1. 1

  Nog iemand die zich verbaast?

  Nou nog het statement dat er eigenlijk geen terroristen zijn.

  Alleen wanhopigen die – financieel, evolutionair, cultureel, religieus – in de stront worden gedrukt en de uitweg zoeken.

  Zoiets als de suffragettes?

 2. 2

  Hoe zeggen we dat zo mooi in het Nederlands? Het belang/ongemak van de betreffende individuen weegt niet op tegen het belang/veiligheid van de samenleving als geheel?

  Naar analogie van een recent hier behandeld wetsontwerp.

 3. 3

  Echt opmerkelijk dat er maar 6 ex-guantanamo gevangen zijn die hun wapenen hebben opgenomen tegen de VS. Stel je eens voor dat ze jou jarenlang in een soort hel op aarde zouden opsluiten zonder dat je iets gedaan hebt en zonder dat je ook maar weet waarom.

  Blijkbaar worden de gevangenen in guantanamo zodanig gebroken dat er niet eens een mens met een eigen wil meer overblijft.

 4. 9

  Wat een nieuws! :P

  Geef ze een paar jaar, en dan zijn ze wel “schuldig”. Aan wraak, op de amerikaanse methode: buiten het rechtssysteem om en met veel geweld en leed.
  En laten we ook vooral niet vergeten dat er waarschijnlijk niets, maar dan ook niets is dat u, lezer van dit stukje, onderscheidt van deze gijzelaars. Ook u kunt zomaar ineens worden ontvoerd door de VS, u weet wel, dat stelletje huichelaars tegenover wie onze overheid zich als een schoothondje gedraagt.

  Mocht een van die ex-Guantanamo-slachtoffers op een dag besluiten om bijvoorbeeld meneer Balkenende, het hulpje van zijn ontvoerders, om te leggen, dan kan ik niet anders dan hem volkomen begrijpen.

 5. 10

  @9 STERKER NOG, WIJ ZIJN ZULKE SLAPPE KWALLEN DAT WE ONS MET ENIGE REGELMAAT EN MASSE VRIJWILLIG IN ORANJE OVERALLS HULLEN.