Groot gevaar watersnoodramp in Nederland

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Op het programma Goedemorgen Nederland werd vandaag de noodklok geluid wat betreft de sterkte van onze dijken. De aanwezige expert wist te melden dat wij meer risico lopen om te sterven aan een overstroming dan aan alle andere externe oorzaken (terrorisme, oorlog etc.) bij elkaar. Bij bepaalde doorbraken kan het aantal slachtoffers oplopen tot 10.000 mensen.

Wat meer is, volgens deze zelfde expert zouden 50% van onze dijken ofwel niet sterk genoeg zijn, ofwel weten we helemaal niet hoe sterk of zwak ze zijn! De prognoses die ooit gemaakt zijn over hoe sterk onze duinen moeten zijn, blijken achterhaald omdat de golven op de noordzee sterker zijn geworden. De risico’s op schade zijn ook toegenomen vanwege bebouwing in risico-gebieden. Zie ook het volgende rapport van de RIVM.

Reacties (4)

#1 Scalpel

We leven nu eenmaal in een angst-economoie. Die economie is er bij gebaat dat de media af en toe eens wat de ether inslingeren dat de behoeften van de consumerende mens aanjaagt, zeker als de conjunctuur wat slapjes is.

Het is natuurlijk geen toeval dat Goedemorgen NL zo’n topic juist tijdens de Hiswa aansnijdt.

  • Volgende discussie
#2 Spuyt 12

Ach zo valt er natuurlijk altijd wel wat te verbeteren…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Mark

De risico’s stijgen en de politiek investeert juist steeds minder in de dijken omdat het geen populair onderwerp is! Ach ja, er valt altijd wel wat te verbeteren roept Spuyt over een jaar als ie met zn flippertjes rondzwemt in de polder…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Spuyt12

Haha… Maar ik heb m’n duikdiploma :-)

  • Vorige discussie