He bah, optimisme

kabinet-waakt-voor-optimisme-nunl-economie-het-laatste-nieuws-het-eerst-op-nunl_1250074194181

Worden we eerst en masse een depressie ingepraat, mogen we er vervolgens ook niet meer uitkomen. Liet ik nou net het idee hebben dat economie ook te maken had met de heersende opinie, die zorgvuldig bespeeld kan worden met zorgwekkende berichten en strategische peilingen van het ‘consumentenvertrouwen’. Maar kennelijk is er in barre tijden geen behoefte aan optimisme.

Dus doorlopen mensen, er is hier niets te zien. De economie zal pas goed aantrekken in het verkiezingsjaar. En vertel niet aan anderen dat u denkt dat het wel meevalt!

 1. 3

  Is dit niet gewoon les éen voor iedere politicus? Zorg dat de kiezers altijd iets hebben om zich zorgen over te maken, zodat uw aanwezigheid nuttig lijkt…

  Blije en tevreden burgers, er moet niets zijn wat machthebbers meer vrezen dan dat.

 2. 6

  Het mocht toch niet te leuk worden van die Calvinistische prutsers? Is er nog een land waarnaar we die non-valeurs (met dank aan Joop Den Uyl) kunnen deporteren?

 3. 7

  was dubbeltjesdansen ook niet een Nederlandse vinding? En het Maaiveld milimeteren? Leven we niet in een land van Polderpoetsers? Platreguleerders? Gordijntjeskijkers? Beterweetbemoeials? vingertjewijswijsgeren? Geraniumraampjesmakers?
  Mooi dat ik straks in een vliegtuig zit :-)
  hehe. Effe Llink doen. Milieuonvriendelijk met het vliegtuig naar verwegistan. Jihaa.

 4. 10

  Is “gewoon doorprutsen gepeupel”, niet toepasselijker? De Nederlandse taal is niet zo moeilijk. Ben verdorie alle Modernismen-boekes van Kees van Kooten kwijt. Die waren meesterlijk! Over taalvernieuwing gesproken…dikke 20 jaar geleden?