Grenzeloze Bill Clinton verering in Kosovo

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

bill clintonChurchilllaan, Rooseveltlaan, Stalinlaan Vrijheidslaan zijn Amsterdamse straten die onze bevrijders eren, das logisch. In het Kosovaarse Pristina staat sinds 1 november een bronzen standbeeld van Bill Clinton op de gelijknamige straat. De Kosovaren zijn dol op hun Bill, die door slagvaardig militair optreden het Servische leger ervan weerhield van het nogmaals genocide te plegen op de Balkan. Sommigen onder u focussen liever op de burgerslachtoffers in Servië en de terroristische aspiraties van het UCK. Maar wie het uiteen vallen van Joegoslavië heeft gevolgd begrijpt dat Kosovo een tweede Bosnië was geworden als de internationale gemeenschap weer besluiteloos had toegekeken en tanks hou je nu eenmaal niet tegen met gedichten voorlezen.

De Kosovaren gaan erg ver in adoratie van Bill Clinton, zo worden er nog steeds tientallen babies vernoemd naar de Comeback Kid uit Arkansas. Maar er huppelen ook trossen Tonies en Madeleines in Kosovo rond, vernoemd naar de verguisde Tony Blair en gevierde Madeleine Albright. Analoog aan de inmiddels bejaarde Zimbabwanen met die luisteren naar de naam Adolf: wie je vijand ervan langs geeft is je held, ongeacht waar hij/zij verder voor staat. (bron + foto’s: Observers France24)

Reacties (2)

#1 richard

Beetje zurig laatste zinnetje, Carlos. Alsof het hersenloze heldenvereering is als je erkent en dankbaar bent dat iemand door doortastend op te treden duizenden levens heeft gered.

  • Volgende discussie
#2 Niels

“Maar wie het uiteen vallen van Joegoslavië heeft gevolgd begrijpt dat Kosovo een tweede Bosnië was geworden als de internationale gemeenschap weer besluiteloos had toegekeken en tanks hou je nu eenmaal niet tegen met gedichten voorlezen.”

Indien Friesland en Limburg zich eenzijdig onafhankelijk zouden verklaren, dan moet Nederland dit ook accepteren, en dan moet de Navo ingrijpen wanneer we daar een probleem mee zouden hebben ?

  • Vorige discussie