkt dat de achtergrond van Dion Graus nog steeds ondoorzichtig blijft. Hij wil niet noemen bij welk “groot farmaceutisch bedrijf” hij heeft gewerkt als directeur. Na onderzoek van het NRC blijkt dat Graus verkoopmanager is geweest bij een bedrijf in diergeneesmiddelen waar 4 personen in dienst waren. Ook komt aan het licht dat 2 vrouwen, onafhankelijk van elkaar, aangifte hebben gedaan tegen Graus vanwege bedreiging, mishandeling en stalking. Justitie heeft deze aangiften bevestigd tegenover het NRC.

  Ook komt de ruzie met TV Limburg aan de orde in het artikel en reageert TV Limburg, alsmede zijn vroegere werkgevers (diverse bedrijven). De reacties zijn zonder uitzondering negatief. Ook het door hem bedachte – maar nooit van de grond gekomen – dierenalarmnummer 113 wordt besproken in het artikel. Graus zou het door heel Europa gaan promoten. Inmiddels heeft de sponsor de destijds beschikbaar gestelde dierenambulance voor het te promoten alarmnummer 113 teruggehaald. Bij de bouw van een luxe villa zou Graus een spoor van onbetaalde rekeningen achter zich hebben gelaten. In het artikel wordt Graus geciteerd, die beweert dat in Heerlen allochtone jongeren de buurten onveilig maken en een politieauto in brand hebben gestoken. Politie Limburg-Zuid reageert in het artikel en ontkent de beweringen van Graus stellig. Er is wel sprake geweest van brandstichting, maar dat was door een jongen van Nederlandse origine. De uitspraken zijn onder de aandacht van het LBR en justitie geweest. Het college van B&W van Heerlen (de woonplaats van Graus) noemt de uitspraken van Graus “kwalijke stemmingmakerij”.

  De beide Limburgse kranten, Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad, berichten op vrijdag 8 en zaterdag 9 december 2006 artikelen van min of meer dezelfde strekking. Ook hier zijn de reacties van onder meer oud-werkgevers zonder uitzondering negatief.

  [bewerken] Beschuldigingen in twee dagbladen
  De beide Limburgse kranten, Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad, berichten op donderdag 21 december 2006 dat Graus in oktober 2002 zijn toenmalige, 8 maanden zwangere vrouw zou hebben mishandeld. Zij moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Ook zou Graus volgens het artikel zijn toenmalige schoonvader met de dood hebben bedreigd. Verder zou hij een vrouw met wie hij een buitenechtelijke relatie had, hebben bedreigd en gestalkt. Alle betrokkenen deden aangifte tegen Graus. In totaal zijn er zes aangiftes tegen hem gedaan. Geen van de aangiftes heeft geleid tot een veroordeling. Graus zelf weigert in het artikel te reageren op de aantijgingen.

  Na spoedoverleg, diezelfde dag, binnen de PVV-fractie over de berichtgeving rondom Graus concludeert Geert Wilders dat hij het vertrouwen in Graus blijft behouden. Volgens Wilders zijn de beschuldigingen tegen het Kamerlid niet bewezen, maar zegt wel dat hij justitie en politie heeft gevraagd hem duidelijkheid te verschaffen over het verleden van Graus. Graus zelf zegt alle beschuldigingen te gaan weerleggen; een karwei waar Wilders hem enkele weken de tijd voor geeft.

  Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad melden op vrijdag 29 december dat het college van procureurs-generaal, het hoogste orgaan van het Openbaar Ministerie, zich buigt over de zaak-Graus. Het college gaat bekijken hoe te reageren op de commotie die is ontstaan rondom de publicaties over het verleden van Graus. Justitie neemt de aangiften tegen Graus en de onderliggende documenten onder de loep om te achterhalen wat er in 2003 met de aangiften is gebeurd en waarom er nooit tot vervolging is overgegaan.

  Op 5 januari 2007 meldt het Openbaar Ministerie in Maastricht dat er onvoldoende aanknopingspunten waren voor een vervolging van Graus. Alle aangiften tegen hem zijn destijds geseponeerd.

  Op 27 januari 2007 melden de Volkskrant en de Limburgse kranten Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad dat Graus een aantal beschuldigingen van de hand heeft kunnen wijzen en dat Geert Wilders verklaart op basis van het inmiddels aangelegde dossier het vertrouwen in Graus te behouden. Op maandag 29 januari schrijven genoemde Limburgse kranten echter dat Graus selectief is omgegaan met de benadering van oud-relaties, ex-collega’s en schuldeisers. Tegenover de media bezweren enkele oud-werkgevers dat zij niets terugnemen van hun beschuldigingen over door Graus verzonnen klantenbezoeken. Ook hebben enkele schuldeisers volgens de kranten nooit van Graus een verzoek ontvangen voor een ‘gunstige verklaring’.

