1. 2

  Wat op zich wel een interessante vraag oproept. Als activiteit op zich is “stoppen” min of meer instantaan dus hoe lang moet er gestopt blijven om het daadwerkelijk “stoppen” te laten zijn geweest? Ik bedoel, over maximaal 3 maanden gaat de eerste groep weer door omdat ze zich belazerd voelen en/of weten dus hoe vaak kun je dit item plaatsen? Iedere dag gaat niet het antwoord zijn hoewel er vast dagen zullen zijn geweest in het recente verleden waar er geen raketten afgevuurd werden, dus waarom dan wel om de paar maanden?

 2. 6

  @prometeus: Waarom heeft Hamas er geen belang bij?
  Verder vrees ik inderdaad voor #4, maar net zo hard voor een incident vanuit Israël dat als voldoende aanleiding wordt gezien om het eenzijdige bestand op te heffen.

 3. 7

  @6 omdat ze hun machtsbasis ontlenen aan haat tegen de Israeli. De misantroop in mij zegt dat ze dit doen zodat ze slachtoffer kunnen spelen zodra de shit de onvermijdelijke fan weer hit. Net zoals Israel dat voortreffelijk doet.

 4. 8

  @7: Maar misschien hebben de jaren dat ze nu aan de macht zijn laten zien dat het voor de mensen geen verbetering geeft. Dus het is maar de vraag of ze kunnen doorgaan met die aanpak.