Hé, Vara kleurt van rood naar groen

keesCees Korvinus wordt waarschijnlijk de nieuwe voorzitter van de Vara. De verenigingsraad beslist volgende week zaterdag of Korvinus het wordt.

Korvinus stond op nummer 13 op de lijst van GroenLinks bij de landelijke verkiezingen in 2006. Destijds zei hij: ‘Over twee jaar ben ik in beginsel beschikbaar voor een verkiesbare plaats bovenaan de lijst, bijvoorbeeld als een opvolgplaats vrijkomt als iemand iets anders wil gaan doen.’

Hij was een prima politicus geweest. Maar advocaat, voorzitter van de Vara én actief in de politiek voor GroenLinks, levert vermoedelijk een onmogelijke combinatie op. De Vara gooit hiermee definitief het symbool van rode haan weg. Intimi suggereren nu een biologische landhoen.

 1. 1

  Die haan is gelukkig al jaren weg. Ik meen dat Felix Meurders ‘m nog thuis heeft. Hij mag nog wel eens mee naar de studio als ie dat zeurprogramma-voor-zielige-consumenten ‘Kassa’ opneemt.

 2. 2

  De Vara gooit hiermee definitief het symbool van rode haan weg. Intimi suggereren nu een biologische landhoen.

  [GS-modus]
  Boeiuh! Links=Links
  [/GS-modus]

 3. 3

  He wat een ellende, Korvinus had ik zo graag in de politiek gezien.

  Gaat ie voor zo’n zouteloze functie van zo’n ontzettend flauwe omroep. Gatverdamme

 4. 4

  ’t Is warempel net alsof de televee zich aan het voorbereiden is op een gestage groei in populariteit en belangrijkheid; zelden heb ik in een tijdvak zo veel (soms zelfbevlekkende) berichtgeving over dit medium mogen meemaken. Buiten de Story e.d. om, allicht. Waarom geven we die gasten niet een loonsverhoging ? Klaarblijkelijk verdienen ze het. Vooral mensen als Paul de Leeuw enzo; van unieke en onschatbare waarde is die man !

 5. 5

  De VARA is al best (en al heel lang) groen, zie/hoor Vroege Vogels. Maar dit is wel weer een mooi argument voor de volstrekte overbodigheid van (aspirant)omroepen als Llink en PieP.

  Opinierende programma’s, aandacht voor onbekend talent, milieu en politiek, wat is er eigenlijk mis met de VARA?

  De EO, NCRV, KRO, AVRO en TROS vallen uiteraard af, maar kijkt de gemiddelde Sargassolezer dan slechts VPRO, BNN en MAX, of toch stiekem reikhalzend uit naar PowNed ..

 6. 7

  @5: Je vergeet de NOS. Mijn publieke pallet (wat Nederlandse zenders betreft) is NOS (journaals, actualiteiten, sport), VPRO (docu’s, andere tijden), Llink (3 op reis). Eerlijkheidshalve wil ik erbij vermelden dat Zowel Nick/Comedycentral als Één/Canvas/Sporza meer opstaan dan alle Nederlandse zenders (inclusief commerciëlen) samen.

  Ik zie de VARA trouwens niet het pallet van Llink overnemen. De VARA blijft toch erg in een ouderwets jasje hangen.

 7. 11

  @9

  Tsja… HVV daar zullen we het maar niet over hebben he. Die hebben nog twaalf keer meer last van tunnelvisie dan Indimedia aan de andere kant van het (politieke) spectrum.

  Wel interessant trouwens idd. om te kijken wat we hier zoal kijken.

  Moi: Journaal, fussball, af en toe een documantaire, af en toe mooi weer de leeuw (maar trek zelden een hele aflevering). Verder zap ik meestal in een ruk over de commercielen heen (ok muv discovery) op weg naar de BBC.

 8. 13

  Poe hee, in welke ondoordringbare jungle heeft Van Aalten de afgelopen 20 jaar geleefd? De VARA rood, of groen? Die tijd is al heel lang voorbij hoor, de VARA is al sinds jaar en dag een dertien-in-een-dozijn omroep, zonder kleurtje. Alleen de meest verstokte GS’er/Telegraaf-lezert denkt nog dat de VARA links is, en drie handen op 1 buik is met PvdA/FNV.

