Groovy opvolger van CD en DVD?

Al uw audiodromen komen uit“De opvolger van de cd en dvd is een intelligente geheugenchip [Gruvi] die compleet beveiligd is tegen illegaal kopiëren.” ”De Gruvi is geen dom geheugenkaartje, maar een nieuw distributieplatform voor muziek” En zo probeert Sandisk haar nieuwste produkt van wat broodnodige aandacht te voorzien…(bron).

Het kreng is voornamelijk bedoeld voor in mobiele telefoons en zou niet te kraken zijn. Nou weet zelfs een kind dat onkraakbare technologie niet bestaat, maar als ik dan ook nog de prijs zie: 50 euro voor een 64 MB geheugenkaartje met wat liedjes er op, dan vraag ik me af wie zoiets zal kopen. Alhoewel: meer geld, lagere geluidskwaliteit en beperktere afspeelmogelijkheden zijn natuurlijk wel goede verkoopargumenten.

Geruchten dat het postzegel-grote kaartje bij tegenvallende verkoopresultaten achterop een briefkaart kan worden geplakt en worden teruggestuurd zijn niet bevestigd. Zou u zoiets kopen? Hoe gadget-minded is de gemiddelde Sargasso lezer trouwens?

Reacties (14)

#1 Stonehead

Wat doet deze reclame/onzin op Sargasso? Gaan jullie voortaan ook elke PR-blurb op Tweakers hier posten? Webwereld tuinde er ook al in. Met name aan de titel van dit stukje neem ik aanstoot. Deze uitvinding heeft met cd’s helemaal niets te maken.

 • Volgende discussie
#2 Laurens L.

>> Hoe gadget-minded is de gemiddelde Sargasso lezer trouwens?

U moest ns weten!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 MRTN!

Ik loop nog steeds met een ouderwetsche CD-speler rond als ik buitensdeurs van mijn muziek wil genieten. Ik volg de ontwikkelingen wel, maar laat me zo snel niet overhalen om ook gelijk van de nieuwe mogelijkheden gebruik te maken tenzij ik er veel nut in zie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Larie

Heel gadget-minded. Alleen als er Mac opstaat natuurlijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Franz Fitekz

Erg gadgetminded, maar ik zou het bovenstaande geheugenkaartje geen gadget willen noemen. Zit al jaren in mijn mobiel, alleen dan zonder slotje erop. En zoals je zelf al zegt, dat slotje wordt wel gebroken, dus dan hou je niks over, voor veel geld..

Dag Sandisk.. (Een typisch dislectisch merk trouwens, want ik lees het altijd als Scandisk)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 mescaline

Nee hoor, ze beveiligen hun goede naam. O ironie, niks Scandisk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 MixMasterMike

Ik mij nog goed herinneren dat ik in 2000 een mp3 speler kocht met daarbij een los smartmedia geheugenkaartje van eveneens 64MB, kostte me zo ongeveer 100 gulden.
Om nou te zeggen dat ik het er nog steeds voor over zou hebben, nee.
Los daarvan zijn gadgets wel een belangrijk deel van mijn levensgeluk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Sil

Powermac G5
Powerbook G4
iMac G3
Ipod photo
en de iPod nano is onderweg……

Gadgetminded ? volgens mij ben ik gewoon Applefan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 MixMasterMike

macspullen zijn eigenlijk geen echte gadgets, echte gadgets moet je voor teveel geld in japan bestellen en zijn voorzien van Hello kitty achtige tekeningen!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 GJ

Mwa, wel een beetje

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 nove

‘gadgetminded’..nee, eerder anti. Niet omdat de technische vindingen me in het algemeen of principieel met weerzin vervullen maar omdat ik walg van het verplichtende karakter.
Waar mensenrechten worden genegeerd om ‘het nut van het algemeen’ te dienen is de tirannie van de a-sociale vrijhandel spekkoper. Gadgetrijkdom is een elitaire verslavingsvorm en maakt rusteloos want zonder de nieuwe spulletjes hik je er maar achteran…lenen, betalen , lenen, betalen en volgens mij lijdt je aan een minderwaardigheidscomplex als men niet zonder het nieuwe modelletje kan leven..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Laurens L.

@Nove Het anti-gevoel groeit hier toch ook, maar pas naarmate ik meer gadgets heb. Ergernissen volop. Koop bv. nooit een mp3-speler van Creative, want die is binnen het jaar stuk. Als je op de + of – volumeknop drukt, gaat ie uit (gvd). Inmiddels heeft ook de radio het begeven (was al nix, ook bij andere spelers). Een Sony-koptelefoon van 20 euro heeft specifieke dopjes om de bass boost op te peppen. Die dingen verlies je echter al als je 1x uitademt. Ik ben er al drie kwijtgeraakt en heb nu nog maar 1 reserve dop. Ben je door je voorraadje heen, dan kan ook de koptelefoon met bass boost de afvalemmer in. Ik tob dus wat aan met al die gadgets. De helft daarvan is rotzooi. Mensen die echter lenen om al dat spul te kopen, daar heb ik verder geen meelij mee. En van iets verplicht kopen, heb ik nog nooit gehoord.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 nove

Nou ja, ik noem het ook wel consumptiedwang, de zege voor bedrijven als Kijkshop, Wehkamp, de telecom en providers, de electrogiganten en de chipindustrie want waar tegenwoordig geen chip en software inzit deugt niet dus wordt alles gedigitaliseerd en opgekalefaterd. Nieuwe wijn in oude zakken, bedoel een tv is een tv al zit ie vol met moderne snufjes. Gadgets zijn ideaal om de illusie van avant -gardisme te vestigen en je als snob te ontplooien. Er zijn in het verleden geweldige Huishoud Beurzen gehouden om dat concept erin te rammen. Daar werden de nieuwste technieken en toepassingen gedemonstreerd en geintroduceerd aan JanmetdePet..de ideale consument van het massaprodukt uit de hyper moderne industrie van die tijden.
Er verandert wezenlijk of principieel niet veel mee aan de samenleving, het lijkt oppervlakkig wel zo maar dat is uiterlijk. De sociaal- economische verhoudingen zoals ik die ken komen nog wat scherper te liggen, al zal het voor sommigen nooit hard genoeg gaan en het tempo waarin de consumptieve vraag groeit tegenvallen. Naja, niet iedereen hoeft zich toch tot het snobisme te bekeren?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Grobbo

Wat niet wegneemt dat sommige gadgets wel heel aangenaam zijn, want de digitale camera maakt fotograferen erg goedkoop en de mp3 speler wordt dagelijks in de trein gebruikt.

Aan de andere kant gebruikt ik de gadgets in mijn telefoon eignlijk nooit.

 • Vorige discussie