  [bewerken] Loonbeslag
  In augustus 2008 doet de rechter uitspraak in een langlopend conflict tussen Graus en de aannemer die zijn huis heeft verbouwd. Graus wordt veroordeeld tot het betalen van 16.660 euro voor de verbouwing van een woning in Simpelveld. Inclusief kosten moet Graus de Limburgse aannemer zo’n 25.000 euro betalen. Graus betaalt na de uitspraak nog steeds niet en de aannemer laat vervolgens beslag leggen op het loon en verklaart dat als het PVV-Kamerlid niet snel over de brug komt, hij hem failliet laat verklaren. In een reactie in het Limburgs Dagblad zegt Graus dat er inmiddels een betalingsregeling is. Maar advocaat Marcel Reinaerts van de tegenpartij lacht dat in de Volkskrant weg. ‘Hij was te laat. Dat aanbod geldt niet meer. Hij moet nu alles in één keer betalen.’ Graus lag eerder overhoop met een elektricien, een keukenfirma, een sanitairspecialist en een kozijnenleverancier over dezelfde verbouwing. Gaande de verbouwing was Graus gestopt met betalingen, aldus de klagers. Volgens advocaat Reinaerts hebben de meeste klagers het er bij laten zitten, omdat ze zich door Graus geïntimideerd voelden. ‘Hij dreigde met hoge tegenclaims. Veel advocaten schrikken dan en adviseren te schikken.’

  Laatst werd hij op tv ook in één adem genoemd met fokkers van agressieve, levensgevaarlijke honden.
  ——

 37. 82

  Dit soort gevallen illustreert overigens precies waarom het idee van minimumstraffen van de PVV zo onzaligmakend is. Geen rechter zou met zijn volle instemming iemand als Hero Brinkman willen veroordelen tot een half jaar cel voor een dergelijk kroegakkefietje. Echter, als we minimumstraffen hebben ziet de rechter zich daardoor ineens slechts voor twee keuzes: Of Brinkman vrijspreken, zodat hij geen straf hoeft uit te zitten of een half jaar celstraf opleggen.

  Sterker nog, minimumstraffen kunnen door dit soort dillema’s juist leiden tot veel meer vrijspraken, omdat het feit simpelweg niet zwaar genoeg is om daadwerkelijk de gestelde minimumstraf voor uit te spreken.

 38. 83

  @Peter: Sinds wanneer is SM tegen de wet? Daarnaast is het te gek voor woorden om dronken achter het stuur te vergelijken met fysieke mishandeling. Volgens mij is het eerste niet eens een misdrijf maar een overtreding.

 39. 86

  De voorzitter van Nieuwspoort is Max van Wezel.. (zoals ook @22 opmerkte)

  Toen ik eerder vandaag Max van Wezel voorzitter van nieuwspoort las, en las dat hij betrokken was bij de gesprekken tussen Brinkman en de barman dacht ik ook dat het hem wel heel goed uitkwam om dit verhaal politiek in te zetten en dus uit te lekken (misschien zelfs aan te dikken? Immers dronken nog een drankje willen is iets anders dan slaan…

  Over Max zelf

  “Ook trad van Weezel op in ontelbare radioprogramma’s. Hij was presentator van In de Rooie Haan en Spijkers met Koppen (beiden Vara), presentator van Het Gebouw en redacteur bij Argos (beiden VPRO). Hij was lid van het journalistenpannel van Onder Vuur en Binnenhof-Buitenhof (Vara) en Welingelichte Kringen (VPRO). Hij is bestuurslid bij de Stichting Onderwijsdebat en bij de Haagse sociëteit Nieuwspoort. http://www.vn.nl/BijVN/Redactie/ArtikelRedactie/OverMaxVanWeezel.htm

  PS schreef ook eerder over Brinkman http://www.vn.nl/Opinie/MaxVanWeezel/ArtikelMaxVanWeezel/DeGeertWildersVanDeWest.htm duidelijk vanuit een politieke opinie..

 40. 88

  Sterker Max van Wezel is het Lek
  Bericht van gisterenavond..23 september 2009 23:29 en later bijgewerkt..