 9. 14

  @9:Amusant stukje, maar ik mis iedere vorm van onderbouwing. Zelfs dat ontbinden door de Orde van Advocaten van hun kantoor kunnen ze, ondanks de link naar een site niet hard maken.

 10. 15

  @ esgigt; ik vind het “bewijs” op het vrije volk ( zoals wel vaker) nogal dun, maar een feit is wel dat korvinus een klein kantoor dreef samen met een partner die WEL tot over zijn nek in de drugsmaffia zat. In het beste geval is Korvinus dus horende en ziende blind geweest. Past in dat geval goed bij de Vara.

  @ Thomas: verruim je blik es snotneus. Met alleen een beetje interessant doen (en een leren jasje aantrekken) kom je d’r niet.

  @ Kommisaris: als ik een half uur per week tv kijk is het veel. Mij te passief

  @ Herman: idd

 11. 18

  Korvinus gaat geheid partijpolitiek leiding geven aan de VARA. Die gast is zo ontzettend fanatiek, echt een emotionele zwart-wit denker. D’66 mag nog net komen opdraven bij sommige programma’s iets rechtser kan oprotten.

 12. 19

  @Steve,

  Ah precies de man die je nodig hebt om een door van alle kanten vaak op de vingers gekeken organisatie te leiden :-P.

  @Sickbock…, alleen heb ik m ook heel weinig aan idd. Meeste kijkuren maak ik nog door samen met anderen de samenvattingen voetbal te zien.

 13. 20

  @9 HVV spreekt zichzelf tegen. Het Volkrant linkje onderaan gaat naar een artikel over Engelsma, niet over Korvinus. Bovendien wordt drugshandel er niet in genoemd.

 14. 21

  @5 Wat er mis is met de Vara? Wat dacht je van al die spin off programma’s
  Kassa -> Kassa, de verlenging
  Mooi! Weer de Leeuw -> Mooi! Weer de Leeuw – De day after
  DWDD -> DWDD Zondagavondcompilatie

  Het 52ste seizoen 2v12 kan me ook niet echt meer boeien.

 15. 23

  Prima keuze, de man komt betrouwbaar en gedegen over. Prima voorzitter van mijn omroep.
  Bovendien is het stukje in “Het vrije volk” een uitstekende aanbeveling. Wat zou het anders zijn geweest als er iets positiefs in stond over andersdenkenden. Oh nee, dat kan niet; je probeert ook geen melk van een stier te krijgen.

 16. 24

  “mijn omroep” U is een gelukkig persoon @dick. Zelf heb ik nooit het ‘warme’ gevoel gehad deel te maken van een groep.

  Kijk geen tv, nos-journaal that’s all..ik doe liever zelf iets, heb ook geen bank om op te hangen.

 17. 25

  Zeker Larie, alleen de gids is elke week al de moeite van het lid-zijn waard. Verschillig cluppie.

  Maar ik ben ook geen kuddedier, absoluut niet. Ken ook geen enkel medelid. Mijn directrice ook niet, heeft een andere voorKEUR (haha).
  Volgens mij is het groupjesgevoel ook nepwarmte.

  Kijk alleen gericht tv, wel naar het journaal idd. Ach, Nova is wel eens aardig; soms leuke gasten bij P&W. Naar DWDD kijk ik niet zoveel omdat die comediant Jan Mulder er nogal eens zit. Buitenhof en De leugen regeert, zijn vaak boeiend (vind ik) en anders. Zembla is soms ook goed. Vind dat ze veel goeie cabaret hebben. Ook wel bagger natuurlijk. Ach het bankie, is ook om op te liggen toch?

 18. 26

  Tis goed Dick. Ik, we, zijn in de mood een bank aan te schaffen.onze bezoekers zijn bij binnenkomst enigszins verward..geen bank, huh, kussens?

  ps:pssst enige notie van meaning uw nick in den vreemde Angelsaksische over there plekjes ?:)

 19. 27

  @ 26. Lariekoek, bank of kussens dondert niet; als je er maar in kunt liggen en wippen. Jammer dat je bezoekers over de vloer krijgt, probeer eens vrienden?