1. 1

  Beetje vreemd stuk.

  Die discussie is net zo ziek als elders in Europa, in de wereld. En dat Frankrijk dat laat zien is op zich een voordeel. De vraag is wat wordt er mee gedaan. En dat is nog lang niet af.

  Als politici iets roepen over lopende processen is het politiek.
  Als ze iets roepen over geschiedenis is het manipulatie.
  Als ze iets roepen over een ander land dan het eigen, is het afgunst.

  Verhofstadt moet bij zichzelf te rade.

 2. 6

  Niet dat ik iets heb tegen het instuderen van de Marseillaise (hoi Yves) maar we herinneren ons nog goed Verhofstadts BRILJANTE campagne met spotjes voor op CNN die het imago van Belgiê … eh …

  Geen slechte jongens, hoor, Guy en Karel en co, maar ’t zijn eigenlijk columnisten die het hebben over modelstaten en stuff, en er vervolgens te weinig aan doen. Typisch liberaal, kun je zeggen, maar er is ook iets heel zieligs aan half werk leveren, jobhoppen en dan hetzelfde opnieuw doen. Bijvoorbeeld een hoofddoekendebat uit Frankrijk importeren (hallo Dewael), als partij alle sleutelposities in handen hebben (Dewael, Keulen), en de klus vervolgens niet afmaken zodat “den boel” pas goed aan het rotten gaat.

  Tobback had er (het ging toen over een of andere pseudoslimme stunt van Degucht) een goed woord voor: toogpraat.

 3. 7

  Het feit dat deze ‘belachelijke’ discussie overal in Europa gevoerd wordt, maakt hem toch net even iets minder ‘belachelijk’. Door te doen alsof Frankrijk alleen staat met dit probleem, dat deze discussie alleen in Frankrijk gevoerd wordt, maakt Guy Verhofstadt zichzelf een beetje belachelijk.

  Het lijkt net alsof hij denkt: misschien Denemarken, Oostenrijk of Nederland, maar Frankrijk is zo grandioos, dat het boven deze discussie verheven zou moeten zijn.

  Een probleem waar wel meer Francofielen last van hebben.

 4. 9

  Waar is de vork van de oVLD ? Dat kan men zich sinds ’99 afvragen, en toen kwamen ze terug uit XX jaar oppositie. Rauwe ondernemers zijn soms interessanter.

 5. 10

  “Nee, nee. Ik geloof nooit dat de Fransen te rade zullen gaan bij die slordige lilliputters aan hun noordergrens.” + “Indien één identiteit macht ontplooit met het doel alles wat anders is weg te drukken, dan is verzet geboden.” (GVI, klikmelink)

 6. 11

  Juste S’z..ik prikte maar spontaan…was gefascineerd door het woord “toogpraat”..en dan dansen mijn vingers zonder dat ik daar vat op heb binnen het tijdelijk venster op dit fraaie blog.

 7. 12

  Dat gegeven @S.z is waarom ik momenteel wat afstand neem in den virtuele. Mijn vingers dansen en ik hobbel er achterna en denk dan die vingers doen maar wat.

 8. 13

  Eens schreef men brieven. Ik schreef ooit een brief en gepost dansende vingers, waar ik snel spijt van had.

  Met een metaaldraadje heb ik toen de (mijn) briefje uit de postbus gevist. Hermandad zag dat en ik moest een dag brommen.

  Dat kan niet met mails en reacties in het virtuele…weg is weg.

  Lastig als je spontaan bent.