  “Volgens Nieuwspoortvoorzitter Max van Weezel heeft Brinkman woensdag zijn wangedrag ‘heel ruiterlijk erkend’ en zijn excuses aangeboden aan de betrokken medewerker. Die beslist pas over enkele dagen of hij dat accepteert danwel alsnog aangifte doet.

  De kelner wilde Brinkman niet meer bedienen omdat die al zwaar beschonken was. Daarop heeft Brinkman zich volgens Van Weezel ‘met geweld een plaats achter de bar veroverd’. In sommige versies heeft Brinkman een klap uitgedeeld.”http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1293611.ece/Nieuwspoort_berispt_Hero_Brinkman

 41. 89

  Teletekst:

  De Antilliaanse statenvoorzitter Atacho heeft nu meer begrip voor de uitspraken van PVV-kamerlid Brinkman, die de Antillen verschillende keren een boevenbende noemde.

  Nu Brinkman na een incident in de societeit Nieuwspoort erkent dat hij een drankprobleem heeft,vindt Atacho de uitspraken wel begrijpelijk.Hij raadt de PVV’er aan om een ontwenningskliniek te bezoeken,”om de dingen weer helder te kunnen zien”.

  Brinkman heeft in een persverklaring gezegd dat hij veel spijt heeft en hard werkt om van zijn drankprobleem af te komen.

 42. 90

  @88: Dat Van Weezel het lek is zie ik hier anders nergens staan. Hij geeft in het artikel commentaar op het gebeurde en doet dat mijns inziens op een discrete manier.

 43. 91

  Peter,

  Wat je niet lijkt te begrijpen is dat het kenmerkende en opmerkelijke – en dus de nieuwswaarde – van dit bericht rust op de hypocrisie van de situatie. Een politicus lid van een partij vertoond gedrag waartegen deze partij zich juist probeert te profileren. Dit roept de vraag op: hoe gaan ze hier mee om, wat is de reactie van de partij, als ze daadwerkelijk in hun standpunten geloven moeten hier toch bepaalde gevolgen aan verbonden moeten worden?

  Zou wilders niet de eerste zijn die wanneer dit een PvdA/Groenlinks politicius was overkomen en het was afgedaan met alleen een verontschuldiging – zoals nu – zich hier vol afschuw en emotie over uitspreken in de kamer? Zou hij dit niet zien als een teken van de politieke elite die niet verbonden is met het volk, die niet het fatsoen hebben om verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties? Zou hij niet roepen dat politici moeten onder andere moeten leiden door het goede voorbeeld te geven en als de persoon in kwestie enig fatsoen had gehad dat ie zou moeten aftreden (en dat er nieuwe verkiezingen zouden moete komen omdat dit duidelijk emblematisch was voor de rest van de partij/regering)? En laten we eerlijk wezen, zou dit in zo een geval ook niet jouw boodschap geweest zijn? Dat heet ironie, en daarom is dit nieuws.

  Daarnaast, roept dit ook de vraag op wat dit betekend over de opvattingen van de PVV. Zijn het daadwerkelijk standpunten waar ze in geloven of gaat het hier om uitsmijters waar ze makkelijk mensen (en dus stemmen) mee kunnen verzamelen. Dat is geen hetze, dat is een redelijke vraag die iedereen aan een nieuwe partij mag stellen. De PVV moet zich nog bewijzen, tot die tijd is het terecht om je af te vragen of ze daadwerkelijk bezig zijn voor zichzelf of voor de samenleving. Iets wat de PVV in ieder geval *zeker* aan anderen vraagt, of zelfs het tegendeel van durft te insinueren. Dus dat je dit een hetze noemt is onzinnig. Daarom heeft dit nieuwswaarde. Dit noem je hypocrisie.

  En laten we eerlijk wezen, kijhard met de vinger naar de ander wijzen in deze gevallen is maar een ding: kinderachtig. Daar kwam je als kind al niet mee weg, denk alsjeblieft niet dat iemand er hier nu wel in zal trappen.

 44. 92

  Herman: maar we mogen natuurlijk bij deze concluderen dat als de kelner aangifte had gedaan dat de kelner dan ‘schuldig’ was geweest. Tenslotte haal je het toch niet in je hoofd om aangifte te doen tegen een PVV-politicus? Da’s toch on-nederlands? Laat die kelner z’n paspoort inleveren!

