1. 1

  But the question is how long will it take and how many casualties will we have?” Giuliani said. “If we are on defense [with a Democratic president], we will have more losses and it will go on longer.”

  Op dit moment liggen de Reps wel een slachtoffer of 450.000 voor.

 2. 5

  Zijn er inmiddels niet in de offense meer amerikaanse casuals dan in de defense van voor 2002? (dus ook contractors in Iraq & Afghanistan meetellen inclusief ongelukken ed.)

 3. 7

  “But if a Republican is elected, he said, especially if it is him, terrorist attacks can be anticipated and stopped.”

  … 911 had hij dus ook kunnen voorkomen?

 4. 8

  Als ik dit lees en ook die uitlatingen van die Sarkozy over Al Qaida aan de poorten van Europa , dan word ik haast blij dat we geen gekozen MP hebben….

 5. 9

  Sorry hoor, maar mensen die denken dat ze terrorisme kunnen stoppen/voorkomen door symptoombestrijding (betere beveliging/repressie/etc) hebben het echt te hoog in hun bol.
  Iedereen met een fatsoenlijk verstand+grote toewijding en wellicht enkele handlangers kan een behoorlijke terroristische aanslag plegen. Ook ik zou samen met een paar vrienden met relatief gemak een behoorlijke terroristische aanslag kunnen plegen in elk westers land.
  Ik wil het niet, maar ben er technisch wel toe in staat….en daarvoor heb ik echt geen goed geöliede wereldomvattende al-qaïda-groepering nodig.

  *gaat wachten op een telefoontje van de AIVD/CIA/NSA/Mossad*

 6. 13

  Ik vind zo’n opmerking ook erg dom. Alsof de democraten 9/11 hadden gewild, dan wel slap optraden. Met zulke afschuwelijke voorvallen zou ik enige voorzichtigheid hanteren.

  Al vind ik Giuliani meestal goed overkomen. Voorlopig de beste man voor de job.

 7. 14

  Een slanke overheid heeft ook zo zijn nadelen op het gebied van imago. In de jaren ’70, ’80, ’90 was de overheid voor veel Amerikanen een organisatie waar je niets mee te maken wilde hebben: leger, politie, belastingdienst, pollutics, bad guys.
  9/11 heeft nu wel tot een opvallende rolwisseling geleid: de staat als beschermer tegen SuperBadGuys, terrrrists. Slimme zet van Giuliani om ook uit de puinhopen van de miserable failure zo’n nuttige noot te kapen.

 8. 15

  @Jimmy: Dit is het gemiddelde niveau van het discours onder de Republikeinen. Al sinds ‘9/11’, en eigenlijk al sinds Bush aan de macht is. Giuliani kan zich hier blijkbaar niet aan ontrekken, dus waarom je dan vind dat hij de beste man voor de job is…?

 9. 18

  Ongeloofelijk naar welk niveau GOP politiek is gedaald. Zegt Hamas ook dit soort dingen tegen de kiezers? Kies Fatah, stem defensief, en Isreal maakt meer slachtoffers. Stem op ons, stem offensief, en we houden de vijand buiten de deur?

  Terrorisme bestrijding.. balk.. oog..