Open draad: Hero Brinkman breekt met PVV

BREKEND: Hero Brinkman breekt met PVV | Live persconferentie om 13.00 | Het wegzetten van mensen en het blokkeren van democratisering PVV zijn de belangrijkste redenen voor zijn vertrek | Brinkman blijft in de Kamer en blijft het kabinet steunen | Meerderheid gedoogconstructie in theorie weg | Gelekte email over MOE-Meldpunt werd vanochtend niet behandeld in fractievergadering en dat was voor Brinkman ‘de druppel’.

  1. 4

    Dat doet hij, maar hij geeft ook aan dat hij niet het vertrouwen in de regering opzegt. Dus Rutte kan gewoon blijven zitten, maar zal voor nieuwe wetten nog meer op de SGP moeten steunen.

  2. 8

    In welk opzicht is het dan opportunistisch? Hij bezorgt zichzelf zo wel een soort van machtspositie, maar in de praktijk stelt die natuurlijk niks voor omdat hij de gedoogconstructie niet kan laten vallen.

  3. 9

    Ik kijk al uit naar de presentatie van Rutte op de door Brinkman beoogde jongerendag. Wedden dat ie zegt dat er veel overeenkomsten zijn tussen de VVD en Brinkman.

  4. 10

    Hij wil ook zijn 18.800 voorkeursstemmen, “waarmee ik mijn eigen zetel verdiend heb”, niet laten vallen.

    Is een zetel niet minimaal 60.000 stemmen of iets in die richting?

  5. 11

    BREKEND: Dion Graus stapt over naar de Dierenpartij
    BREKEND: Eric Lucassen stapt over naar Post NL
    BREKEND: Martin Bosma stapt over naar het ANC
    BREKEND: Richard de Mos stapt over naar Greenchoice

  6. 12

    Natuurlijk is ‘ie een rasopportunist. Heeft ‘ie van Wilders geleerd. Maar door flink de trom te roeren over het gebrek aan democratie in de PVV kan hij heel wat schade aanrichten. Dat hij eerder dubbele paspoorten wel een probleem vond, of mensen wegzette door voor een hoofddoekjesverbod in het openbaar vervoer te pleiten, dat zijn z’n potentiële kiezers alweer vergeten. En de media ook, vrees ik. Met een paar fragmenten is van alle vandaag geuite opvattingen aan te tonen dat hij nog niet zo lang geleden iets heel anders zei. Nog maar een paar weken geleden: http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2012/03/pvv-verbied-stoorzender-autokraak Brinkman kijkt wel uit om z’n auto te parkeren naast een busje met Polen…

  7. 16

    Brinkman legt wel de vinger op de zere plek van de PVV. Zonder democratisering heeft die partij geen toekomst. Niet dat dat erg is maar misschien zet het wel bepaalde ergrechtse mensen die nu nog de PVV steunen aan het denken. Maar wellicht is dat ijdele hoop.

  8. 30

    De PVV-achterban op de Telegraaf:

    het was wel te verwachten dat deze raddraaier,na meerdere pogingen om Geert een loer te draaien, een keer zou verzaken,en op zou stappen,nou opgeruimd staat netjes,dit is nu net de reden waarom Geert geen gekozen leden,en partij opricht,om deze achterbakse groot graaiende linkse lieden te weren,want Brinkman is in zijn hart gewoon een links politie mannetje die we liever kwijt dan rijk zijn! ik hoop dan ook dat nu alle huichelaars,en oproer kraaiers hun biezen pakken.en de PVV met goede moed verder kan.
    harry callaghan, nanning guangxi china | 13:11 | 20.03.12

  9. 35

    Allemaal leuk en aardig maar in volgens mij hebben we nu wel staatsrechtelijk een unicum. Een regering die zowel in de eerste en tweede kamer geen meerderheid heeft en teert op een gedoog constructie die steeds complexer wordt. Volgens mij is het staatsrechtelijk allemaal mogelijk maar kan niet het gevoel onderdrukken dat de mores, goede gewoonte en traditie van landelijke politiek bedrijven cq hoe wij in Nederland democratie vorm geven drastisch veranderd en niet per se ten goede …een regering zonder meerderheid, die lak heeft aan haar traditionele partners (Raad van State, SER etc)…Dit begint toch erg op een minderheidsregering te lijken als je door alle truken, constructies en propaganda prietpraat heen prikt.
    En als het allemaal voor de wind ging a la, maar gezien de staat van de economie en de draconische maatregelen die genomen moeten worden kan je je afvragen in hoeverre een dergelijke minderheidsregering daarover zou mogen beslissen….