 45. 93

  Die kelner heeft heel slim gewacht op een verzoenpoging, denk je niet ? En wie denkt dat er met de PVV niet te onderhandelen valt die heeft het goed mis.

  hehehe

 46. 95

  @87
  Het is tegen de code van Nieuwspoort zelf, onderschreven door Max van Wezel. Daarbij zijn er veel ergere dingen gebeurt die nooit gelekt zijn, zat dit dan wel uitlekt zelfs via verklaringen van de voorzitter is gewoon apart. (Zie ook dit verhaal http://www.denieuwereporter.nl/2006/07/liegen-in-een-column-mag-dat/

  Ook ik twijfel niet aan het feit dat hij teveel gedronken had en nog een drankje wilde na sluitingstijd, dat gebeurt vast vaker. Zet daarbij zowel het ruiterlijke toegeven van zijn alcoholgebruik wat Hero geloofwaardig maakt, maar het daarbij ook duidelijk ontkennen van slaan, het feit dat dat deel het in de eerste bericht ook wollig omschreven was, de bron Max is. Iemand die altijd tegen lekken uit nieuwspoort zou zijn, en het feit dat Max niet veel opheeft met Brinkman, zo blijkt uit door mij gelinkte berichten hierboven. Verder zijn halve leven bij de linkse omroep gewerkt, nu voor Vrij Nederland schrijft. Verder zijn er geen verklaringen, behalve een vaag verhaal van van Wezel wat in de loop van de dag steeds meer wordt aangedikt.. Ik bedoel Max van WEZEL.. !!!111! ;)

 47. 96

  gronk: Nog erger. Die kelner heeft gewoon net zo lang op z’n knieën voor Brinkman liggen smeken of ie ‘m alstjeblieft in z’n gezicht wilde slaan. Toen Brinkman vervolgens na een smeekbede van 10 minuten over z’n altijd goede hart streek en het verzoek van die kelner honoreerde, is ie op de bar vastgebonden. Vervolgens kwam Max van Weezel aanlopen, drukte Brinkman een trechter in z’n mond en heeft onder dwang alcohol bij de arme Hero naar binnen geschonken. Vervolgens heeft de geheelonthouder Brinkman uit pure barmhartigheid tegenover Van Weezel en de barman een verhaal opgehangen over een alcoholprobleem.

  Misschien moeten we een altaartje voor Hero Brinkman inrichten. Een dergelijke vorm van goedheid, dat kan alleen maar goddelijk zijn. Tranen van ontroering voor het offer dat Brinkman heeft gebracht.

 48. 98

  Vorige week een brief ontvangen van Max van Weezel, politiek journalist en voorzitter van Nieuwspoort. Ik had de Nieuwspoort-code weer gebroken, de regel dat je niets naar buiten mag brengen van wat je in de sociëteit hoort en ziet, en die politici en voorlichters de zekerheid geeft dat hun gespin, gekonkel en gedeal geheim zal blijven. http://www.depers.nl/Binnenland/?ID=201038&ref=rss

 49. 101

  @100: Waarom Elsevier geciteerd en niet rechtstreeks het stuk waar Van Weezel die uitspraak deed? Ik geloof direct dat Van Weezel dit gezegd heeft, maar zonder Vrij Nederland zelf te raadplegen kan ik me geen beeld vormen van de context van die uitspraak.

 50. 102

  @99 Inderdaad, iedereen loopt achter een vage verklaring van ene Max aan, die er kennelijk niet eens bij was, maar al te graag het nieuws bracht. De barkeeper is spoorloos en een volksvertegenwoordiger uit het parlement wordt niet eens op zijn woord gelooft maar een baruitbater met hiervoor duidelijke anti PVV-en anti Brinkman (zie oa de ps bij 86) opvattingen weer wel..

 51. 105

  Nooit vertoond is het feit dat de lijstaanvoerder (we mogen hier immers niet over een partijleider spreken) de hele dag onbereikbaar was voor alle media. Owee als er ergen iets te demoniseren valt, dan is gillende Geert er als de bliksem bij.

 52. 106

  @Dick: Wilders is altijd onbereikbaar voor de media. Let maar op: er zijn nooit extra vragen aan hem gesteld. Hij roept iets – en is vervolgens onbereikbaar.

  @Seven: wat wil je nou? Brinkman heeft zich misdragen, dat geeft hij zelf toe. Of er een klap is gevallen wordt betwist. Mooier kan je het niet maken. Durf het te veroordelen, of hou je mond. De volgende keer dat een PvdA’er zich misdraagt kan je triomfantelijk commentaar leveren; je zal dan sterker staan als je dit gedrag van Brinkman nu zonder mitsen en maren veroordeeld. Anders is het verwijt van hypocrisie snel gemaakt – en terecht.

