Jan Peter redt de wereld, nederland en het CDA

Herman PhilipseRechtsfilosoof Herman Philipse stipte vanochtend in Buitenhof nog even fijntjes een wandaad van de wijlen Paus Johannes Paulus II aan. Toen in 1994 tijdens de wereldbevolkingsconferentie te Caïro 179 landen overeenkwamen dat gezinsplanning en goede gezondheidszorg voor vrouwen overal in de wereld beschikbaar moesten komen (om de destructieve groei van de wereldbevolking af te remmen) ging de paus een verbond aan met conservatieve moslimlanden om een groot aantal van deze broodnodige maatregelen te saboteren.

Dit was in het licht van het voortbestaan van De Schepping geen goede beurt voor het christendom. Maar nu bij het verschijnen van het Millennium Ecosystem Assessment rapport, ziet Philipse een historische kans voor christelijke wereldleiders om de uitglijder van hun geestelijke voorganger JPII ruimschoots goed te maken. Rentmeesterschap gaat het helemaal worden!

Beste Jan Peter, hier ligt een prachtige kans om Nederland weer tot een moreel gidsland te maken. Begin ermee een kaartje te sturen aan je christenbroeder Bush met de volgende strekking: “God heeft ons beiden aangesteld als rentmeesters van de Aarde. Hij zal ons verschrikkelijk straffen als we niet zorgen voor echte duurzaamheid, want de tijd dringt! Laten we dus snel nieuwe normen en waarden opstellen!”. (Buitenhoftv.nl)

 1. 1

  Ik werd enorm afgeleid door de toon van Philipse. Hij zou misschien wel een punt kunnen hebben, maar de manier waarop hij dat punt brengt is werkelijk van een bedenkelijk niveau. Wat een ijdele kwast, wat een naar mannetje!

  Overigens, hij deed het met Hirsi! Vreemde voorkeuren heeft de man ook nog eens dus.

  Rutenfrans daarentegen vond ik een verademing. Zag je het gezicht van De Waal (die bijna afgelebberd werd door Witteman) nadat Rutenfrans eens stevig benadrukte dat er gewoon gewerkt moet worden? Hoop dat die lul er iets van opgestoken heeft.

 2. 4

  Nederland een moreel gidsland voor de VS? We kijken er naar uit, we weten ons geen raad.

  Waarom wordt er in elke wisjeswasjes discussie door Nederlanders als eerste en meeste naar anderen gewezen? Valt er aan den Nederlander dan echt niets te verbeteren?

  Verbeter de wereld begin bij jezelf, daarna mag je over de schutting kijken bij de buurman.

 3. 5

  Caprio, het lijkt mij hier in Nederland prima op orde. Vergeet je de zwerver bij de pin-automaat niet wat te geven?
  ..en Jacobine, nee ik heb er niet zoveel van opgestoken. Het was hooguit een reminder dat dit kabinet nog niks heeft gedaan of gezegd over het belangrijkste rapport sinds tijden. Dat vinjd ik schokkend en verder vind ik de mondiale milieu-crisis eigenlijk te bedreigend om ruzie te maken met m’n christelijke medemens. We hebben alle hens aan dek nodig, dus count me in for rentmeesterschap!
  Over Rutenfrans, die vond ik redelijk dogmatisch in zijn jaren 70 bashing, maar ook wel weer grappig. Zeker toen ie op het laatste moment pleitte voor cultuur-socialisme ipv biefstuk-socialisme.

 4. 8

  Ik werd enorm afgeleid door de toon van Jacobine. Ze zou misschien wel een punt kunnen hebben, maar de manier waarop zij dat punt brengt is werkelijk van een bedenkelijk niveau. Wat een nuffig kakwijf, wat een naar vrouwtje!

  Overigens, ze deed het met Dreknek! Vreemde voorkeuren heeft dat meisje ook nog eens dus.

 5. 9

  @Johnny: Graag zou ik, gezien uw vergevorderde inzichten in deze materie, uw mening willen lezen aangaande #8 door ene Johnny. Wat dacht u, valt dit onder de noemer van bedenkelijk nivo?

 6. 11

  “Probeer je reactie on topic te houden. Persoonlijke aanvallen, beledigingen en andersoortig wangedrag wordt niet op prijs gesteld en kan worden verwijderd zonder opgave van reden. Door een reactie te plaatsen ga je automatisch akkoord met bovenstaande.”

 7. 12

  @Jacobine: Tja, zijn toon. Dat kreeg Bolkestein ook te horen (elk veugeltje zingt zoals etc) en bij Hirsi Ali is het verwijt ook al de ‘manier waarop zij het brengt’.

  semi-off topic: Die Rutenfrans deed het niet onaardig. Wel behoorlijk eenzijdig zoals Carlos terecht opmerkt. Hierbij werd hij overigens wel aardig geholpen door een doorvragende Witteman. Maar die naam deed in de verte een belletje rinkelen. Toen vond ik het, in een artikel in Trouw (dat ik ooit blogspotlogde) werd hij geciteerd als volgt:
  “Maar hoe gelovigen ook van mening verschillen over het eigene van hun ethiek, religie te amputeren tot een troostleverancier doet geen recht aan wat religie doorgaans is: zin- en richtinggevend, dus mét moraal. Criminoloog Chris Rutenfrans weet de ‘culturele verloedering’ en toegenomen criminaliteit aan ‘de vervanging van de goddelijke door de menselijke grondslag’ van de moraal.”
  http://www.trouw.nl/religieenfilosofie/hirsiali/artikelen/1043821614978.html

 8. 13

  JP en Bush: dat en hun kabinetten zijn natuurrampen die met hun dubbelloops geladen sanitaire oorlogvoering, een moreel ethische en een economische, tesamen met veel anderen de derde wereldoorlog zijn.
  Laat ik de miljeuschade nog onopgemerkt.

  Saneren, doden, kapotmaken, ‘lebensraum maken’, ‘vertrouwen op het eeuwig geloof in een zaligmakend hiernamaals’ (dan wordt massamoord en genocide te verdragen, voor elke zondaar is er immers vergiffenis in bekering en geloof) .. dat is hun bekrompen devies voor de brave ondergeschikten. Enge, ontaarde, ontwortelde mensen, die amorfe massa’s machtspolitici, de beroepspolitici.

  Het is vandaag 60 jaar geleden dat kleurige wolken Agent Orange (dioxine -gif, he!?) over Vietnamezen werd uitgestort als manna van de heilige geest. We mogen spreken van een opmerkelijke vooruitgang als we de berichten over met uranium vervuilde clustermunitie moeten geloven die door kinderen wordt opgeraapt in Kosovo, Pakistan, Palestina, Irak. Het daalt niet meer neer als regenwolken en verminkend planten gif maar als speelgoed waar, heel stiekum via de huid, de komende generaties de wrange vruchten van zal plukken. Dat heet anticiperen , geloof ik.
  Gesundheit !

 9. 14

  @nove,

  Vandaag de dag heet de opvolger van Agent Orange,
  “Roundup Ultra” en word massaal ingezet in de “War on Drugs” in zuid amerika.

  (same shit, different war).