  10. 37

    Jammer, nu is zijn kritiek meteen minder waard. Ik vond hem als tegenstander van de PVV nuttiger als fractielid. De PVV is inderdaad een ondemocratisch zootje en als je weggaat, heb je geen reden meer om je daarmee te ‘bemoeien’.

  11. 38

    Nu.nl:
    http://www.nu.nl/politiek/2768030/partijfinanciering-brinkman-wel-openbaar.html

    Brinkman zegt dat hij “ongelooflijk” met het onderwerp van partijfinanciering in zijn maag heeft gezeten. “Ik weet dat er financieringen gaande zijn vanuit lobbykantoren uit het buitenland naar de PVV. Dat wil ik niet. Ik wil niet gefinancierd worden op een manier waarbij ik het sterke vermoeden heb dat mensen invloed uitoefenen op de lijn van de PVV.”

    Zijn er meer dingen die u achteraf liever niet had verkondigd vanuit de PVV?
    “Heel veel dingen. Ik ga dat op zijn tijd allemaal nog openbaar maken, onder andere in mijn boek dat dit jaar verschijnt.”

    Dat kan nog leuk worden.

  12. 42

    Ik heb 2 jaar geleden het boekje gekocht van Sietse Fritsma “De Immigrantie RAMP van Nederland”. Pocketboekje 192 bladzijde. Prijs €29,50. Je leest het goed: 29,50 euro’s oftewel 65 guldens in PVV-geld.
    Nog nooit is er een boek verschenen dat voor zoveel geld zo weinig te bieden had.
    Ik voel me nog steeds schiuldig dat ik het ooit heb gekocht.

  13. 45

    Online gekocht zeker? :-P

    Boeken kopen in de boekwinkel heeft als voordeel dat je zo’n dun gevalletje tussen het rondkijken door kan uitlezen in een half uur.

    “Nee, dank u, doet u mij deze toch maar niet.”

  14. 51

    Fout. Maar hij heeft beloofd dat ie zijn nieuwe positie nooit NOOIT te nimmer zal uitbuiten. Dusss…

    Heeft hier toevallig iemand toegepaste psychologie gestudeerd? Want ik ken iemand uit mijn omgeving die werkelijk achter elke boom spoken ziet…

  15. 52

    wie zijn die twee dames die naast hem zitten (op de foto op volkskrant.nl) zie je dat het er twee zijn) ? en ze kijken allebei even verveeld…

    en nu ik toch aan de oppervlakkige opmerkingen bezig ben: is iemand anders ook opgevallen hoe ontzettend de staatssecretaris Bleker op de evil emperor uit Star Wars lijkt?

  16. 54

    Ook leuk voor het CDA. Was het Wilders niet die vertelde dat de onderhandelingen die leidde tot dit kabinet moeilijk waren vanwege de onrust in de christen-democratische partij. Met haar brekebeentjes en dissidenten. Brinkman vertelde dat er nog meer PVV-2ekamerleden zijn die moeilijkheden hebben met het autoritaire a-sociale gedrag van Geertje. Leuk, leuk, genieten.

  17. 55

    De PVV heeft het best moeilijk en dat zie je ook op allerlei forums.
    Het wordt tijd voor de PVV voor iets nieuws. Nu valt dat niet echt mee. Tot voor twee jaar geleden war het de ‘massa-immigratie uit moslimlanden’. Toen werd het niet-westerse allochtonen omdat Nyfer moslimlanden niet kon uitrekenen. Sinds dit jaar is het de EU en in het bijzonder Oost-Europeanen. In Nederland hebben we natuurlijk links al gehad -lees is iedereen behalve de PVV- die natuurlijk de schuld heeft van alle eerste punten.
    Wat is er nu nog over? Ik kan niets verzinnen. Wie heeft nog een idee voor de PVV?