1. 2

    Is gezien stand techniek van de gekke dat niet iedereen ter wereld niet over voldoende Water kan beschikken, en Voedsel uiteraard. Misschien een deel van het areaal uit de markt lichten en lokaal gedijend vee en groenten coöperatief verbouwen. Iedereen een lokaal goedkoop basispakket. In ieder geval exportdruk verminderen. Kwaliteitsverlies(gesjoemel), gezeul met varkens, bergen doorgedraaide (kas)groenten en planten, peultjes met het vliegtuig uit Kenia…allemaal niet efficiënt lijkt me.
    Kan alleen in verregaand economisch/ politieke samenwerkingsverbanden (EU, en misschien is dan b.v. de VS gedwongen verbanden aan te gaan met Canada en Mexico (en geheel Midden- Amerika). Daarnaast intensiever en vooruitstrevender ruimtevaart (i.p.v. prestige gekloot naar de maan).

    Volgens nieuwe voorspellingen is onder het huidige tempo namelijk de druipkaars aarde reeds in 2030 opgesoupeerd (in 2050 zou 2 x een aarde nodig zijn om wereldwijd aan behoeften te voorzien). Haast geboden dus qua duurzame energie en andere (gebruik) grondstoffen.

    Anders Opsmoken.