  Hoe het nieuws naar buiten kwam is mij nu onduidelijk – de eerste versies van het artikel zijn niet meer te vinden. In mijn herinnering kwam Max van Weezel nog niet voor in die eerste artikelen, dus het zal van andere getuigen afkomstig zijn.

 53. 109

  @107 / 108 Veel meer dan woorden verdraaien / trollen kunnen jullie niet?

  Ter herinnering
  30 seven “Het Kamerlid erkent verder dat hij een drankprobleem heeft. ”Ik ga er hard aan werken om dit snel tot het verleden te laten behoren”

  88 seven “De kelner wilde Brinkman niet meer bedienen omdat die al zwaar beschonken was”

  95 seven “Ook ik twijfel niet aan het feit dat hij teveel gedronken had en nog een drankje wilde na sluitingstijd”
  PS
  Het slaan wordt wel ontkent door Brinkman.

 54. 111

  je heb niet in de gaten
  wat je allemaal met me doet
  dat kun je ook niet weten
  ik heb je pas een keer ontmoet
  en toen heb je mij misschien
  niet eens gezien

 55. 114

  Gelukkig hebben de kleurrijken nog humor:

  Wie kaatst kan de bal verwachten, leert een oudhollands spreekwoord. En dat het echt zo is, moest vandaag PVV-Kamerlid Hero Brinkman aan den lijve ondervinden.

  Na berichten over wangedrag in de Telegraaf en de Volkskrant, maakte Brinkman gisteren in een speciale persverklaring bekend dat hij zich onder invloed van drank te buiten was gegaan in het perscentrum Nieuwspoort, het vaste trefpunt van politici, journalisten en voorlichters in het gebouw van de Tweede Kamer.

  Slecht nieuws voor Brinkman en slecht nieuws voor de PVV, een partij die altijd pleit voor een harde aanpak van wangedrag in alle soorten en maten.

  Goed nieuws voor de Nederlandse Antillen, waar kort na het bekend worden van Brinksman’s verklaring meteen de vlag uitging. Brinkman heeft de Antillen de afgelopen jaren herhaaldelijk afgeschilderd als een corrupte boevenbende en wil dat de eilanden uit het koninkrijk worden gezet. Tot woede van de lokale poltici.

  Voorzitter Pedro Atacho van de Antilliaanse Staten (het parlement) snapt nu plotseling waar de uitlatingen van Brinkman vandaan komen. ,,Voor mij is het gedrag van de heer Brinkman nu begrijpelijk, nu ik heb begrepen dat hij een alcoholist is. Iemand die zelf normafwijkend gedrag vertoont, beschuldigt anderen ook daarvan”, zei Atacho vandaag tegen persbureau ANP.

  ,,Ik begrijp nu dat hij anderen ook van normafwijkend gedrag beschuldigt en ons de hele tijd een boevenbende noemt. Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten. Maar ik kan niet anders dan medelijden met hem hebben en kan hem aanraden naar de AA te gaan, zodat hij de dingen wat helderder kan zien”, adviseert Atacho.

  Tijdens een parlementaire bijeenkomst vorig jaar in Aruba stal Brinkman volgens de Statenvoorzitter een kristallen wijnglas met inhoud. De PVV-er ontkende volgens het ANP later de diefstal te hebben gepleegd. ,,Een kenmerk van een alcoholicus is dat hij onder drank alles vergeet. Terwijl een politicus juist een voorbeeldfunctie moet hebben.”

  Geen groter vermaak, dan leedvermaak – nog zo’n oudhollandse zegswijze die niet aan waarheidsgehalte heeft ingeboet.

 56. 115

  Ach, onze Held “Slag van Nieuwspoort” “doe-mij-dan-maar-een-cassis” Drinkman.

  Ik zou zeggen: knieschot, en minstens 6 maanden de cel in, onvoorwaardelijk. De tijd van de fluwelen handschoentjes is voorbij.

 57. 118

  @117: Het probleem is van psychologische aard. Het is een vrij bekend fenomeen dat als een ander iets doet, je staat te briesen van woede, terwijl dat als jij hetzelfde doet er tal van verzachtende omstandigheden zijn. Ik weet niet zo hoe het fenomeen heet, maar het heeft veel te maken met een gebrek aan inlevingsvermogen in de redenen van een ander.

 58. 119

  De AAP (Anonieme Alcoholistische Politici) o.l.v. Guusje ter H. en Harry van B. heeft Hero B. gisteren tijdens de vrijdagmiddagborrel in Nieuwspoort bij acclamatie tot bestuurslid benoemd.